Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη: Νέα κόντρα φοιτητών για μία συνέλευση – Καταγγελίες για «σκοτεινούς» κύκλους και σκέψεις για προσφυγή στη Δικαιοσύνη!

Τρίπολη: Νέα κόντρα φοιτητών για μία συνέλευση – Καταγγελίες για «σκοτεινούς» κύκλους και σκέψεις για προσφυγή στη Δικαιοσύνη!
Νέα ένταση επικρατεί ανάμεσα σε φοιτητικές παρατάξεις στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε πρόσκληση για γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, την προσεχή Τετάρτη, το απόγευμα.
Η πρόσκληση αυτή αμφισβητείται από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος, Νικόλαου Καλάη ο οποίος υποστηρίζει ότι το Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου δεν έχει συγκαλέσει καμία γενική συνέλευση και κάνει λόγο για εξωθεσμικές κινήσεις, για σκοτεινούς κύκλους και προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.
«Με έκπληξη είδαμε εξωθεσμική και ανυπόγραφη ανακοίνωση που καλεί τους φοιτητές του τμήματος Οικονομικών Επιστημών σε Γενική Συνέλευση. Προφανώς είναι οι ίδιοι σκοτεινοί κύκλοι που έχουν χάσει κάθε επαφή με το καταστατικό και κατ’ επέκταση με τις δημοκρατικές διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου.
 Ήρθε η ώρα να μάθουν ότι το μαύρο που έριξαν στη λειτουργία του συλλόγου τελείωσε οριστικά. Η νομιμότητα θα τηρηθεί στο ακέραιο είτε τους αρέσει είτε όχι.
Τους πληροφορούμε ότι δικαίωμα για σύγκληση Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων , με βάση το άρθρο 12, έχει το Δ.Σ ή μετά από αίτημα της εξελεγκτικής επιτροπής για θέματα αρμοδιότητας της ή μετά από έγγραφη αίτηση του ενός 1/10 τουλάχιστον των μελών του συλλόγου με αίτηση προς το Δ.Σ, οι Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις συγκαλούνται από το Δ.Σ και ανακοινώνονται τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν την διεξαγωγή τους. Η Γενική Συνέλευση γίνεται από το Δ.Σ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα.
Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση με βάση το άρθρο 13 με σκοπό την προκήρυξη εκλογών στις 28 Μαρτίου 2017.
Για την συνέλευση αυτή είχαν ενημερωθεί και οι 4 παρατάξεις και προσήλθαν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνταν στο προηγούμενο Δ.Σ .Στην διαδικασία των εκλογών πραγματοποιήθηκε διαπαραταξιακό που συμμετείχαν 3 παρατάξεις και οι 2 κατάφεραν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο.
Πραγματοποιήθηκαν εκλογές και υφίσταται νομίμως Δ.Σ. και ήδη έχει πραγματοποιηθεί η 1τακτική Γενική Συνέλευση 
Για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι για οποιαδήποτε απόπειρα καταστρατήγησης του καταστατικού το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.
Ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου
Νικόλαος Καλάης»

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 02:31 Σύνδεσμος σχολίου

    το αστειο στα σχολια ειναι οτι και τωρα η δαπ προσπαθει να κανει εκλογες με 10 υπογραφες!!!

  • μαρια
    μαρια Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 17:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ εκτος απο τα ποσοστα της ενδιαφερεται για κατι αλλο?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 15:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Την δαπ την νοιάζει κάτι αλλο εκτός απο τα ποσοστά της;;

  • Ολγάκι
    Ολγάκι Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 09:18 Σύνδεσμος σχολίου

    και νόμιζα ότι ξένες γλώσσες είναι τα αγγλικά, γαλλικά,..., σουαχίλι...Μιλάτε με γρίφους αχχαχαχααχα

  • Ολα ειναι δρόμος
    Ολα ειναι δρόμος Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 23:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Βασιλική για βουλευτης. Τελος

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 22:33 Σύνδεσμος σχολίου

    κουκλίτσα μου Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 22:11 - το ξέρεις καλά το χωριό εσύ!
    Ότι απορίες έχεις θα στις λύσουν στην πλατεία, απέναντι από το άγαλμα!

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 22:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρητήρια στα παιδιά που προάγουν με "ήθος" την πολιτική που έμαθαν. Αφού "κερδίσατε" μια φορά την αυτοδυναμία τι φοβάστε? Να μη βγείτε δεύτεροι ένα μήνα μετά?

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 22:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Υπογράφουν για εξωθεσμικούς παράγοντες και σκοτεινούς κύκλους όταν έκαναν εκλογές με μόνο 10 υπογραφές; Ποιοι είναι οι σκοτεινοί κύκλοι; Αλήθεια, η τρίτη παράταξη που συμφλώνησε στις εκλογές θα μάθουμε ποτέ ποια είναι ή μήπως είναι κι αυτή απ το χωριό;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...