Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αεροδρόμιο και φυσικό αέριο για την Τρίπολη ζητά η Γεννηματά του ΠΑΣΟΚ!

Αεροδρόμιο και φυσικό αέριο για την Τρίπολη ζητά η Γεννηματά του ΠΑΣΟΚ!
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μίλησε στη πέμπτη Περιφερειακή Ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Καλαμάτα.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της Πελοποννήσου, κάνοντας ειδική αναφορά στο αεροδρόμιο και στο φυσικό αέριο για την Τρίπολη.
 
Απίστευτες οι δυνατότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Από την πόλη της Καλαμάτας θα ήθελα να επισημάνω τις απίστευτες δυνατότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Με το  «Πρόγραμμα Ελλάδα», οραματιζόμαστε, ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα συνδέει την κομβική γεωγραφική θέση, με τον αγροδιατροφικό και τουριστικό τομέα, την έρευνα και το ευ ζην.
Θα ήθελα να πω δυο λόγια για το πώς η σύγχρονη αντίληψη για την παραγωγή νέου πλούτου που διαπνέει το Πρόγραμμα  μπορεί να εφαρμοστεί στην Περιφέρεια που βρισκόμαστε σήμερα.
Χρειάζεται: Αναγνωρισιμότητα, Τοποθεσία,  Προϊόν
Brand,  location, product
Αναγνωρισιμότητα (Brand name)
Η Πελοπόννησος είναι ένας τόπος με Παγκόσμια Φήμη ως κοιτίδα και χώρος όπου έζησαν και έδρασαν οι μεγαλύτεροι ήρωες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας αλλά και της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.
Τοποθεσία (Location)
Η Πελοπόννησος είναι το μεγαλύτερο ανοικτό μουσείο του κόσμου στην καρδιά της Μεσογείου ενώ σταδιακά αναβαθμίζεται και ως κόμβος στον νέο ενεργειακό  ευρωπαϊκό σχεδιασμό για τα δίκτυα μεταφοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας από την Ανατολική Μεσόγειο.
Προϊόν (Product)
Η Πελοπόννησος παντρεύει αρμονικά τον πολιτισμό και τη παράδοση, με ένα δυναμικό τουριστικό κλάδο, με κρίσιμες ενεργειακές υποδομές, με μια σειρά από γνωστά μεσογειακά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, όπως το ελαιόλαδο ,οι  ελιές, η σταφίδα, το κρασί ,τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα και πολλά άλλα.
Και με σύγχρονες υποδομές στην υγεία και στην Παιδεία, όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που ιδρύθηκε το 2002, υποδομές που  ωρίμασε και ολοκλήρωσε η Παράταξη μας.
Η δική μας ευθύνη τώρα είναι για να σταματήσουμε την κατρακύλα των τελευταίων χρόνων των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ , να επαναφέρουμε την πατρίδα μας σε αναπτυξιακή τροχιά.
Η ερώτηση λοιπόν που κάνουμε είναι:
Μπορούμε να συνδυάσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τον τόπο, το brand και την παραγωγή μας ώστε να παράξουμε νέο πλούτο και νέες θέσεις εργασίας;
Η απάντηση είναι ΝΑΙ 
Ο τόπος αυτός μπορεί με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, όπως το Σχέδιο Ελλάδα που συνδιαμορφώνουμε μαζί αυτές τις ημέρες, να αναβαθμιστεί σε ένα μεγάλο διαμετακομιστικό, ενεργειακό, τουριστικό και πολιτισμικό κέντρο.
