Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

“Μετά τα μεσάνυχτα άλλα 4,6 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο Α.Ε.”

“Μετά τα μεσάνυχτα άλλα 4,6 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο Α.Ε.”


Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: “Με μεθοδευμένα άθλιες και εκφυλιστικές διαδικασίες στην λειτουργία του Περιφερειακού Συμβούλιου, παίρνουν αποφάσεις εξυπηρέτησης επιχειρηματικών ομίλων.

Έτσι στα γνωστά μέχρι τώρα εκφυλιστικά φαινόμενα (καθυστέρηση πέραν της μιας ώρας στην έναρξη, φωνασκίες, χαχανίσματα, διακοπές και γενικότερα κλίμα χειρότερου από καφενείου) προστίθενται η άρνηση του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου να δώσει συνειμμένα στις εισηγήσεις, όπως μελέτες περιβαντολογικών επιπτώσεων (για ξενοδοχείο πολυεθνικής στην Πετροθάλασσα Ερμιονίδας, για γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υπερυψηλής τάσης, για αξιοποίηση υδρογονανθράκων, κλπ) παραδοτέα των προγραμματικών συμβάσεων, για τα οποία πληρώνει αδρά η Περιφέρεια ...

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και αφού είχε εξουθενωθεί και αποχωρήσει η πλειοψηφία του ΠεΣυ, αποφάσισαν να δώσουν στην Πελοπόννησο ΑΕ άλλα 4,6 εκατ. ευρώ για την καταπολέμιση των κουνουπιών και μάλιστα τα μισά – 2,3 εκατ. ευρώ – άμεσα ως προκαταβολή. Λες και δεν φτάνει το 15% - 700.000 ευρώ – που είναι η νόμιμη (!!!) αμοιβή της Πελοπόννησος Α.Ε. για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην κουνουποκτονία. Σε αυτά αν προσθέσουμε και τα λεφτά που βάζουν οι Δήμοι, που τριπλασιάστηκαν πέρσυ, μιλάμε για τεράστια ποσά που πάνε στην Πελοπόννησο Α.Ε.

Στην επιμονή όσων είχαν αντέξει και βρίσκονταν στην αίθουσα, να δοθούν διευκρινήσεις όπως:

  • Γιατί η κουνουποκτονία του 2017 να πληρωθεί δύο φορές και από την προηγούμενη προγραμματική σύμβαση με την Πελοπόννησο ΑΕ και από την τωρινή;
  • Ποιά είναι τα συμπεράσματα και τα παραδοτέα της ΑΕ, αφού εισπράτει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ και το κουνούπι και η σκνίπα πάει σύννεφο;
.........

Εισέπραξαν την απάντηση της αναρμόδιας αντιπεριφερειάρχη κας Νικολάκου «και ποιοί είστε εσείς που θέλετε να κάνετε έλεγχο και ζητάτε τα παραδοτέα;».

Για να θωρακίσουν μάλιστα, τουλάχιστον την αδιαφάνεια στο όλο ενχείρημά τους, δεν αρκεί η προεδρεία του κου Τατούλη στην Πελοπόννησαο Α.Ε., βάζουν και πρόεδρο στην επιτροπή παρακολούθησης της κα Νικολάκου. Μια επιτροπή που είναι τριμελής και μπορεί να αποφασίζει μόνη της η κα Νικολάκου με την ψήφο του Προέδρου.

Είχε προηγηθεί η θετική γνωμοδότηση της πλειοψηφίας του ΠεΣυ σε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ξενοδοχείου με βραχιολάκια 350 κλινών πολυεθνικής γαλλικών συμφερόντων στην Πετροθάλασσα Ερμιονίδας που :

  • Λειουργούσε από το 2013 χωρίς άδεια λειτουργίας
  • Η ποιότητα του νερού ύδρευσης από γεώτρηση είναι κακή σύμφωνα με τις εισηγήσεις της υπηρεσίας
  • Η πολυεθνική αρνείται (γιατί κοστίζει όπως προκλητικά δήλωσε ο εκπρόσωπός της στη συνεδρίαση) να εγκατάστήσει τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό και τα υγρά απόβλητα του δευτεροβάθμιου με τις ανάλογες μικροβιολογικές παραμέτρους αυξημένες, μολύνουν την περιοχή.
  • Μια σειρά άδειες και διατάξεις νομοθεσίας έχουν ήδη καταργηθεί ή λήξει και δεν ισχύουν πλέον.
Μιλάμε για πλήρη ασυδοσία

Συνένοχες σε αυτή την πορεία δεν είναι μόνο οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίζουν πλέον ότι φέρνει ο Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ή άντε να ψηφίζουν λευκό συ κάποια για να μην εκτίθενται, είναι και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Οικολόγων, της ΛΑΕ, των «κεντροαριστερών», κλπ που δεν αντέχουν, έρχονται υπογράφουν και φεύγουν και αφήνουν καμια δεκαριά – δεκαπέντε, που περιμένουν εναγωνίως τρεις μήνες τώρα, μήπως και πάρουν από τον ηγεμόνα την καρέκλα του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, να αποφασίζουν. Κάποιοι μάλιστα να είναι και βασιλικότεροι του βασιλέως, να ξεπερνούν σε επιχειρήματα στήριξης της πολυεθνικής ακόμα και τον εκπρόσωπό της που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση.

Οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από αυτές τις δυνάμεις στο ΠεΣυ. Είναι ανάγκη να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για σωστή και έγκαιρη κουνουποκτονία, δακοκτονία, μεταφορά μαθητών και άλλα τέτοια μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

Να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπεράσπιση του βιός τους και του περιβάλλοντος.”

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...