Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τίμησε τον σπουδαίο επιστήμονα από την Αρκαδία, Τάσο Τζιούμη!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τίμησε τον σπουδαίο επιστήμονα από την Αρκαδία, Τάσο Τζιούμη!

Απονομή τιμητικής πλακέτας έγινε στον Ραδιοαστρονόμο από το Κεραστάρι Τάσο Τζιούμη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη)

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Ραδιοαστρονομίας, που διεξάγεται από τις 29 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου στο Κεραστάρι Αρκαδίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας είχε τιμήσει με τη σειρά του, τον εμπνευστή και διοργανωτή του συνεδρίου, Τάσο Τζιούμη.

"Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, γιατί ο Τάσος ξεκίνησε από το Κεραστάρι και παρά την ταπεινή του καταγωγή, κατάφερε στην Αυστραλία να σπουδάσει και να διακριθεί στην επιστήμη της ραδιοαστρονομίας και προεδρεύει μεταξύ άλλων στον Οργανισμό που είναι στη Γενεύη και ρυθμίζει τις ραδιοσυχνότητες της Υφηλίου, ενώ συμμετέχει στην κατασκευή των τηλεσκοπίων.

Παρόλα αυτά έχει μείνει ένας προσγειωμένος χαρακτήρας και απλός άνθρωπος και το βασικότερο δεν ξεχνά τον τόπο του, την Αρκαδία και το χωριό του, το Κεραστάρι και κάθε πέντε χρόνια διοργανώνει το διεθνές συνέδριο της επιστήμης του, στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες επιστήμονες, προβάλλοντας την γενέτειρά του, την Αρκαδία μας, παγκοσμίως.

Φίλε Τάσο, σε συγχαίρουμε και σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου στην επιστήμη της ραδιοαστρονομίας αλλά και για την προβολή του τόπου μας και εύχομαι το συνέδριο να ανοίξει νέους δρόμους για το καλό και της επιστήμης και της ανθρωπότητας." τόνισε ο κ. Γιαννακούρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...