Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Όχι" στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ λέει η Ανταρσία στον Μοριά

"Όχι" στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ λέει η Ανταρσία στον Μοριά
Πρόταση ψηφίσματος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κατάθεσε η Ανταρσία στο Μοριά για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, προτείνει …
«Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Καμιά παράδοση περιουσίας της ΔΕΗ σε ιδιωτικούς καπιταλιστικούς ομίλους.
Το ρεύμα (όπως το νερό, η υγεία, η παιδεία) είναι κοινωνικό δικαίωμα – όχι εμπόρευμα.
Η ιδιωτικοποίηση δεν θα σώσει την ΔΕΗ – δεν θα λύσει τα προβλήματά της.
Θα φέρει ακριβότερο ρεύμα στο λαό, περισσότερα κέρδη στα μονοπώλια που θα συνεργασθούν μαζί της. Θα έχουμε περισσότερα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και ακόμα περισσότερους ΄΄επενδυτές΄΄ αεριτζήδες – σιγουρατζήδες. Θα έχουμε, για τους εργαζόμενους, χειρότερες εργασιακές σχέσεις, χαμηλότερες αμοιβές και περισσότερα εργατικά ατυχήματα – εγκλήματα της εργοδοσίας.
Η κυβέρνηση, δεν διαπραγματεύεται σκληρά με τους ΄΄θεσμούς΄΄ για να σώσει την ΔΕΗ. Ψάχνει τρόπο να περάσει στο λαό της αντιλαϊκές πολιτικές της: το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να ΄΄αγοράσει΄΄ χρόνο – να κοιμήσει το λαϊκό κίνημα.
Είναι υποκριτικές οι φωνές κατά της ιδιωτικοποίησης, όλων αυτών που είναι υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς, του ανταγωνισμού και της Ε.Ε. ενώ ταυτόχρονα πιέζουν για κλείσιμο της αξιολόγησης, κινδυνολογώντας μην τυχόν αποβληθούμε από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., που απαιτούν τα παραπάνω.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό, να αγωνισθούν για να μην περάσουν τα σχέδια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών – υπηρεσιών. Να αποκρούσουν την κινδυνολογία και να ΄΄σηκώσουν το γάντι΄΄ διεκδικώντας μια ΔΕΗ αποκλειστικά δημόσια με λαϊκό - εργατικό έλεγχο που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και θασέβεται – προστατεύει το περιβάλλον, ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης, φιλοΕΕ κομμάτων και ΄΄θεσμών΄΄.
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ - ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
--
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ
Συμπόρευση για την Ανατροπή

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...