Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βλάσης και Νικολάκου στο δελτίο του Best – Τι είπαν για την επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για τα σκουπίδια! (vd)

Βλάσης και Νικολάκου στο δελτίο του Best – Τι είπαν για την επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για τα σκουπίδια! (vd)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Best φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης, μετά την επίκαιρη επερώτηση του κόμματος της ΝΔ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την οποία συνυπογράφουν δέκα βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων όλοι οι βουλευτές της Πελοποννήσου και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς!

Κάποια στιγμή, παρενέβη τηλεφωνικώς και η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, για να αναφερθεί στις θέσεις της Περιφέρειας. Κάποιες στιγμές, η Ντίνα Νικολάκου μίλησε σε πολύ υψηλούς τόνους, με τον βουλευτή να της λέει ότι βρίσκεται σε πανικό.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ

Ο κ. Βλάσης τόνισε στο Best ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ουραγός στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ υπογράμμισε ότι η τιμή της διαχείρισης είναι 120 ευρώ ανά τόνο περίπου κι ότι η τιμή αυτή βγήκε στη δημοσιότητα επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα φέρει τριπλασιασμό στα τέλη καθαριότητας για τους πολίτες της Πελοποννήσου!

«Εμείς στη ΝΔ είμαστε υπέρ των ΣΔΙΤ, αλλά εδώ το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και η λύση που θέλει η Περιφέρεια είναι πανάκριβη και θα μετακυληστεί στα δημοτικά τέλη. Οι Δήμαρχοι αρχικά εμπιστεύτηκαν και καλά έκαναν τον Περιφερειάρχη για να βρει μία λύση βιώσιμη και οικονομική κι αυτή η εμπιστοσύνη αποδείχθηκε φρούδα. Η λύση που φέρνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου φέρνει μία πολύ κακή λύση για τους πολίτες και επιπλέον το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και πρέπει να ενταχθεί σε νέο ΕΣΠΑ. Έχει κάνει μία πρόσκληση η Περιφέρεια που δεν ξέρω αν είναι νόμιμη, διότι βασίζεται σε μία απόφαση του 2012 που είχε μεταφερθεί οι αρμοδιότητες από τον ΦΟΔΣΑ στην Περιφέρεια που από το 2016 έχει πάψει να ισχύει.

Αν πάτε στη Γορτυνία, θα δείτε όλος ο τόπος είναι γεμάτος σκουπίδια, παλιότερα ήταν και η Τρίπολη γεμάτη από σκουπίδια.

Το θέμα δεν είναι προσωπικό, συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές της Πελοποννήσου και ο πρώην Πρωθυπουργός.

Το παραμύθι τελειώνει εδώ και εμείς ως ΝΔ ερχόμαστε και το αναδεικνύουμε νωρίς. Η Πελοπόννησος είναι πιο βρώμικη περιφέρεια στην Ελλάδα και κάποιος φταίει για αυτό.

Άμεσα πρέπει να προχωρήσουν προσωρινές διαχείρισης απορριμμάτων, όπως γίνεται στη Βόρεια Κυνουρία, στην Καλαμάτα και σε άλλες περιοχές και στην επόμενη διετία να έχουμε φτιάξει ένα οικονομικό ΣΔΙΤ.»

Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Στο δελτίο ειδήσεων παρενέβη τηλεφωνικά η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου.

Αυτό που τόνισε η κυρία Νικολάκου είναι ότι «δεν φανταζόμουν τον Ιούλιο του 2013 όταν ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια ο ανάδοχος από το διεθνή διαγωνισμό και ήταν εκεί 4 Υπουργοί της ΝΔ, θα ερχόταν η στιγμή που η ΝΔ θα έκανε μία επερώτηση που είναι ένα κατηγορώ που συνδέει τον κ. Τατούλη με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό ξεπερνούσε τη φαντασία μου και την πολιτική μου λογική. Η τιμή του διαγωνισμού μας είναι γνωστή στη ΝΔ από τη μέρα που ανακοινώθηκε ο ανάδοχος του έργου. Τότε ο κ. Μιχελάκης έλεγε ότι είναι πρωτοποριακό έργο για όλη την Ελλάδα και δεν φανταζόμουν ότι θα έβλεπα σήμερα να λένε ότι δεν ήξεραν την τιμή και να μιλούν για 120 ευρώ τον τόνο κάτι που δεν είναι αλήθεια.»

