Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Πέτρος Τατούλης σε … ρόλο πυροσβέστη! (vd)

Ο Πέτρος Τατούλης σε … ρόλο πυροσβέστη! (vd)

Η Δευτέρα ήταν ίσως η πιο δύσκολη μέρα της φετινής αντιπυρικής περιόδου για την Αρκαδία (ας ελπίσουμε να μη δούμε δυσκολότερες…). Οι φωτιές και τα πολλά μέτωπα πυρκαγιών στην περιοχή της Φαλαισίας, ξύπνησαν μνήμες του 2007. Τότε, που ειδικά η Φαλαισία, όπως και άλλες περιοχές, έζησαν εφιαλτικές στιγμές από τις πυρκαγιές.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκίνησαν οι φωτιές στην περιοχή. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να επεκταθεί ακόμα και στην κατοικημένη περιοχή του χωριού Βουτσαράς.

Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες, μαζί με υδροφόρες και πυροσβεστικά από τους δήμους Μεγαλόπολης και Τρίπολης.

Πολύ σημαντική βοήθεια ήταν και των εθελοντών, των κατοίκων της περιοχής και πολλών νέων παιδιών που έσπευσαν στην πρώτη γραμμή για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.
Εκεί ήταν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης ο οποίος κάποια στιγμή βλέποντας ακριβώς μπροστά του μία εστία φωτιάς, με μεγάλες φλόγες, δεν το πολυσκέφτηκε, πήρε στα χέρια του τη μάνικα από μία υδροφόρα που ήταν δίπλα και άρχισε να ρίχνει νερό. Πλησίασε μάλιστα πολύ κοντά στις φλόγες, όπως φαίνεται στο βίντεο, για να μπορέσει να σβήσει αυτή την εστία. Μαζί του ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργου Ρουμελιώτης!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...