Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Τσίπρας εγκαινίασε το νέο δρόμο "Κορίνθου - Πατρών"! (vd)

Ο Τσίπρας εγκαινίασε το νέο δρόμο "Κορίνθου - Πατρών"! (vd)
Ο Αλέξης Τσίπρας έκοψε την κορδέλα στον αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Κορίνθου , μαζί τον Χρ. Σπίρτζη και τον Γιώργο Δέδε. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε να σταματήσει αυτός ο βαρύς φόρος αίματος στην άσφαλτο, αναφέρει το thebest.gr.

Η σημερινή είναι μια ημέρα χαράς για την Πελοπόννησο, καθώς ολοκληρώθηκε ένα έργο που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Ολυμπίας Οδού, του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.

«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», τόνισε.

Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Τα έργα έχουν ένα και μόνο ιδιοκτήτη, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ολοκληρώνεται ένα έργο που εκσυχρονίζει την περιφέρεια και τη δυτική Ελλάδα.

Αποδείξαμε ότι ο τρόπος για να ολοκληρωθεί ένα έργο, είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση που να έχει στόχο της, την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, είπε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως με την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία, η διαδρομή Αθήνα-Πάτρα θα γίνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά και ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.
Το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου -Πατρών έχει μήκος 120 χιλιομέτρων, με δύο λωρίδες και μία Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση, ενώ είναι πλήρως αποπερατωμένες και σε λειτουργία 12 σήραγγες, συνολικού μήκους 18 χιλιομέτρων.



Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...