Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μήνυμα Δέδε σε Τατούλη: "Δική μου απόφαση αν και πότε θα παραιτηθώ από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών"

Μήνυμα Δέδε σε Τατούλη: "Δική μου απόφαση αν και πότε θα παραιτηθώ από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ΣΤΟ BEST TV: Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ

ΟΙ “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ” ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Eφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, στην εκπομπή «Διάλογοι» του τηλεοπτικού δικτύου BEST TV, προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Θέμη Κανελλόπουλου.

«Χρειαζόμαστε νέες πολιτικές για να ανοίξουμε νέους δρόμους σε μια εποχή που η Περιφέρεια Πελοποννήσου το έχει πραγματικά ανάγκη», είπε ο Γιώργος Δέδες τονίζοντας πως η περιφερειακή παράταξη της οποίας ηγείται, οι «Νέοι Δρόμοι», μπορούν μέσα από την εφαρμογή ενός συνεκτικού και συγκεκριμένου Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού να οδηγήσουν την Πελοπόννησο σε ένα μέλλον ανάπτυξης και προόδου.

Τα σημαντικότερα σημεία στα οποία εστίασε ο Γιώργος Δέδες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, είναι τα ακόλουθα:

➡ Η παράταξή μας, οι “Νέοι Δρόμοι”, έρχεται να εκφράσει τον Προοδευτικό, Δημοκρατικό χώρο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απέναντι σε δύο υποψηφιότητες που προέρχονται και εκφράζουν τον συντηρητικό χώρο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και σε όλο το φάσμα του τόξου των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.

➡ Ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος, έχουμε τη δική μας πολιτική για την Αυτοδιοίκηση που χτίζεται πάνω στα προβλήματα των πολιτών και όχι πάνω στις γραμμές των κομμάτων. Δεν δεχόμαστε εντολές από κομματικά επιτελεία.

➡ Είμαστε ο κυρίαρχος πόλος συναινέσεων και συνεργασιών στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ικανός να παράξει θετικά αποτελέσματα για το νέο σύστημα διακυβέρνησης που διαμορφώνει ο "Κλεισθένης" – καλώ τους πολίτες να φανταστούν, αν λείπαμε εμείς, ποιοί θα μπορούσαν να συνεργαστούν και σε ποιες συγκλίσεις.

➡ Διατυπώνουμε τη μοναδική αξιόπιστη και ρεαλιστική, αναπτυξιακή πρόταση για την Πελοπόννησο, έχοντας τη γνώση, την εμπειρία και τη διαπιστωμένη αξιοπιστία, ώστε να την κάνουμε πράξη.

➡ Δεν υπάρχει δείγμα των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που είχε υποσχεθεί ο κ. Τατούλης σε κανένα Νομό της Πελοποννήσου. Υπηρέτησε επικοινωνιακές πολιτικές εντυπωσιασμού αντί να εφαρμόσει ένα ουσιαστικό αναπτυξιακό σχέδιο. Οι πολιτικές του αυτές κατέρρευσαν με συνέπεια την επιβράδυνση της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας.

➡ Η κάθοδος του κ. Νίκα στις περιφερειακές εκλογές μοιάζει με τον επίλογο της μακροχρόνιας αυτοδιοικητικής του πορείας. Εμείς, αντίθετα, εκφράζουμε το άνοιγμα μιας νέας εποχής για την Πελοπόννησο.

➡ Οι χρηματοδοτήσεις Δήμων για την αποκατάσταση των υποδομών τους από φυσικές καταστροφές είναι συνεχείς και αδιάλειπτες τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δεν αναστέλλονται επειδή κάποιοι μπορεί να τις θεωρήσουν προεκλογικές.

➡ Οικεία πρακτική του απερχόμενου Περιφερειάρχη να ζητά τις παραιτήσεις των πολιτικών του αντιπάλων. Η Εκλογική Νομοθεσία είναι απολύτως σαφής και δεν υπάρχει κανένα κώλυμα. Δική μου απόφαση αν και πότε θα παραιτηθώ από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών.

➡ Οι Γενικοί Γραμματείς έχουν εξουσιοδοτικές αποφάσεις με δικαίωμα υπογραφής, και αυτό είναι κάτι που ο κ. Τατούλης το γνωρίζει πολύ καλά, αφού κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Πολιτισμού είχε Γενικό Γραμματέα με περισσότερες αρμοδιότητες από τον ίδιο.

➡ Θα προχωρήσουμε σε επαναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης για το έργο της Κεντρικής Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας. Ήδη, υπάρχουν θετικές προϋποθέσεις για την εξασφάλιση ευνοϊκότερων για το Δημόσιο, όρων.

➡ Θα ξαναδούμε το θέμα διαχείρισης του ΕΣΠΑ διασφαλίζοντας τη συμμετοχή των Δήμων, θα ιεραρχήσουμε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και θα αναζητήσουμε πόρους και από άλλες πηγές χρηματοδότησης.

➡ Ζητώ να κριθεί ο απολογισμός μου σε σχέση με το τι έκανα ως Γενικός Γραμματέας Υποδομών για την Πελοπόννησο και τους ανθρώπους της, να κριθεί κατά πόσο με την πολιτική μας, τα έργα, τις παρεμβάσεις μας συμβάλλαμε ως πολιτική ηγεσία στην υπόθεση που λέγεται ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Προσωπικά θεωρώ ότι ο απολογισμός είναι απολύτως θετικός και χωρίς ψεγάδια.

➡ Το μεγάλο έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη ως έργο ΣΔΙΤ, θα δημοπρατηθεί στους χρόνους που έχουμε εξαγγείλει, ο διαγωνισμός δεν θα καθυστερήσει, μπορούμε να έχουμε ανάδοχο στις αρχές του επόμενου χρόνου.

➡ Μιλάμε ειλικρινά στους πολίτες και μέρα τη μέρα διαμορφώνουμε μαζί τους τη σχέση που μας επιτρέπει να νιώθουμε δυνατοί και αισιόδοξοι σε μια δύσκολη αναμέτρηση, όπως είναι οι περιφερειακές εκλογές.

Στις εκλογές, ο πολίτης είναι στο προσκήνιο, υπογράμμισε ο Γιώργος Δέδες, ζητώντας από τους πολίτες να κρίνουν και να αξιολογήσουν ποια περιφερειακή παράταξη μπορεί να εγγυηθεί ένα μέλλον ανάπτυξης και προόδου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχοντας το σχέδιο, τους ανθρώπους, τη γνώση και την αξιοπιστία για να το κάνει πράξη.

«Οι “Νέοι Δρόμοι” είναι η παράταξη που μπορεί να ανοίξει το θεσμό στους πολίτες καθιστώντας τους συνδιαμορφωτές και συνοδοιπόρους στη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια για το αύριο του τόπου μας, ένα αύριο αντάξιο της Ιστορίας και των δυνατοτήτων της Πελοποννήσου, ένα αύριο αντάξιο των προσδοκιών των ανθρώπων της», ανέφερε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...