Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκαντζός για Τατούλη "Πρόδωσε τη ΝΔ - Ο κόμπος έφτασε στο χτένι - Το πολιτικό απόστημα έσπασε"!

Σκαντζός για Τατούλη "Πρόδωσε τη ΝΔ - Ο κόμπος έφτασε στο χτένι - Το πολιτικό απόστημα έσπασε"!

Για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που παραμένει άλυτο μίλησε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, ο πρώην Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Μανώλης Σκαντζός, ο οποίος άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην Περιφέρεια και στον Δήμο Καλαμάτας.

Ο κ. Σκαντζός κατηγόρησε τον Δήμαρχο Καλαμάτας ότι ενώ ήταν πολέμιος του ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, τελευταία δεν μιλά και σιωπά.

Για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι έχει πολλές παλινωδίες, αφού αρχικά ήταν κατά των ΣΔΙΤ, ενώ από τη στιγμή που άλλαξε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, άρχισε μία διαδικασία να διατηρηθεί το ΣΔΙΤ και να αλλάξουν κάποιοι όροι. «Τους τελευταίους μήνες, η Κυβέρνηση άλλαξε ρότα κα δια στόματος Τατούλη, προκύπτει ότι η Κυβέρνηση συμφωνεί με το αρχικό ΣΔΙΤ».

Με το ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Σκαντζό, οι Δήμοι θα χρειαστεί να αυξησούν τα δημοτικά τους τέλη κατά 300% στην Πελοπόννησο.

Για άλλη μία φορά, ο πρώην Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας ήταν επικριτικός για την Περιφέρεια, λέγοντας ότι απέτυχε στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Πρότεινε να υλοποιηθεί η λεγόμενη προσωρινή διαχείριση από τους δήμους και να σχεδιαστεί από τον ΦΟΔΣΑ ένα νέο έργο ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων Πελοποννήσου, από τη στιγμή που το προηγούμενο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Σκαντζός είπε ότι η λύση για να λυθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια και να κλείσουν οριστικά όλες οι χωματερές, είναι η προσωρινή διαχείριση.

Ήδη, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχει τη δική του μονάδα προσωρινής διαχείρισης και σύμφωνα με τον κ. Σκαντζό, αυτή η μονάδα, εκτός από τα σκουπίδια της Βόρειας Κυνουρίας, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και τα σκουπίδια της Γορτυνίας και της Νότιας Κυνουρίας.

Ο κ. Σκαντζός τόνισε ότι ουδέποτε η Γορτυνία ζήτησε να πάει τα σκουπίδια της στο Άστρος, ενώ επίσης ανάφερε ότι με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας υπάρχει μία προγραμματική σύμβαση η οποία δεν έχει ενεργοποιηθεί, επιρρίπτοντας ευθύνη στο Δήμο της Νότιας Κυνουρίας.

Συμπερασματικά, ο κ. Σκαντζός είπε ότι η μονάδα στο Άστρος και άλλη μία μονάδα στο Δήμο Τρίπολης, θα μπορούσαν να εξυπηρετήσει και τους πέντε δήμους της Αρκαδίας, για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων και δεν θα υπήρχαν πλέον καμία χωματερή.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σκαντζός είπε ότι στην προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων ο κάθε τόνος απορριμμάτων κοστίζει 65 ευρώ (και θα είναι λιγότερα, αν αυξηθούν οι τόνοι σκουπιδιών που θα διαχειρίζεται η μονάδα), ενώ η λύση που προωθεί η Περιφέρεια με το ΣΔΙΤ είναι 120 ευρώ.

«Ο κ. Τατούλης πρόδωσε τη ΝΔ»

Ειδικά, για το πρόσωπο του κ. Τατούλη, ο πρώην Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας –ως μέλος της ΝΔ- είπε «η ιδιότυπη πολιτική ασυλία που είχε, τελείωσε. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο κ. Τατούλης δυστυχώς πρόδωσε τη ΝΔ.

