Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καλαμάτα: Εξαγριωμένοι αγρότες ... έχτισαν την είσοδο του δασαρχείου! (vd)

Καλαμάτα: Εξαγριωμένοι αγρότες ... έχτισαν την είσοδο του δασαρχείου! (vd)
Οι αγρότες άρχισαν να πετούν αυγά αλλά δεν έμειναν εκεί. Μέσα σε λίγα λεπτά όπως θα δείτε, κατάφεραν να χτίσουν την είσοδο του δασαρχείου...
Δυναμική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε χθες στο Δασαρχείο Καλαμάτας, όπου αγρότες από τη Μάνη, αλλά και τη Δυτική Μεσσηνία, δήλωσαν αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα όσον αφορά στους δασικούς χάρτες. Οι χθεσινές κινήσεις, με χτίσιμο της πόρτας, κλείσιμο των άλλων εξόδων του κτηρίου και πέταγμα δεκάδων αυγών, όπως είπαν, ήταν μόνο η αρχή των κινητοποιήσεών τους, που πλέον δε θα περιλαμβάνουν διάλογο με πολιτικούς.
Το χθεσινό ραντεβού είχε δοθεί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, ενώ έπειτα από σύσκεψη οι αγρότες αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς το Δασαρχείο, όπου είχαν συγκεντρωθεί κι άλλοι. Εκεί, όλοι μαζί ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Δασαρχείου, υποστηρίζοντας ότι μέσω των μνημονίων δόθηκε εντολή να ξεκληριστούν, αφού η ανάρτηση των δασικών χαρτών αποτελεί μέρος των δεσμεύσεων της χώρας στην τρόικα.
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, έβγαλαν μέσα από αυτοκίνητα πέτρες και λάσπη, με τα οποία έχτισαν την είσοδο του Δασαρχείου. Στη συνέχεια έκλεισαν και τις υπόλοιπες εισόδους του κτηρίου, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις με υπάλληλους τις υπηρεσίας που αντιδρούσαν.
Όσο περνούσε η ώρα, τα πνεύματα οξύνονταν, με την Αστυνομία να προσπαθεί να κρατήσει την κατάσταση υπό έλεγχο.
Σε σύντομες ομιλίες τους οι αγρότες τόνισαν ότι δε θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση η γη τους να μην περάσει στα παιδιά τους, ενώ, όπως είπαν, η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι άδικη, κάτι που οι ίδιοι διαπιστώνουν καθημερινά, παρά τις δύο τροποποιήσεις από το υπουργείο. Η χθεσινή συγκέντρωση, σχολίασαν, πέρα από τη διαμαρτυρία είχε ως στόχο να σταλεί το μήνυμα σε όλη τη χώρα: ότι πρέπει να διορθωθούν τα τεράστια λάθη που υπάρχουν στους συγκεκριμένους χάρτες.
Παράλληλα, οι αγρότες ανέφεραν ότι τους κατηγορούν ως φοροφυγάδες, όμως από την άλλη τους φορολογούν με 70% τα ξένα και ντόπια συμφέροντα. Επίσης, ότι τους χαρακτηρίζουν ως καταπατητές, ενώ καταπατητές, σύμφωνα με τους αγρότες, είναι αυτοί για τους οποίους γίνονται τροποποιήσεις σε ένα βράδυ, ώστε να δημιουργηθούν μεγάλα ξενοδοχεία.
Λίγο πριν από την αναχώρησή τους πραγματοποιήθηκε σύσκεψη από τη συντονιστική επιτροπή, κατά την οποία αποφάσισαν ότι τα ψηφίσματα και ο διάλογος με τους αρμοδίους τελείωσαν και πλέον θα συνεχίσουν, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους.
Πηγή: tharrosnews.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...