Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το τελικό σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο - Όλα όσα προβλέπονται για την Τρίπολη!

Το τελικό σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο - Όλα όσα προβλέπονται για την Τρίπολη!

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκε το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Στο άρθρο 38 προβλέπεται η ένταξη του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

  • Ιδρύεται Σχολή Επιστημών Υγείας, με έδρα την Τρίπολη
  • Ιδρύεται τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με έδρα την Τρίπολη, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας (Η Σχολή Οικονομίας Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μετονομάζεται σε Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας.)
  • Ιδρύεται τμήμα Δημόσιας Υγείας, με έδρα την Τρίπολη, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας
  • Ιδρύεται τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, με έδρα την Τρίπολη, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Μηχανικών
  • Το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας και έχει έδρα την Τρίπολη

Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ιδρύεται Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο (Π.Ε.Κ.) ως ακαδημαϊκή μονάδα του Ιδρύματος, με έδρα την Καλαμάτα.

Το Π.Ε.Κ. αποτελείται από τα εξής Ινστιτούτα στην Τρίπολη:
Υπολογιστικών και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων με έδρα την Τρίπολη και με εξειδίκευση στην έρευνα, ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων για την επίλυση προβλημάτων στο χώρο της υπολογιστικής επιστήμης και των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.
Εφαρμογών πληροφορικής στην τέχνη και τον πολιτισμό με έδρα την Τρίπολη και παράρτημα στην Καλαμάτα και με εξειδίκευση στην έρευνα, ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών Πληροφορικής στον Πολιτισμό.
Νέων τεχνολογιών για την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή με έδρα την Τρίπολη και παράρτημα στην Καλαμάτα και με εξειδίκευση στην έρευνα και ανάπτυξη μεθόδων για καινοτόμες πληροφοριακές εφαρμογές στις οικονομικές, διοικητικές και γεωπονικές επιστήμες.

Χρηματοοικονομικής ανάλυσης και ποσοτικών μεθόδων στην οικονομία με έδρα την Καλαμάτα και παράρτημα στην Τρίπολη και με εξειδίκευση: αα) στην ανάλυση των σύγχρονων χρηματοδοτικών προϊόντων, ββ) στις μεθόδους διαχείρισης και αντιστάθμισης κινδύνου στην οικονομία και την παραγωγή, γγ) στην ανάπτυξη μοντέλων πρόβλεψης και ερμηνείας για οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες, δδ) στην εφαρμογή μεθόδων βελτιστοποίησης χαρτοφυλακίου και εε) στη μελέτη της επίδρασης των κοινωνικών και των οικονομικών παραγόντων στα χρηματοδοτικά προϊόντα.

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υγείας, μεταβιβάζονται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή τα πιο κάτω ακίνητα κυριότητας, νομής και κατοχής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» και συγκεκριμένα: αα) γεωτεμάχιο που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της τοπικής κοινότητας Μάκρης, της δημοτικής ενότητας Τριπόλεως, του Δήμου Τριπόλεως Αρκαδίας, στο 5ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τρίπολης Καλαμάτας και έχει έκταση σύμφωνα με πρόσφατη καταμέτρηση 436.551,57 τ.μ. με τα επ’ αυτού κτίσματα, τα συστατικά και τα παραρτήματα του και ββ) γεωτεμάχιο που βρίσκεται στη θέση «Ποταμιά» της κτηματικής περιφέρειας της τοπικής κοινότητας Θάνα, της δημοτικής ενότητας Τριπόλεως του Δήμου Τριπόλεως Αρκαδίας έχει έκταση σύμφωνα με πρόσφατη καταμέτρηση 15.450,63 τ.μ. με τα επ’ αυτού κτίσματα, τα συστατικά και τα παραρτήματα του. Η απόφαση του προηγούμενο εδαφίου εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη των οργάνων διοίκησης των οικείων νομικών προσώπων.

Όλο το σχέδιο νόμου εδώ https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/%CE%9C%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%91.pdf

Επιμέλεια κειμένου | www.kalimera-arkadia.gr 

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 15:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσύ που γράφεις επειδή σκέφτεσαι,θεωρείς ότι τα τμήματα που λεει το νομοσχέδιο οτι θα λειτουργήσουν από το 21 και μετά, θεωρείς ότι θα λειτουργήσουν; Ξέρεις πόσα τμήματα έχουν δημιουργηθεί στα χαρτιά μέχρι τώρα στην Τρίπολη και δεν έχουν λειτουργήσει; Επίσης εσύ που,σκέφτεσαι δώσε μια εξήγηση πως γίνεται ολόκληρο το ΤΕΙ δυτικής. Ελλάδας να απορροφάται από το πανεπιστήμιο Πατρών (τι πιο λογικό) και ειδικά κάποια τμήματα που θα συνεχίσουν να έχουν έδρα την Πάτρα να ανήκουν στο πανεπιστημιο το πελοποννησου, και όχι όπως όλα τα άλλα, στο πανεπιστήμιο της πόλης τους; Δεν σε απασχολεί η διοικητική (αρχικά διοικητική) μεταφορά του τμήματος της Τρίπολης στην Πάτρα, αλλά όχι στο πανεπιστήμιο Πατρών; Πόσο πρέπει να σκεφτείς ότι τέτοια ρύθμιση με παγκόσμια πρωτοτυπία, κρύβει κάποια συμφέροντα που καθόλου δεν έχουν σχέση με ακαδημαϊκά κριτήρια, αλλά με χυδαιοτητα εκ μέρους του υπουργείου και άλλων;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 11:42 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ? ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ! ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΤΟ 2019-2010 ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ? ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ "ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ" ΜΙΛΑΤΕ? ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ? ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ? ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΛΑ ΧΑΡΗ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 02:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Διαβάζοντας προσεκτικά το νομοσχέδιο κανένα νέο τμήμα δεν θα λειτουργήσει στην Τρίπολη. Στο μηχανογραφικο 2019-20 δεν υπάρχει κανένα νέο τμήμα. Αντίθετα αρχικά υποβάθμιζεται το καλλίτερο τμήμα του πανεπιστημίου και σε δεύτερη φάση μεταφέρεται στην Πάτρα. Κατά τα άλλα η Τρίπολη είναι έδρα του πανεπιστημίου. Έδρα χωρίς νόημα. Το ερευνητικό κέντρο που ιδρύει ο υπουργός παιδείας θα έχει έδρα την Καλαμάτα. Επίσης η Καλαμάτα θα έχει 8 τμήματα πέραν του ερευνητικού κέντρου. Τρίπολη - τέλος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...