Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα κόντρα ΔΑΠ – «ΟΜΑΔΑΣ» για τις επόμενες φοιτητικές εκλογές στην Τρίπολη!

Νέα κόντρα ΔΑΠ – «ΟΜΑΔΑΣ» για τις επόμενες φοιτητικές εκλογές στην Τρίπολη!

Η ημερομηνία των επόμενων φοιτητικών εκλογών, προκάλεσε νέα κόντρα ανάμεσα στις φοιτητικές παρατάξεις της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και της «ΟΜΑΔΑΣ» στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Είναι η συνέχεια μίας αντιπαράθεσης που ξεκινά από το παρελθόν.
Αιτία για τη νέα αντιπαράθεση ήταν η ανακοίνωση της ΟΜΑΔΑΣ που ανέφερε ότι στις 28 Μαρτίου θα γίνουν οι φοιτητικές εκλογές στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών και κατηγόρησε τη ΔΑΠ ότι ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα Διοικητικό Συμβούλιο στη Σχολή.
«Να μην επιτρέψουμε ένας διαχρονικά δραστήριος φοιτητικός σύλλογος να γίνει έρμαιο μικροπολιτικών συμφερόντων» τονίζει η ΔΑΠ, με την ΟΜΑΔΑ να απαντά ότι έχουν θράσος και είναι υποκριτές.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

«ΘΕΜΑ: Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Με αφορμή τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται στο χώρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και που δυστυχώς βρίσκουν τον δρόμο της δημοσιότητας οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια τόσο απέναντι στη φοιτητική κοινότητα όσο και στις αρμόδιες αρχές του ιδρύματος μας.

Η άτυπη μάζωξη 8-9 ατόμων που έλαβε χώρα στο κτήριο του τμήματος οικονομικών επιστημών στις 16/3/2017, χωρίς πρακτικά και χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων προφανώς και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως γενική συνέλευση, πόσο μάλλον να πάρει απόφαση για διεξαγωγή εκλογών στο σύλλογο φοιτητών. Ακόμα όμως και αν δεν λάβουμε υπόψη μας τα παραπάνω είναι αυτονόητο ότι οι φοιτητικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε όλους τους συλλόγους και σε όλες τις πόλεις ανά την Ελλάδα. Σε περίπτωση που κάποιος σύλλογος διεξάγει εκλογές διαφορετική ημερομηνία από την καθορισμένη, τα αποτελέσματα του συλλόγου αυτού δεν αναγνωρίζονται και δεν καταμετρούνται.

Συνεπώς δεν παράγεται έγκυρη εκπροσώπηση των φοιτητών. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε την ανακοίνωση της επίσημης ημερομηνίας διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών και να μην επιτρέψουμε ένας διαχρονικά δραστήριος φοιτητικός σύλλογος να γίνει έρμαιο μικροπολιτικών συμφερόντων.

Με εκτίμηση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Τρίπολης»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΟΜΑΔΑ»

Λέξη προς λέξη, η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ομάδα και αναρτήθηκε στη σελίδα της, στο διαδίκτυο, αναφέρει: "Δεν μας ξαφνιάζει ούτε το θράσος , ούτε η υποκρισία των υπευθύνων της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Τρίπολης. Δεν μας ξαφνιάζει καν ο πλήρης θεσμικός τους αναλφαβητισμός. Αγνοούν εμφανώς το καταστατικό του φοιτητικού συλλόγου , το οποίο άλλωστε με τις πρακτικές τους έχουν κάνει κουρελόχαρτο. Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε πως μας ξάφνιασε η, έστω καθυστερημένη, αναγνώριση του έργου μας στο ΔΣ του συλλόγου! Είναι πράγματι σημαντικό να αναγνωρίζουν την προσφορά σου ακόμα και αυτοί. Πράγματι ο φοιτητικός σύλλογος ήταν πολύ δραστήριος και με πολλές παρεμβάσεις. Ίσως οι δράσεις του συλλόγου ενοχλούσαν σε τέτοιο βαθμό τους υπευθύνους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Τρίπολης που εξακολουθούν να κάνουν τα πάντα ώστε ο σύλλογος να παραμένει σε αδράνεια. Ας μας απαντήσουν λοιπόν :
α) Πως τολμούν να μιλούν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες εκείνοι που ευθύνονται αποκλειστικά για την μη ύπαρξη ΔΣ;
β) Ποιόν εξυπηρετεί τελικά η μη ύπαρξη ΔΣ στη σχολή και γιατί στέκονται απέναντι στη δημοκρατική εκπροσώπηση των φοιτητών;
γ) Θεωρούν την απουσία ΔΣ φυσιολογική για την λειτουργία του φοιτητικού συλλόγου;

δ) Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εμποδίζοντας τη συγκρότηση ΔΣ ποιόν υπηρετεί;

ε) Πίστεψε πραγματικά ότι μπορούσε να εκβιάσει τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης; Όσο για τα ψεύδη περί "άτυπης σύναξης 6-9 ατόμων"...... ραντεβού στις κάλπες 28 Μαρτίου!
Προτεραιότητα μας είναι η άμεση σύσταση ΔΣ στην σχολή. Οι εκλογές βάση καταστατικού και δεν μας ενδιαφέρει η πανελλαδική προσμέτρηση των ποσοστών μας! Καμία άλλη σχολή στην Ελλάδα δεν έχει μείνει χωρίς Δ.Σ!
Υ.Γ.: Το καταστατικό του φοιτητικού συλλόγου δεν το έχετε; Διαβάστε το θα σας κάνει καλό!"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...