Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χαρίτσης σε Οδυσσέα: «Για τα κριτήρια επιλογής των περιοχών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, να αποταθείτε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου»

Χαρίτσης σε Οδυσσέα: «Για τα κριτήρια επιλογής των περιοχών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, να αποταθείτε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου»
Η δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με αναφορά ότι «τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει τις ευθύνες Χαρίτση για τη δράση Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης στην Πελοπόννησο», προκάλεσε την αντίδραση από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Χαρίτση.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΑΡΙΤΣΗ
«Όταν η άγνοια συναγωνίζεται την πολιτική αναξιοπρέπεια»
Σε απάντηση των ανυπόστατων ισχυρισμών του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τη διαχείριση του Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε τα εξής:
«Για μία ακόμη φορά ο κ. Κωνσταντινόπουλος δείχνει την πλήρη άγνοιά του για την διαχείριση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Τον κατανοούμε ωστόσο. Η θητεία του ως Υφυπουργού Ανάπτυξης εξαντλήθηκε στο να εντάσσει σκανδαλωδώς έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς πιστώσεις και μελέτες, μέχρι και την ημέρα των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, κοροϊδεύοντας τους πολίτες και υπονομεύοντας τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Δεν είχε λοιπόν χρόνο να ασχοληθεί επί της ουσίας με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων.
Αφού ο ίδιος επέλεξε να λειτουργεί ως τοπικός κομματάρχης και όχι ως πρώην Υπουργός που οφείλει να γνωρίζει το αντικείμενο του χαρτοφυλακίου του, τον ενημερώνουμε πως η διαχείριση των Περιφερειακών Προγραμμάτων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των Περιφερειακών Αρχών. Το Υπουργείο Οικονομίας δεν εμπλέκεται στη διαδικασία επιλογής των περιοχών υλοποίησης των προγραμμάτων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).
Ο νόμος που ψήφισαν ο ίδιος και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2014 δεν αφήνει καμία δυνατότητα στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να εμπλακεί στον ορισμό των περιοχών υλοποίησης των Προγραμμάτων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Χρειάζεται λοιπόν μεγάλο θράσος για να εγκαλεί τώρα εμάς για πράγματα που ψήφισε ο ίδιος και η κυβέρνησή του.
Η διάταξη που επικαλείται και αφορά προφανώς το σύνολο των Περιφερειών της χώρας, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα για αποκέντρωση, επιτάχυνση και απλοποίηση στη διαχείριση των προγραμμάτων και αίρει τις σχέσεις εξάρτησης που τόσα χρόνια συντηρούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις χάριν μικροκομματικών συμφερόντων. Επί της ουσίας, με την συγκεκριμένη διάταξη γίνεται σαφής ο διαχωρισμός μεταξύ της αρμοδιότητας του Υπουργού και των Περιφερειαρχών, οι οποίοι εξάλλου έχουν την πλήρη ευθύνη και αρμοδιότητα όλων των επί μέρους σταδίων για την υλοποίηση των ΒΑΑ.
Για τα κριτήρια επιλογής των περιοχών υλοποίησης των προγραμμάτων ΒΑΑ ο κ. Κωνσταντινόπουλος μπορεί να αποταθεί στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον οποίο άλλωστε στήριξε απλόχερα στις εκλογές του 2014. Αν τώρα έχει μετανιώσει γι’ αυτή τη στήριξη, είναι κάτι που δεν μας αφορά.
Όσο εμείς δίνουμε μάχη για να διορθώσουμε τα καταστροφικά αποτελέσματα της θητείας του κ. Κωνσταντινόπουλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο ίδιος εξυφαίνει αστεία σενάρια συνωμοσίας που το μόνο που αποκαλύπτουν είναι η άγνοιά του και η παντελής έλλειψη πολιτικής αξιοπρέπειας. Η περίπτωση του θα ήταν ανάξια σχολιασμού, αν δυστυχώς δεν είχε προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στη χώρα, τις συνέπειες της οποίας βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός».

1 σχόλιο

  • νομάς  εκ  Λεβιδίου
    νομάς εκ Λεβιδίου Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 21:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Mπράβο κ..Χαρίτση ! να αγιάσει το στόμα σου .....Όταν ο Οδυσσέας μας στήριζε το 2014 Τατούλη δεν γνώριζε ότι ποντάρει σε κουτσό άλογο..... Τώρα ξύπνησε και θυμήθηκε ότι την ευθύνη των ΠΕΠ έχουν οι Περιφερειάρχες ????? Α ρε Οδυσσέα κρίμα !!!! Τώρα πάαινε στον Πέτρο να σου εξηγήσει έχεις λίγο καιρό ακόμη γιατί σε λίγο θα μας τελειώσει ......Τον καθάρισαν οι πρωην ομογάλακτοι του και αυτός υπερόπτης και αλλαζόν ως συνήθως έβλεπε το τυρί αλλά δεν έβλεπε τη φάκα... Νομιζε ότι Ο Μοριάς του ανήκει ... Οτι είναι δολβέτι του !!! Τώρα κλάαμα η κυρία !!!!!!!!!!!!!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...