Για αυτόν τον λόγο απαιτούνται μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις μέσα από τη σύμπραξη του Ιδιωτικού Τομέα, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας κυρίως του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Πρώτα από όλα απαιτείται σταδιακά αλλά μεθοδικά η αναβάθμιση των διεθνών εισόδων και εξόδων της Περιφέρειας, δηλαδή:
  • των αεροδρομίων Καλαμάτας και Τρίπολης
  • των λιμένων Ναυπλίου και Καλαμάτας
  • των τουριστικών μαρίνων σε όλους τους νομούς.
Φυσικά αυτό συνδυάζεται με τη βελτίωση των οδικών συνδέσεων.
Επίσης με τη σύνδεση σταδιακά με το  φυσικό αέριο οι πόλεις της Κορίνθου, του Άργους, του Ναυπλίου, της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης.
Στον δε πρωτογενή τομέα χρειάζεται άμεσα:
  • Η χορήγηση κινήτρων για νέες επιχειρήσεις κυρίως μεταποίησης προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.
  • Η έρευνα και προγράμματα για νέες ποικιλίες και η αξιοποίηση τεχνολογιών για εφαρμογή «γεωργίας ακριβείας»
  • η δημιουργία σύγχρονων κτηνοτροφικών πάρκων.
Συμπληρωματικά απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση διαχείριση και προστασία  των υδάτινων πόρων.
Στον Τουριστικό Τομέα η τεράστια άνοδος της Μεσσηνίας ως τουριστικός προορισμός χάρη στην επένδυση της Costa Navarino μας δείχνει το δρόμο.
Τέτοιες μεγάλες επενδύσεις μπορούν να γίνουν σε κάθε νομό, σε ειδικά χωροθετημένους χώρους ώστε να αναδειχθούν:
  • Ο περιβαλλοντικός – θρησκευτικός τουρισμός
  • Ο γαστρονομικός τουρισμός στα πρότυπα της Τοσκάνης
  • Ο Καταδυτικός Τουρισμός με βάση τη νομοθεσία μας του 2014 για προσέλκυση ενός μέρους των 8 εκατομμυρίων καταδυτών που επισκέπτονται τη Μεσόγειο
  • Ο Σιδηροδρομικός τουρισμός για την αξιοποίηση της σχολάζουσας γραμμής Πελοποννήσου, μαζί με την επανέναρξη των προαστιακών δρομολογίων Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο
  • Ο Επιστημονικός Τουρισμός με άξονα το κέντρο Νέστωρ στην Πύλο.
Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες φυσικά πρέπει να συντρέξουν με ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την ενίσχυση των υποδομών και των ανθρωπίνων πόρων των νοσοκομειακών μονάδων και των Κέντρων Υγείας σε όλους τους νομούς.
Τέλος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής με ευρείας αποδοχής Σύμπραξη Δημόσιου, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ιδιωτικού Τομέα για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Όλες αυτές οι προτάσεις μαζί με όσα μπορούν να προτείνουν οι εκπρόσωποι των περιοχών αυτών στο προγραμματικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μπορούν να συνθέσουν  ένα ολοκληρωμένο, επαρκές και αυτοτροφοδοτούμενο περιφερειακό project ανάπτυξης, πρότυπο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ΕΕ.

