Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με τις ευλογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη η επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο!

Με τις ευλογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη η επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο!
Πολιτικό … σεισμό έχει προκαλέσει η επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ την οποία συνυπογράφουν δέκα βουλευτές του κόμματος, ανάμεσά τους και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Η επερώτηση αναδεικνύει ένα υπαρκτό και μείζον πρόβλημα για την Πελοπόννησο, που δεν είναι άλλο από τη διαχείριση των σκουπιδιών. Ότι αυτό είναι το Νο1 πρόβλημα της περιοχής μας, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν αμφισβητείται από κανέναν.
Διαφορετικές προσεγγίσεις υπάρχουν για το ποιος έχει την ευθύνη, όχι για το αν το ζήτημα αυτό είναι ένας μεγάλος βραχνάς για την Πελοπόννησο.
Ως προς το πολιτικό σκέλος του ζητήματος τώρα που προέκυψε με την κατάθεση της επίκαιρης επερώτησης.
Είναι απόλυτα σαφές ότι το κόμμα της ΝΔ έκανε σε κεντρικό επίπεδο μία στρατηγική επιλογή, να ανοίξει το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, με την κατάθεση μίας επίκαιρης επερώτησης που ασκεί κριτική και επιρρίπτει ευθύνες σχεδόν ισομερώς προς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Μία τέτοια στρατηγική επιλογή δεν θα μπορούσε να μην είναι υπό την έγκριση και την απόλυτη γνώση του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκ των προτέρων ενήμερος για την αναγκαιότητα να αναδειχθεί αυτό το ζήτημα, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και συμφώνησε, δίνοντας το τελικό «οκ» για να κατατεθεί η επίκαιρη επερώτηση. Άλλωστε, είναι εκείνος που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο κόμμα της ΝΔ, όντας Πρόεδρος και δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η επερώτηση αν δεν ήταν απόλυτα σύμφωνος, με το ύφος και το περιεχόμενό της.
Άλλωστε, ήταν εκ προοιμίου γνωστό ότι μία τέτοια επερώτηση θα επέφερε πολιτικό … χαμό στην Πελοπόννησο και κατά συνέπεια είναι αυτονόητο πως έπρεπε να προηγηθεί η θετική έγκριση της ηγεσίας.
Επιπλέον, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι την υπογραφή τους κάτω από το κείμενο της επίμαχης επερώτησης έχουν θέσει ΟΛΟΙ οι βουλευτές της Πελοποννήσου, αλλά και ο Μάκης Βορίδης, ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, ενώ κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τον συμβολισμό που φέρει η υπογραφή ενός πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Προέδρου της ΝΔ, του Αντώνη Σαμαρά. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...