Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η θέση της «Ελευθερίας» για τη δικαστική απόφαση: «Κάναμε τον αγώνα μας και δικαιωθήκαμε»

Η θέση της «Ελευθερίας» για τη δικαστική απόφαση: «Κάναμε τον αγώνα μας και δικαιωθήκαμε»

Ύστερα από την γνωστοποίηση της απόφασης του Εφετείου Καλαμάτας, η εφημερίδα «Ελευθερία» που είχε μηνύσει τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη, πήρε θέση, μέσα από κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Μεταξύ άλλων, γράφει ..  «Η μήνυση της εφημερίδας κατά Τατούλη και Νικολάκου είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη για παράβαση καθήκοντος του πρώτου και την απαλλαγή της δεύτερης. Ετσι ολοκληρώθηκε το δικαστικό σίριαλ που άρχισε -παράλληλα με τον αποκλεισμό από καταχωρίσεις- με 3 μηνύσεις και 2 αγωγές κατά της «Ε», για τις οποίες αθωωθήκαμε πανηγυρικά.

Στην τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου οι συνήγοροι της εφημερίδας Θοδ. Σχινάς και Κώστας Μαργέλης αποκάλυψαν με αδιάσειστα στοιχεία όλο το σκηνικό, το οποίο η υπεράσπιση έκανε σκληρό αγώνα να το παρουσιάσει ως πολιτική σκευωρία κατά των κατηγορουμένων περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη.

Η «Ε» έκανε τον αγώνα της επί σειρά ετών και δικαιώθηκε απέναντι στην αυθαιρεσία, η οποία συνεχίζεται με διαρκή εχθρική στάση της περιφερειακής αρχής απέναντί μας.

Φυσικά αυτό δεν μας πτοεί και ούτε που διανοούμεθα να υποστείλουμε τη σημαία της κάθαρσης. Οσο τα καταφέρνουμε.

Διότι η εξουσία λειτουργεί σα μαγνήτης και τραβάει δίπλα της δεκάδες, εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες ανθρώπους (δυστυχώς και ανθρώπους του Τύπου) που τους βουλώνει το στόμα με μικρομπουκιές και ως γνωστόν «όταν τρώνε δεν μιλάνε» που λένε στα μικρά παιδάκια.

Ο αγώνας βέβαια της «Ε» έχει αφυπνίσει πολύ κόσμο και ουκ ολίγοι έχουν μάθει ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του Μοριά».

Η αλλοίωση των αρχών και των αξιών αναδίδει μια αφόρητη μπόχα που όλο και θα εντείνεται μέχρι το 2019. Αν και τότε υπάρξουν ψηφοφόροι που θα επιμένουν να μην μυρίζουν τίποτα, τότε εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και δηλώνουμε ανίκανοι να νικήσουμε το «τέρας», καθώς ποτέ δεν δηλώσαμε πανίσχυροι και άτρωτοι. Τότε θα δούμε αν θα συνεχίσει να ισχύει το «τοιούτος έπρεπεν ημίν αρχιερεύς».

Η απόφαση

Ενοχο ομόφωνα κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, σχετικά με την ανισοκατανομή μέχρι αποκλεισμού της «Ε» από δημοσιεύματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το δικαστήριο επέβαλε στον κ. Τατούλη ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και δεν του επέβαλε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου αθωώθηκε, ενώ η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για τον Πέτρο Τατούλη. Πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 1 έτους με αναστολή ο καθένας και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.»

Όλο το κείμενο μπορείτε να διαβάσετε εδώ  https://www.eleftheriaonline.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...