Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμαρχος Καλαμάτας: «Το ΣΔΙΤ έχει υψηλότατο κόστος, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση για τα σκουπίδια»!

Δήμαρχος Καλαμάτας: «Το ΣΔΙΤ έχει υψηλότατο κόστος, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση για τα σκουπίδια»!
Κριτική δέχεται από συναδέλφους του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για τη στάση που κρατά απέναντι στη λύση που προτείνει η Περιφέρεια για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ουσιαστικά, αυτό που λένε για τον κ. Νίκα είναι ότι παλαιότερα ήταν πολέμιος του ΣΔΙΤ, ενώ το τελευταία διάστημα έχει διαφοροποιήσει τη στάση του.
Από την Τρίτη, λοιπόν,  ο Δήμαρχος Καλαμάτας, τοποθετήθηκε στο ζήτημα αυτό, με μία γραπτή δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.
 «Το θέμα των σκουπιδιών είναι 30 χρόνια στην επικαιρότητα, γιατί το πολιτικό σύστημα δε θέλησε να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό, διότι δε θέλησε να συνεννοηθεί στα στοιχειώδη.
Το 2013, η τότε Κυβέρνηση μπορούσε να καταργήσει το διαγωνισμό. Αντίθετα, τον επαίνεσε! Τα λόγια 'κρέμονται' ακόμα στο διαδίκτυο, με τέσσερις - πέντε υπουργούς που παραβρέθηκαν στην Τρίπολη.
Το 2015, η σημερινή Κυβέρνηση μπορούσε να καταργήσει το συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος μάλιστα έχει εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Και η μία Κυβέρνηση μπορούσε να τον σταματήσει και η άλλη και το έργο να έχει επαναδημοπρατηθεί.
Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο ένα διαγωνισμό, εγκεκριμένο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με προβλήματα; Με προβλήματα! Έχει υψηλό κόστος; Έχει υψηλό κόστος! Αυτό, όμως, μπορούσε να έχει αντιμετωπιστεί έγκαιρα.
Τι έχουμε εκτός από αυτόν σήμερα; Απολύτως τίποτα! Και το ενδεχόμενο να γεμίσει η Πελοπόννησος σκουπίδια είναι ορατό - και η Καλαμάτα και οι άλλες πόλεις και τα χωριά».
Ο Δήμαρχος προσέθεσε τα εξής:
«Ως Δήμαρχος, από το 2011 ομιλώ για το συγκεκριμένο θέμα, για τις δυσκολίες που έχει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, για το κόστος, το οποίο ήταν υψηλότατο. Όμως δεν προτάθηκε κάτι άλλο στην πορεία, απολύτως τίποτα!
Και μιλάμε για τοπικές διαχειρίσεις... Τοπική διαχείριση πήγαμε να κάνουμε εδώ στο Βαλτί και στο Παλιοροβούνι. Τι προχώρησε; Το μόνο που προχώρησε είναι χρήματα - και μάλιστα πάρα πολλά - για τη σύνταξη των μελετών.
Εγώ στηρίζω το συγκεκριμένο διαγωνισμό γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Μπροστά στο κόστος να γεμίσουμε σκουπίδια, οποιοδήποτε άλλο κόστος είναι μικρό. Αν υπήρχε πολιτική βούληση, προφανώς θα είχαμε άλλα αποτελέσματα.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση!».

2 σχόλια

  • σφάξε  με  Αγά μ,  να  αγιάσω
    σφάξε με Αγά μ, να αγιάσω Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 19:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε Δήμαρχε με όλο το σεβασμό > γιατί πουλάς φούμαρα> γιατί μας λες ότι ειναι η μονη λύση και ας είναι ακριβη> εσύ θα πληρώνεις εν τέλει ή ο κοσμάκης> γιατι αβαντάρεις μια ακριβή λύση αφου γνωρίζεις ότι για κάποιους λόγους έχει διπλάσιο σχεδόν κόστος από όλη την αλλη Ελλάδα> γιατί δεν παλεύεις τουλάχιστον όχι να την καταργήσεις αλλά να την κάνεις πιο φτηνή> κανένας αγώνας δεν έχει χαθεί δήμαρχε πριν δοθεί> αλλά εσυ για τους δικούς σου λόγους την αποδέχεσαι > κρίμα γιατί δεν το παλεύεις > και προσκυνάς

  • anonymoys
    anonymoys Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 16:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο κ. Δήμαρχε με το Δ κεφαλαίο, τους τα είπες καλά, πρώτα η πόλη σου και μετά τα συμφέροντα κάποιων!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...