Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος

Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος

Εφυγε από τη ζωή, σήμερα το απόγευμα, ο τ. δήμαρχος Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος, “ο ευπατρίδης της αυτοδιοίκησης” στη Μεσσηνία όπως είχε χαρακτηριστεί.

Ο παλαίμαχος αυτοδιοικητικός, που απεβίωσε πλήρης ημερών, είχε διατελέσει δήμαρχος για μια 8ετία στον καποδιστριακό Δήμο Ανδρούσας (το χρονικό διάστημα από το 2003 έως και το 2010). Ηταν γνωστός για την απεριόριστη αγάπη που είχε για τον τόπο του, τον οποίον υπηρέτησε με συνέπεια, μεθοδικότητα και ανιδιοτέλεια, ενώ διακρινόταν επίσης για το συναινετικό του πνεύμα.

Οπως ο ίδιος συνήθιζε να λέει –και όπως περιγράφει τον εαυτό του στο βιβλίο του “Αριστομένης Φ. Παπαδόπουλος, δήμαρχος Ανδρούσας 2003-2010”– τα τρία χαρακτηριστικά που τον διέκριναν σε όλη τη ζωή του, αλλά και στη διάρκεια της δημαρχοντίας του, ήταν “εργασιομανία, εντιμότητα και διεκδικητικότητα”.

Το βιβλίο του αυτό το παρουσίασε μόλις πέρυσι το καλοκαίρι στην Ανδρούσα, σε εκδήλωση στην οποία παρέστη -τιμώντας την προσφορά του Μ. Παπαδόπουλου- το σύνολο σχεδόν των αυτοδιοικητικών της Μεσσηνίας, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι του πνεύματος και της επιστήμης.

Πηγή - https://www.eleftheriaonline.gr/

-------------------------------------

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την απώλεια του Μένη Παπαδόπουλου

 

«Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ το Μένη Παπαδόπουλο, μια εξαιρετική και πολυδιάστατη προσωπικότητα με σημαντική προσφορά στη Μεσσηνιακή κοινωνία.

Υπήρξε χαρισματική προσωπικότητα, που τίμησε το Δήμο Ανδρούσας όπου επί σειρά ετών υπήρξε Δήμαρχος, και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πολιτισμικό της απόθεμα. Συνεργαστήκαμε με εξαιρετικό τρόπο κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη και αναστήλωση του κάστρου της Ανδρούσας, το οποίο ολοκληρώσαμε κατά τη θητεία μου ως Περιφερειάρχης. 

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 

Πέτρος Τατούλης

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...