Το 2019, ο κ. Τατούλης μπορεί να κατέβει ως ανεξάρτητος, ή με το ΣΥΡΙΖΑ. Επιλογή του. Η ΝΔ έχει το χρόνο αφού άνοιξε αυτό το πολιτικό απόστημα και να βγουν μπροστά νέοι  άνθρωποι από το χώρο της αυτοδιοίκησης. «

Για να πει μετά ότι δεν υπάρχει θέμα διχασμού στην παράταξη … «να σκεφτούν όλοι, να προβληματιστούν σοβαρά. Δεν είπε κανένας να φύγει ο Τατούλης. Θα είναι περιφερειάρχης ως το 2019. Τα μέλη της ΝΔ να σκεφτούν ψύχραιμα και να πουν στον Τατούλη «ως εδώ» και να αλλάξουν ρότα. Για να είναι σε αυτό το κόμμα. με αυτή τη ιδεολογία, πρέπει να κινηθούν έτσι. Όσοι παραμείνουν στην παράταξη του Τατούλη, δεν πρέπει απλώς να σηκώνουν το χέρι τους και να ψηφίζουν.»

6 σχόλια

  • ΔΟΛΙΑΝΑ
    ΔΟΛΙΑΝΑ Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 21:01 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΣΤΡΟΣ ΟΛΕ, ΜΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ? ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΙΠΟΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ 5. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ 65 ΕΥΡΩ. ΤΟ 85 ΠΩΣ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ? ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΣ?

  • αστρος ολε
    αστρος ολε Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 19:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Λες μισές αλήθειες δήμαρχε https://diavgeia.gov.gr/doc/60%CE%966%CE%A99%CE%A8-3%CE%A63
    https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A95%CE%A1%CE%A8%CE%A99%CE%A8-%CE%9E%CE%A88 120000+690000 = 8100000 ευρώ για πόσα χρόνια για πόσους τόνους το χρόνο ;;;;85 ευρώ τον τόνο

  • αστρος ολε
    αστρος ολε Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 18:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Λες μισές αλήθειες δήμαρχε https://diavgeia.gov.gr/doc/60%CE%966%CE%A99%CE%A8-3%CE%A63

  • Λάμπρος
    Λάμπρος Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 17:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Σας φταίει ο Σκαντζός για την ανεπάρκεια του περιφερειάρχη σας;;Ο γιατρός μιλάει πάντα με στοιχεία,ο Πέτρος με αριστερές μπουρδολογίες.Αφήστε το λασπωτήρα,πλέον ο κόσμος ενδιαφέρεται και μαθαίνει την αλήθεια.Οσο γρηγορότερα το καταλάβετε,τόσο το καλύτερο για εσάς.Εκτός βέβαια για τους μισθοφόρους...

  • ΑΣΤΡΟΣ ΟΛΕ
    ΑΣΤΡΟΣ ΟΛΕ Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 16:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα έχεις μπερδέψει Δημαρχεύοντα Γιατρέ..Μάλλον, θα ενημερώνεσαι από τον σκουιδομάχο Βουλευτή κ. Βλάση (ΠΑΣΟΚ-ΠΟΛΑΝ-ΝΔ) Την προσωρινή διαχείριση θα την έχεις μέχρι να λειτουργήσουν τα εργοστάσια. Αλήθεια, 65 ευρώ τον τόνο και τι περιλαμβάνει αυτή η διαχείριση; Το υπόλειμμα σου που το στέλνεις; Τα δέματα στη Βιπέ Τρίπολης είναι δικά σου; Ο κανονικός Δήμαρχος τι έχει να πει ή είναι μπροστινός σου;

  • anonymoys
    anonymoys Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 15:26 Σύνδεσμος σχολίου

    κ. τ. Δήμαρχε βλέπω γίνατε τιμητής των πάντων, εσείς τόσα χρόνια τι κάνατε με το θέμα που ασχολείσθε; Το περίεργο είναι που τώρα θυμηθήκατε να επαναστατήσετε!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...