Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μύλοι Αργολίδας | Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το σχολείο και οι κάτοικοι αποκλείουν τον παλιό δρόμο "Άργους - Τρίπολης"!

Μύλοι Αργολίδας | Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το σχολείο και οι κάτοικοι αποκλείουν τον παλιό δρόμο "Άργους - Τρίπολης"!

Με συμβολικό κλείσιμο του δρόμου απάντησαν οι κάτοικοι των Μύλων του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Δημοτικό σχολείο του χωριού και να συγχωνευθεί με το σχολείο του Κιβερίου.











Οι κάτοικοι που βρίσκονται σε αναστάτωση από αυτή την απόφαση που τους γνωστοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, προχώρησαν σημερα σε συμβολική κατάληψη του κόμβου των Μύλων στην παλιά Εθνική οδό Άργους Τριπόλεως.










Αισιόδοξος εμφανίστηκε με δηλώσεις του  ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρη Κρίγγος όπου τόνισε πως ευελπιστεί πως μέσα στις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις επαφές που έχουν γίνει από τον Δήμο με το υπουργείο θα υπάρξει αναστολή της απόφασης.








Κάτοικοι, γονείς και παιδιά όμως στο χωρίο είναι σε αναστάτωση καθώς την Δευτέρα ξεκινούν τα σχολεία και μέχρι στιγμής η απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου είναι σε ισχύ.




To αίτημα του για αναστολή της απόφασης για κατάργηση του Δημοτικού σχολείου Μύλων Άργους Μυκηνών διατύπωσε και με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.








Ο δήμαρχος αναφέρει:

«Κ. Υπουργέ,

Όπως σας ενημερώσαμε με το υπ’ αρ. πρ. 12650/31 -5 – 2017 έγγραφό μας, με το ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα του δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών της 19-7-2017 Μυκηνών αλλά και με την υπ’ αρ. 397/2016 απόφαση του Δ.Σ. μας σε απάντηση του επί του υπ’ αριθ. πρωτ.: 6718/29-11-2016 εγγράφου της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αργολίδας με θέμα: «Προτάσεις για μεταβολές σχολικών μονάδων Π.Ε. για το σχολικό έτος 2017 – 2018», ο δήμος Άργους Μυκηνών διαφωνεί και αντιτίθεται στο κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Μύλων. Αντίθετα ο δήμος Άργους Μυκηνών αποφάσισε τη διατήρηση του δημοτικού σχολείου Μύλων και την ενίσχυση του με κάθε τρόπο.






Όπως σας αναφέραμε το δημοτικό σχολείο Μύλων είναι ιστορικό σχολείο το οποίο βρίσκεται στην έδρα του πρώην (Καποδιστριακού) δήμου Λέρνας. Σε ένα χωριό με μεγάλη ιστορία και παράδοση, γνωστό και από τη μυθολογία, όπου αποτελεί δυναμικό οικισμό του δήμου μας με μεγάλο τουρισμό και ανοδικές τάσεις κατοίκησης.








Με την παρούσα, κατόπιν της μονομερούς αποφάσεως σας για κατάργηση του δημοτικού σχολείου Μύλων, σας καλούμε να αναθεωρήσετε αυτήν την ύστατη ώρα την απόφαση σας, να την αναστείλετε για ένα έτος ούτως ώστε να δείτε το θέμα πιο προσεκτικά εισακούοντας τις απόψεις του δήμου, των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.»






http://www.argolikeseidhseis.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...