Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δράσεις πρόληψης του καπνίσματος σε σχολεία της Πελοποννήσου (vd)

Δράσεις πρόληψης του καπνίσματος σε σχολεία της Πελοποννήσου (vd)
Δράσεις πρόληψης του καπνίσματος σε σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Πελοποννήσου υλοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Ήδη έχουν γίνει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία της Μεσσηνίας και της Αργολίδας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει από τη νέα σχολική χρόνια ενημερώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σκοπός των δράσεων είναι να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές (Δημοτικών –Γυμνασίων-Λυκείων) για τις συνέπειες του καπνίσματος, αφού ως γνωστόν «Το κάπνισμα σκοτώνει» και οι στατιστικές αναφέρουν πως τις επόμενες δεκαετίες τα θύματα από το κάπνισμα θα φθάσουν και τα 10 εκατομμύρια.

Στο πλαίσιο των δράσεων θα γίνουν ομιλίες ενώ θα μοιραστεί και έντυπο υλικό για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ενώ παράλληλα θα μοιραστεί και υλικό για την καταπολέμηση των κουνουπιών στα σπίτια και στους εξωτερικούς χώρους αυτών.

Με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις που υλοποιούνται, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλειος Σιδέρης, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιατρός Δημόσιας Υγείας, Διευθυντής ΕΣΥ,  Βασίλειος Διαμαντόπουλος και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος, την Πέμπτη 6 Απριλίου, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε, στη διάρκεια της συνέντευξης, πως τα αποτελέσματα από την μέχρι τώρα ενημέρωση είναι πολύ καλά, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη της συνεργασίας των φορέων για να σταματήσει το κάπνισμα. Επίσης έγινε αναφορά και στους ελέγχους που θα ξεκινήσουν, πρώτα από τις υπηρεσίες και κατόπιν στους άλλους χώρους, ώστε να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός Νόμος και οι περιορισμοί που αυτός επιβάλλει για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου.

www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...