Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για "μεγάλο βήμα αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου" μιλά ο Χ. Στάικος του ΣΥΡΙΖΑ

Για "μεγάλο βήμα αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου" μιλά ο Χ. Στάικος του ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί αναβάθμιση για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την Τρίπολη εκφράζει ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Στάικος.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας το σ/ν που αφορά και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. https://www.minedu.gov.gr/…/40531-08-04-19-to-sxedio-nomou-…

Γίνεται ένα σημαντικό και μεγάλο βήμα αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με ίδρυση νέων Σχολών και Τμημάτων καθώς και Ερευνητικού Κέντρου. 
Προβλέπεται στην Τρίπολη η ιδρύση νέας Σχολής Επιστημών Υγείας και Τμημάτων Διοικητικής Επιστημης και Τεχνολογίας, Δημόσιας Υγείας και Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής. 
Προβλέπεται η μεταφορά του Τμήματος Νοσηλευτικής από την Σπάρτη στην Τρίπολη.
Και θα υπάρξει διαβούλευση- συζήτηση στην πορεία."

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 00:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν πραγματικά κατάλαβε ότι μέσα από το νομοσχέδιο αναβαθμίζετα το Πανεπιστήμιο, έχει την πλήρη συμπάθειά μου. "Αναβαθμίζεται":
    - παίρνοντας τους απίθανους του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που άλλα δύο πανεπιστήμια αγωνίστηκαν να μην πάρουν
    - υποβαθμίζοντας το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Τρίπολη στο επίπεδο των πρύνη τμημάτων ΤΕΙ, και βάζοντάς τους παραπάνω απίθανους να το καπελώσουν με προοπτική είτε να το κλείσουν είτε να το πάνε στην Πάτρα κι αυτό
    - "φροντίζοντας" να έχει τεράστιες επικαλύψεις σε αντικείμενα (πρώτο σετ: Οικονομικό, Λογιστικής, Αναλογιστικών μελετών - δεύτερο σετ: ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ψηφιακών συστημάτων - κ.λπ.) ώστε να έχουμε σύντομα συγχωνεύσεις/καταργήσεις των τμημάτων αυτών στην επόμενη μεταρρύθμιση/απορρύθμιση
    - βάζοντας την Πάτρα ως έκτη πόλη στο Πανεπιστήμιο, δυσκολεύοντας ακόμα τη διοίκηση και επιτρέποντας στα εκεί τμήματα να διεκδικούν χρήματα της περιφέρειας -που δεν φτάνουν για τα τμήματα στα γεωγραφικά της όρια.
    - Επιτρέποντας/προτρέποντας την Καλαμάτα να ζητάει την έδρα του Πανεπιστημίου - ήδη έστειλαν χαρτί στο υπουργείο!
    ... και κάμποσα ακόμα.
    Όχι τόση αναβάθμιση μαζεμένη βρε Στάικο, φερ'τη λίγη-λίγη!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 00:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν παίζεσαι βρε τύπε. Η υποκρισία και η ψευτιά χωρίς όρια.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 23:25 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΧΛΕΧΛΕΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 20:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Το άσπρο - μαύρο. Αυτό είναι θράσος! Και φυσικά δεν ντρέπεται

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 20:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν πρόλαβες να βγεις απ τ αυγό, έγινες Μαυρογυαλουρος.. Με ψευτιες, θα αντιμετωπίσεις την υποβάθμιση της Τρίπολης; Το τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιων υποβαθμιζεται αρχικά κ σε λίγο πάει στην Πάτρα οπου πλεον είναι η έδρα της σχολής που ανήκει. Το τμήμα που θα "αντικαταστησρι" αριθμητικά τα τμήματα της Τρίπολης είναι θνησιγενές. Για ποια αλλά τμήματα λες; που τα είδες. Για να δούμε το μηχανογραφικο; Που θα τυπώνει σε λίγες μέρες.. Ο συριζα ξεσκισει το πανεπιστήμιο στην Τρίπολη.. Για πες στον κόσμο το ερευνητικό κέντρο του πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τι δεν έχει έδρα την Τρίπολη όπου είναι και η έδρα του πανεπιστημίου; Γιατί την πήγατε στην Καλαμάτα; . Τι σημαινει αυτό ξέρεις πολύ καλά.... Στρωνετε το χαλί να πάει και η έδρα του πανεπιστημίου στην Καλαμάτα. Πόσο νομίζετε ότι θα κρυψετε την ουσία του νομοσχεδίου; Μαυρογυαλουροι. Καταργειτε την Τρίπολη. Τι άλλο έχει η πόλη αυτή; Γιατί βάλατε 8 τμήματα στην Καλαμάτα η οποία έχει τόσα άλλα εργαλεία ανάπτυξης; Είστε η ταφοπλακα της Αρκαδίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...