Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερικές εκλογές του 2019 – Όλες οι έδρες θα κατανέμονται στον α' γύρο! (vd)

Απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερικές εκλογές του 2019 – Όλες οι έδρες θα κατανέμονται στον α' γύρο! (vd)

Σε εκδήλωση για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» έδωσε το «παρών» ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ο οποίος για το λόγο αυτό επισκέφτηκε το Ναύπλιο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πουλάκης τόνισε ότι η Επιτροπή που έχει θεσμοθετηθεί από τη Βουλή για μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» ολοκλήρωσε το έργο της και παρέδωσε το πόρισμά της.

Επιπλέον, ο κ. Πουλάκης ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει ο αριθμός των δήμων, κάτι που αφορά άμεσα την Αρκαδία διότι υπάρχει αίτημα για δύο δήμους στη Γορτυνία που προφανώς φαίνεται ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών μίλησε για απλή αναλογική στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Αργολικών Ειδήσεων», ο κ. Πουλάκης είπε … «Η πρόταση που προωθεί η κυβέρνηση «προβλέπει ότι θα κατεβαίνουν οι παρατάξεις, με τους επικεφαλής, θα παίρνουν τα ποσοστά τους. Την πρώτη Κυριακή θα γίνεται η κατανομή όλου του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου ανάλογα με τα ποσοστά».

«Αν κανείς συνδυασμός δεν έχει ξεπεράσει το 50%+1 τότε την δεύτερη Κυριακή οι επικεφαλής των δύο πρώτων συνδυασμών θα δώσουν στην κοινωνία την δυνατότητα να ψηφίσουν το Δήμαρχο που θέλουν, έχοντας ως στοιχείο και κριτήριο το Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο (ποιες παρατάξεις, ποια προγράμματα), χωρίς να αλλάξει η σύνθεσή τους ... Όλες οι έδρες θα κρίνονται στον πρώτο γύρο», όπως ξεκαθάρισε.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...