Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βουνά από σκουπίδια "πνίγουν" την Πάτρα

Βουνά από σκουπίδια "πνίγουν" την Πάτρα
Κάθε μέρα απεργίας, στοιβάζονται 250 - 300 τόνοι σκουπιδιών από άκρη σε άκρη της Πάτρας. Αυτή την ώρα περίπου 1.000 τόνοι σκουπιδιών έχουν καταλήξει και παραμένουν στους κάδους της πόλης...
και γύρω από αυτούς. Τα "βουνά" των απορριμμάτων ακόμη και σε κεντρικά σημεία της Πάτρας ολοένα και πνίγουν δρόμους και πεζοδρόμια. Η δυσοσμία που αναδύεται είναι έντονη και σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία ειδικά τις μεσημβρινές ώρες η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Έντονο πρόβλημα υπάρχει έξω από πολυκαταστήματα και μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Οι εικόνες αυτές προκλήθηκαν μετά από 4 συνεχείς μέρες κινητοποιήσεων στους τομείς καθαριότητας του δήμου, που κήρυξαν οι εργαζόμενοι. Τα θέματα των 64 συμβασιούχων-παρατασιούχων, καθώς και το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελούν τα βασικά αγκάθια. Η δημοτική αρχή είναι στο πλευρό των εργαζομένων και κατανοεί τις κινητοποιήσεις τους.
Η ΠΟΠ-ΟΤΑ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ Αχαίας αποφάσισαν αποχή των δημοτικών υπαλλήλων από την εργασία τους, το Σάββατο, την Κυριακή ενώ μια ακόμα 48ωρη απεργία για Δευτέρα και Τρίτη, 22 και 23 Μαϊου έρχεται να προσθέσει τόνους σκουπιδιών στην ευρύτερη περιοχή. Στην Πάτρα η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου θα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό και ως εκ τούτου δεν θα γίνεται ομαλή αποκομιδή απορριμμάτων και καθαρισμός της πόλης. Ο δήμος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής , αυτό το διάστημα να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους κάδους.
Πηγή: thebest.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...