Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περιφερειακό Συμβούλιο | Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά της προγραμματικής για τα σκουπίδια

Περιφερειακό Συμβούλιο | Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά της προγραμματικής για τα σκουπίδια
Στη δημοσιότητα δόθηκε το επίσημο πρακτικό της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (την περασμένη Τετάρτη) με μοναδικό θέμα την εγκριση σχεδίου Προγραµµατικής Σύµβασης του Άρθρου 100 Ν.3852/2010, µεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Συνδέσµου Φορέων ∆ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, για το έργο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ Σ∆ΙΤ» (υλοποίηση µέσω Σ.∆.Ι.Τ. Ν.3389/2005).
 
ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ
Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι Περιφερειακοί Σύµβουλοι κ.κ. Ροτζιώκος Ιωάννης, Χρονάς Άγγελος, Στεφανόπουλος Θεοφάνης, Καρράς Παναγιώτης, Ντάνος Θεόδωρος, Πιέρρου Μαρίνα, ∆ολτσινιάδης ∆ηµήτριος, Χουρσαλά Αθανασία και Αντωνόπουλος Χρήστος.
 
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ
Υπέρ της εισήγησης οι κ.κ. Στρατηγάκος, Νικολάκου, Ρουµελιώτης, Μαντάς, Παπαγγελόπουλος, Γκίκας, Παναγ ιωτοπούλου, Κανελλάκης, Μπούζα – Κωνσταντέλου, Κατσίρης, Σκούρος, Μπακούρης, Τζεφεράκος, Γκούνης, Πισιµίσης, Μπουκουβάλας, Παπαφωτίου, Πετρίτσης, Αλεξόπουλος και Σαρρής.
 
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ
Κατά της εισήγησης οι κ.κ. Γαβρήλος, Πατσαρίνος, Γκανάς, Σωφρονά – Καρλαύτη, Μενούνος, Αλευράς, Πουλάς, Γόντικας, Γούργαρης, Ξεροβάσιλας, Τζαµουράνης, Χρυσαδάκος και Αλεξανδρής.
Η Σύµβουλος κ. Λυµπεροπούλου, πριν αποχωρήσει από την συνεδρίαση, µε έγγραφό της δήλωσε ότι τάσσεται κατά της εισήγησης.
 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
«Εγκρίνει την σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης του Άρθρου 100 Ν.3852/2010, µεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Συνδέσµου Φορέων ∆ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, για το έργο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ∆ΙΑΧΕ ΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ Σ∆ΙΤ» (υλοποίηση µέσω Σ.∆.Ι.Τ. Ν.3389/2005), σύµφωνα µε το ανωτέρω σχέδιο και την εισήγηση της κ. Νικολάκου, τονίζοντας ότι,
- τυχόν πρόσθετες δράσεις για τις οποίες καλόπιστα θα συνεργαστούν τα µέρη, να ελέγχονται ως προς τη διασφάλιση του δηµοσίου συµφέροντος και την προστασίας του περιβάλλοντος,
- η εκτέλεση της προγραµµατικής σύµβασης από τα µέρη να διασφαλίζει την τήρηση των όρων της Σύµβασης Σύµπραξης και των παραρτηµάτων αυτής,
- τα µέρη θα πρέπει να εξασφαλίζουν την ορθή και αποτελεσµατική τήρηση των όρων του ΠΕΣ∆Α Πελοποννήσου.
Επίσης προσαρτάται ως Παράρτηµα Ι της προγραµµατικής σύµβασης το κάτωθι:
Παράρτηµα I της Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΦΟ∆ΣΑ, όπως περιγράφεται συνοπτικά στα περιεχόµενα της παρούσας Προγραµµατικής Σύµβασης, και της Σύµβασης Σύµπραξης µετά των παραρτηµάτων αυτής, και αναλυτικά στην πρόταση χρηµατοδότησης του έργου προς την ΕΥ∆ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου ‘Ολοκληρωµένη ∆ιαχείριση Απορριµµάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου µε Σ∆ΙΤ’.
Το αντικείµενο της σύµπραξης είναι η µελέτη, χρηµατοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδοµών της Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης Απορριµµάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για χρονικό διάστηµα 28 ετών. Οι υποδοµές του Ολοκληρωµένου Συστήµατος ∆ιαχείρισης Απορριµµάτων (ΟΣ∆Α) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι οι ακόλουθες:
  • 2 Σταθµοί Μεταφόρτωσης Απορριµάτων (ΣΜΑ)
  • 3 Μονάδες Επεξεργασίας Απορριµµάτων (ΜΕΑ)
  • 3 Χώροι Υγειονοµικής Ταφής Υπολειµµάτων (ΧΥΤΥ)
Προβλέπεται η λειτουργία Σταθµών Μεταβατικής ∆ιαχείρισης (ΣΜ∆), κατά την
Προγραµµατισµένη Ηµεροµηνία ∆ιαθεσιµότητας Υπηρεσιών Μεταβατικής ∆ιαχείρισης, ήτοι εντός 10 µηνών από την ηµεροµηνία έναρξης ισχύος της Σύµβασης Σύµπραξης (ΣΣ).
Οι ΣΜ∆ είναι οι Χώροι Μεταβατικής ∆ιαχείρισης και οι ΣΜΑ (βλ. Παράρτηµα 2 της ΣΣ), που πρόκειται να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν στους Χώρους του Έργου, κατά την Περίοδο Υπηρεσιών Μεταβατικής ∆ιαχείρισης.
Η Προγραµµατισµένη Ηµεροµηνία ∆ιαθεσιµότητας Υπηρεσιών Μεταβατικής ∆ιαχείρισης εκκινεί µε την έκδοση του Πιστοποιητικού Αποδοχής Μονάδων Μεταβατικής ∆ιαχείρισης που εκδίδει ο Ανεξάρτητος Ελεγκτής, στο οποίο βεβαιώνεται ότι οι Προδιαγραφές ∆ιαθεσιµότητας Υπηρεσιών Μεταβατικής ∆ιαχείρισης, έχουν επιτευχθεί.
Κατά την Προγραµµατισµένη Ηµεροµηνία ∆ιαθεσιµότητας Υπηρεσιών Μεταβατικής
∆ιαχείρισης, (όπως αυτή ορίζεται στο Παράρτηµα 2 της Σύµβασης Σύµπραξης), θα
παραδίδονται στις Μονάδες Μεταβατικής ∆ιαχείρισης προς επεξεργασία το σύνολο των σύµµεικτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), καθώς και Προδιαλεγµένα Βιοαπόβλητα.
Η Ετήσια Ενιαία Χρέωση του Ιδιωτικού Φορέα Σύµπραξης (ΙΦΣ) και ο µηχανισµός πληρωµών αναλύεται στο Παράρτηµα 6 (Μηχανισµός Πληρωµών) της Σύµβασης Σύµπραξης.
Εξουσιοδοτεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρ ο Τατούλη για την υπογραφή της εν λόγω σύµβασης.
Ορίζει στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, µε αναπ ληρωτή της τον Σύµβουλο κ. Απόστολο Παπαφωτίου και τον Αντιπεριφερ ειάρχη κ. Γεώργιο Ρουµελιώτη, µε αναπληρωτή του τον κ. Γεώργιο Μπακούρη.»

1 σχόλιο

  • vb
    vb Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 23:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτός που σας δασκάλεψε για να προτείνετε την ορθή επανάληψη της απόφασης του ΦΟΔΣΑ πρέπει να είναι πολύ έξυπνος, επίσης πολύ έξυπνοι πρέπει να είναι και αυτοί που τον άκουσαν

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...