Στη συνέχεια, η κυρία Νικολάκου αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι οι Δήμαρχοι δεν θέλουν το έργο, κάνοντας αναφορά στους δημάρχους της Μεσσηνίας που ορισμένοι έχουν και αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων υπέρ του συγκεκριμένου ΣΔΙΤ (όπως οι Νίκας και Τσώνης). Και πρόσθεσε ότι μόνο τρεις Δήμαρχοι δεν θέλουν και εκφράζουν διαφωνίες με το έργο.

«Στη νίκη της παράταξής μας, ο κ. Βλάσης πανηγύριζε πίσω από τον κ. Τατούλη» είπε η Αντιπεριφερειάρχης και σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς ήταν εκείνος που μιλούσε υπέρ του έργου σε όλους τους τόνους.

«Σε μία εποχή που έχουμε τόσα προβλήματα στην κοινωνία, να έρχονται οι βουλευτές της Πελοποννήσου που έχουν υπογράψει με το χεριά τους τα μνημόνια και αναδεικνύουν αυτό για πρώτο θέμα, αντί να έρθουν να συνεννοηθούμε;»

ΒΛΑΣΗΣ ΣΕ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ: «ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΣΑΣ» - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: «ΕΙΣΤΕ ΝΕΟΣΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Η φράση του Κώστα Βλάση ότι η Ντίνα Νικολάκου είναι σε πανικό, προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή της, λέγοντας προς τον βουλευτή ότι δεν πρέπει να έχει κομπασμό και ότι στο παρελθόν πήγαινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη και του ζητούσε βοήθεια για να βγει βουλευτής.

Ο κεντρικός παρουσιαστής του Βest Θέμης Κανελλόπουλος προσπαθούσε κατ΄ επανάληψη να βάλει μία τάξη στη συζήτηση, με την Αντιπεριφερειάρχη να παρεμβαίνει συνεχώς και τον παρουσιαστή να την παρακαλεί να αφήσει τον βουλευτή να πει μία κουβέντα, χωρίς να τον διακόπτει.

«Είσαστε νεοσσός στην πολιτική, δεν έχετε καμία πορεία» είπε η κυρία Νικολάκου με τον βουλευτή να της δίνει δίκιο, λέγοντας … «πράγματι, εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός».

«Το 2014 στηρίξαμε τον κ. Τατούλη για Περιφερειάρχη κι εγώ προσωπικά, αλλά μας πρόδωσε. Του δώσαμε μία δεύτερη ευκαιρία, διότι δεν ξεχνάμε ήταν εκείνος που έριξε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή. Ο κ. Τατούλης δεν είναι καν μέλος της ΝΔ. Πήγε το 2010 στο ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου για να βγει περιφερειάρχης, ενώ το 2014 έλεγε ότι είναι ανεξάρτητος» είπε ο Κώστας Βλάσης.

«Ο κ. Τατούλης έχει όραμα και σχέδιο και τον επιβραβεύουν οι πολίτες. Ο κ. Τατούλης δεν χρειάζεται από πουθενά στηρίξεις και όλοι οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι που ορισμένοι είναι σημαντικά στελέχη της ΝΔ είναι μία γροθιά μαζί μας. Εδώ έχει να κάνει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών απέναντι στον κ. Τατούλη. Ο κ. Βλάσης δεν το ενδιαφέρον του ξεκίνησε όταν τελείωσε η λίστα» απάντησε η Ντίνα Νικολάκου.

«Η εικόνα που δείχνετε είναι για κλάματα» της είπε ο Κώστας Βλάσης, με την Ντίνα Νικολάκου να τονίζει στο βουλευτή ότι λέει ψέματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...