Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα πανέμορφα παπάκια στο πάρκο του Ναυπλίου! (εικόνες)

Τα πανέμορφα παπάκια στο πάρκο του Ναυπλίου! (εικόνες)
Όμορφες εικόνες είδαν  όσοι βρέθηκαν στο πάρκο Ναυπλίου καθώς στην τεχνητή λίμνη που υπάρχει εκεί έκαναν την εμφάνιση τους όχι ένα, ούτε δύο, αλλά με 12 πανέμορφα παπάκια, Ναύπλιο 27 Απριλίου 2017. Μια πάπια του πάρκου γέννησε τα μικρά της και όπως είναι φυσικό προσέλκυσε τα βλέμματα του κόσμου αλλά και των μικρών παιδιών κυρίως.
Ενσωματωμένη εικόνα 7Ενσωματωμένη εικόνα 5Ενσωματωμένη εικόνα 3Ενσωματωμένη εικόνα 2Ενσωματωμένη εικόνα 6Ενσωματωμένη εικόνα 4
 Όσοι επισκέπτονται και περισσότερο τα μικρά παιδιά το χώρο, να μην ενοχλούν τα μικρά παπάκια καθώς είναι ακόμα ευαίσθητα και μέχρι να ενηλικιωθούν μπορούν να τα ταΐζουν από απόσταση και καλό είναι να μην τα τρομάζουν. Οι πάπιες έχουν ένα μέσο όρο ζωής 15 ετών. Γεννάνε κατά μέσο όρο 8-10 αυγά και τα επωάζουν συνήθως 35-36 μέρες. Τα μικρά από τις πρώτες ώρες μπορούν και κολυμπούν, ακολουθώντας σε σειρά την μητέρα τους. Επειδή οι πάπιες κουρνιάζουν τη νύχτα στο έδαφος, είναι ευάλωτες.
Ενσωματωμένη εικόνα 10Ενσωματωμένη εικόνα 8Ενσωματωμένη εικόνα 9Ενσωματωμένη εικόνα 12Ενσωματωμένη εικόνα 11Ενσωματωμένη εικόνα 13
 Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πάπιες πρέπει να κλείνονται τη νύχτα σε ένα χώρο με καλή περίφραξη από δικτυωτό σύρμα με ύψος τουλάχιστον 1,2 μέτρα.  Επανειλημμένα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο από την μη σωστή προστασία του χώρου τα μικρά παπάκια να εξαφανίζονται καθώς πέφτουν θύματα κλοπής ή γίνονται τροφή από αδέσποτες γάτες και σκυλιά. 
Ενσωματωμένη εικόνα 14Ενσωματωμένη εικόνα 15
-- 
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...