Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καλαμάτα: Στο Νοσοκομείο 49χρονη μετά από άγρια επίθεση σκύλων ...

Καλαμάτα: Στο Νοσοκομείο 49χρονη μετά από άγρια επίθεση σκύλων ...

Στο νοσοκομείο από τις δαγκωματιές δύο σκύλων που βγήκαν από σπίτι και της επιτέθηκαν, νοσηλεύεται μια 49χρονη Καλαματιανή, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr που έγραψε... "Η γυναίκα περνούσε προχθές το βράδυ έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη τους, στην οδό Ηρώων και Βασ. Ολγας. Τα δύο σκυλιά ράτσας Cane Corso (ιταλικός μολοσσός) όρμηξαν κατά πάνω της και με τα δόντιά τους ξέσκισαν το πόδι της, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες δεν σταματούσαν να την δαγκώνουν παντού στο σώμα της. Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 9 το βράδυ και η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται στην Ορθοπαιδική Κλινική. Ο 58χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο δικαστήριο. Παράλληλα, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, τα δύο σκυλιά θα εξεταστούν από κτηνίατρο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας δόθηκε εντολή να εξεταστεί η γυναίκα και να γίνει έκθεση από ιατροδικαστή. 

Η εξέταση των ζώων από κτηνίατρο προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία για να διαπιστωθεί αν πάσχει ο σκύλος από λύσσα ή κάτι άλλο, αλλά και αν ο ιδιοκτήτης τον έχει εμβολιάσει. Σε μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή αν το ζώο πάσχει από κάποια ασθένεια, ο ιδιοκτήτης του διώκεται για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η μεταχείριση που θα έχει ο ιδιοκτήτης του σκύλου από τη δικαιοσύνη έχει να κάνει με τον βαθμό της αμέλειας που επέδειξε, αν για παράδειγμα αδιαφόρησε να πάρει τα κατάλληλα μέτρα (σ.σ. λουρί, φίμωτρο κ.λπ.) παρόλο που ο σκύλος του είναι επιθετικός. Μάλιστα σύμφωνα με τη σχετική νομολογία την ευθύνη του αμελούς ιδιοκτήτη, δεν ανατρέπει ούτε το ότι μπορεί να έλειπε από το σπίτι όταν έγινε η επίθεση."

Για το ίδιο θέμα, το tharrosnews.gr, γράφει: "Άγρια επίθεση από δύο σκυλιά ράτσας κάνε κόρσο δέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας μια 49χρονη στη διασταύρωση των οδών Ηρώων και Βασ. Όλγας, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στα πόδια στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Ο ιδιοκτήτης των δύο σκύλων συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο για να δικασθεί, ενώ χθες με την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Είναι θαύμα πώς η γυναίκα σώθηκε από τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά, ενώ κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στο «Θ», είπαν ότι τα συγκεκριμένα έχουν βγει αρκετές φορές από τον περιφραγμένο χώρο στον οποίο βρίσκονται και πέρυσι το Μάιο είχαν επιτεθεί σε έναν άντρα. Μάλιστα, είχαν γίνει και ανάλογες αναφορές στην Αστυνομία, η οποία είχε προχωρήσει σε συστάσεις στον ιδιοκτήτη.

Της έκοψαν κομμάτι
Τα δύο κάνε κόρσο, που ανήκουν σε 58χρονο κάτοικο της περιοχής, το βράδυ της Δευτέρας βγήκαν στο δρόμο από ανασφάλιστη πόρτα. Δέκα λεπτά πριν από τις 9.00 το βράδυ η 49χρονη διερχόταν, πεζή, την οδό Ηρώων, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Βασ. Όλγας, όταν δέχθηκε επίθεση από τα δύο σκυλιά. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά τής προκάλεσαν πολλαπλά τραύματα στα πόδια, με κυριότερο ένα μεγάλο δάγκωμα πάνω από τον αστράγαλο, κοντά στη γάμπα, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί τμήμα της. Ειδικότερα, τα σκυλιά απέσπασαν τμήμα διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών μαλακών μορίων, και οι γιατροί θεωρούν ευτύχημα που δεν πείραξαν τους τένοντες. Η θεραπεία και η αποθεραπεία της, ωστόσο, θα διαρκέσει.
Όπως είπε η 49χρονη μιλώντας στο «Θ», όταν βάδιζε επί της οδού Ηρώων είδε τα σκυλιά στο απέναντι πεζοδρόμιο, όμως δεν πίστεψε ότι θα της επιτίθεντο. Αυτά, όπως περιέγραψε, όμως πέρασαν το δρόμο και της όρμησαν. Άρχισαν να τη δαγκώνουν και η ίδια προσπάθησε να παραμείνει όρθια και να μην πέσει στο έδαφος, για να μη βρεθεί στο έλεός τους.

Στο Αυτόφωρο
Ευτυχώς, οδηγοί που βρέθηκαν στο σημείο έσπευσαν να βοηθήσουν και απομάκρυναν τα σκυλιά, ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία και στην περιοχή έφθασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ.
Έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε, την ίδια στιγμή συνελήφθη ο 58χρονος ιδιοκτήτης τους, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο τελευταίος τον παρέπεμψε να δικασθεί σήμερα στο Αυτόφωρο.
Την υπόθεση έχει αναλάβει και ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας. Έχει δε παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση της γυναίκας, ενώ τα σκυλιά θα εξετάσει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Μεσσηνίας."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...