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 00:22 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο κ. ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ,ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ;ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΡΦΑΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΤΣΙ ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

  • ο  μικρός  Ευόρας
    ο μικρός Ευόρας Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 11:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Που το πάει ο Πέτρος ; Είναι ένα ερώτημα που θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον . Ξέμπαρκος και πολιτικά άστεγος καιρό τώρα ψάχνει για σανίδα σωτηρίας. Από τη μεριά της ΝΔ η πόρτα έκλεισε θορυβοδώς ! Του μένουν τώρα δύο δρόμοι ! Ο ένας είναι να καθίσει στην άκρη και να τελειώσει το αυτοδιοικητικό του ταξίδι εδώ, και ο άλλος να προσπαθήσει να παραμείνει στο παιχνίδι με κομματική στήριξη. Ήδη έχει κάνει στροφή 180 μοιρών όσον αφορά την φρασεολογία του και την τακτική του απέναντι στην σημερινή Κυβέρνηση. Η προχθεσινή συμμετοχή στο σόου της Καλαμάτας σε μια πανσπερμία προσώπων και ιδεών δείχνει ότι θέλει να κρατάει επαφή με τον έστω και κατακερματισμένο χώρο της Κεντροαριστεράς! Η τοποθέτηση του εκεί χαοτική! Δύο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν κρατιούνται Πέτρο. Δεν μπορείς να είσαι και με τη μπάλα και με τον Μπαλή ! Και οι θεωρίες περί πατριωτισμού και συνεργασιών δεν πείθουν πλέον! Ενα είναι σίγουρο. Οι επόμενες αυτοδιοικητικές μέρες θα έχουν πολύ μελό, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι τον ερχόμενο τελικά Μαϊο θα έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές! Μπορεί να δούμε και "ξαφνικό θάνατο "όσο η ένταση θα κορυφώνεται και η ΝΔ θελήσει να κόψει "τα σωληνάκια" και να αποσύρει τα μεγάλα στελέχη της από την σημερινή παράταξη Τατούλη! Η πιο πιθανή εκδοχή βέβαια είναι να βρεθεί εκτός παιχνιδιού όσο και εάν υμνεί σήμερα την απλή αναλογική την μόνη ελπίδα που του απόμεινε για να διασωθεί πολιτικά ! Ενα είναι σίγουρο για τον Πέτρο εάν πρόκειται να χάσει δεν θα κατέβει στις εκλογές ! Θα προτιμήσει να αποσυρθεί στο Καστρί ! Και τι θα γίνει με τα "ορφανά του" ? Ποιος νοιάζεται τώρα για αυτά ! Ότι έγινε και με τα προηγούμενα ορφανά του 2014 ! Θα περάσουν αύτανδρα και αυτά στην Ιστορία της λήθης !!!

  • ακακιες
    ακακιες Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 01:49 Σύνδεσμος σχολίου

    ητανε και ο Τατούλης λεει στη ν ομιλια της Γενηματα στην Καλαματα και μιλησε κιολας τι δεν καταλαβαινεις τωρα λαουτζικο ;;;;; με αυτους τους πατριωτες θα ανασυχθει η κεντροαριστερα ;;;;; δεν νομιζεις οτι ολοι σε δουλευουν ?

  • Μαρία
    Μαρία Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 00:01 Σύνδεσμος σχολίου

    και θάλασσα στην Τρίπολη κυρά Φώφη!

  • περαστικά  μας
    περαστικά μας Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 23:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτοί που συμβούλευσαν την Φώφη να πει αυτόν τον χιλιοειπωμένο κατάλογο έργων μάλλον δεν γνωρίζουν την Πελοπόννησο ή το λιγότερο μας περνάνε όλους για βλάκες ! Φώφη δίπλα σου έχεις όλα αυτά τα καλά παιδιά βουλευτές όπως το Μανιάτη, τον Γρηγοράκο , τον Κωνσταντινόπουλο και ακόμη λένα σωρό στελέχη που άσκησαν εξουσία κατά καιρούς ! Τι κανάνε ώστε να έχουν λυθεί όλα αυτά τα θέματα στο παρελθόν όταν ήτανε όλοι στα πράγματα ? Τίποτα ! Τώρα επομένως πως μπορεί κανείς να τους πιστέψει ότι θα τα κάνουν !!!!!! Επειδή πολιτική είναι η απάτη του εφικτού διαπιστώνουμε εμείς
    οι πολίτες ότι δεν υπάρχει φως από πουθενά! Μονάχα λόγια και ντρίπλες !!! Μέχρι ΄τότε βέβαια που θα βγεί η Φώφη στην εξουσία θα την έχει προλάβει ο Πέτρος ( ένας είναι ο Πέτρος ) και θα έχει κάνει αυτός και το αεροδρόμιο, και το ΣΔΙΤ και τις μαρίνες και τα καταδυτικά πάρκα και τα κτηνοτροφικά πάρκα για να βόσκουμε όλοι εμείς οι ευκολόπιστοι και αδαείς ! Περαστικά μας !!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...