Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Παλαιολόγεια» στον Μυστρά – Το μήνυμα Παυλόπουλου – «Παρών» Παυλή και Καραλή από τον Δήμο Τρίπολης! (vd)

«Παλαιολόγεια» στον Μυστρά – Το μήνυμα Παυλόπουλου – «Παρών» Παυλή και Καραλή από τον Δήμο Τρίπολης! (vd)
Σήμερα, 29 Μαΐου, ο Δήμος Σπάρτης τίμησε τον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους μαζί μ΄ αυτόν πεσόντες, μέσα από έναν κύκλο θρησκευτικών – Αθλητικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στην ιστορική έδρα του Δήμου και στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.
Για μια χρονιά ακόμα η πόλη της Σπάρτης είχε την τιμή, τα Παλαιολόγεια να πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου, όντας επίτιμος δημότης Σπάρτης.
Η κορύφωση των εκδηλώσεων ήταν σήμερα, Δευτέρα  29 Μαΐου 2017, στην Τοπική Κοινότητα Μυστρά, στον Αρχαιολογικό Χώρο με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου τελέσθηκε  Μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό «Αγίου Δημητρίου».
Τα Παλαιολόγεια δεν είναι ημέρα γιορτής. Είναι μια επέτειος μνήμης, που αφιερώνεται στην υπέρτατη θυσία του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, μαζί με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης, κ. Θεόδωρο Καραλή που είχαν προσκληθεί από τον Δήμο Σπάρτης.
Μάλιστα, ο κ. Παυλής είχε θερμή χειραψία και συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τιμά κάθε χρόνο τις επετειακές εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...