Menu
RSS
Πέμπτη, 18/07/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Νίκας: “Επιτρέπεται να μη μπορεί να επισκεφθεί το γραφείο του Περιφερειάρχη ένα άτομο ΑμΕΑ επειδή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές;”

Νίκας: “Επιτρέπεται να μη μπορεί να επισκεφθεί το γραφείο του Περιφερειάρχη ένα άτομο ΑμΕΑ επειδή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές;”
Το Δερβένι και το Ξυλόκαστρο Κορινθίας επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, χθες το απόγευμα, εν όψει της περιοδείας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Η ενεργή παρουσία μας στο νομό Κορινθίας και οι ανοιχτές συζητήσεις με τους κατοίκους της κάθε περιοχής μας φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στο στόχο μας: Να κάνουμε την πολιτική μας αποτέλεσμα μέσα από τα ουσιαστικά προβλήματα. 

Η φιλοδοξία μας είναι μια και είναι κοινή με τους συμπολίτες μας, να αφήνουμε πάντα κάτι πίσω μας, οι συζητήσεις για τα μείζονα προβλήματα είναι χρέος και ευθύνη της παράταξης μας "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο", με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νίκα.

Το παραθαλάσσιο Δερβένι και αντίστοιχα το Ξυλόκαστρο, δύο περιοχές με φυσικό κάλλος και ομορφιά, είναι πλήρως εγκαταλειμμένα και ανεκμετάλλευτα, σε τομείς για τους οποίους η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει να μεριμνά. 

Το τελευταίο διάστημα οι συνεχόμενες κακοκαιρίες όξυναν το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών, αφού σε όλο το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης της παραλίας Ξυλοκάστρου, αλλά και σε ποικίλα σημεία κατά μήκος της ακτογραμμής του Δήμου, παρατηρούνται προβλήματα καθίζησης. Οι ενέργειες, όμως, αποκατάστασης του προβλήματος, είναι μηδαμινές. Το αποτέλεσμα είναι να χάνουμε εθνική γη από το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών. 

Οι προτάσεις των συμπολιτών μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής έθεσαν γερά θεμέλια για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μια Πελοπόννησο που αξίζει καλύτερα.

Σε περιοχές όπως το Δερβένι και το Ξυλόκαστρο, που οι κάτοικοι ζουν από τις αγροτικές καλλιέργειες, οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Στόχος πρέπει να είναι ηενίσχυση των μικρών γεωργικών παραγωγών, προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους. 

Αντίστοιχα, το απαράδεκτο οδικό δίκτυο, η υφαλμύρωση, οι λιμνοδεξαμενές, τα φράγματα, η ασφάλειατων πολιτών είναι δείγματα αδιαφορίας από την απερχόμενη Περιφερειακή αρχή, τα οποία δε μπορεί να αποποιείται. 

Το μηδαμινό 2,64% των εσόδων του τουρισμού, είναι που σε κάνει να αναρωτιέσαι: Αξίζει η Πελοπόννησος με την φυσική ομορφιά της να είναι «ΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ;» και πόσο μάλλον το Δερβένι και το Ξυλόκαστρο;

Η υποστήριξη στα κοινωνικά ζητήματα είναι ένα ακόμα θέμα που αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι προσπάθειες βελτίωσης της ζωής σε όλες τις κοινωνικές τάξεις είναι χρέος της παράταξής μας. 

 • Τα άτομα με αναπηρία είναι μέλη της κοινωνίας μας και πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους. Η αναπηρία είναι θέμα που άπτεται των δικαιωμάτων του ατόμου και όχι της διακριτικής μεταχείρισης. Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το συγκεκριμένο θέμα είναι ζήτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

“Επιτρέπεται να μη μπορεί να επισκεφθεί το γραφείο του Περιφερειάρχη ένα άτομο ΑμΕΑ επειδή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές;”

 • Οι μακροχρόνιες ασθένειες καθημερινά αυξάνονται. Η Περιφέρεια οφείλει αντίστοιχα μέσω των Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύει διαρκώς τους αντίστοιχους συλλόγους και ναενδυναμώνει τις αντίστοιχες εκδηλώσεις
 • Το πρόβλημα της Υπογεννητικότητας αποτελεί σημαντικό κίνδυνο εθνικής συρρίκνωσης. Η Περιφέρεια πρέπει να δείχνει αγάπη και στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες. 
 • Οι υπερήλικες έχουν δικαίωμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και οφείλουμε να παρέμβουμε και σε αυτόν τον τομέα. 
 • Ο εκφοβισμός των γυναικών σε όλους τους τομείς είναι ένα ακόμα θέμα που ευθύνες έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γιατί η κοινωνία είναι η Περιφέρεια και ο άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του είναι το πρώτο μας μέλημα. 

“Δεν έχει γίνει καμία προγραμματική σύμβαση για κοινωνικά ζητήματα."

Η ουσιαστική βελτίωση και η αξιοποίηση της κάθε περιοχής, με απώτερο στόχο την πραγματική επίλυση των προβλημάτων, είναι κύριο μέλημα της παράταξης μας για να συνεχίσουμε της εξέλιξη της Κορινθίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου, όπως ακριβώς μας αξίζει.

Με κεντρικό διακύβευμα τα ουσιαστικά θέματα που ταλανίζουν κάθε περιοχή και με σκοπό την επίλυση τους, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το καλύτερο. Η παράταξη μας "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νίκα θα βρίσκεται καθημερινά κοντά στους συμπολίτες μας τόσο στην Κορινθία όσο και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. 

Η Κορινθία αλλά και η Πελοπόννησος αξίζουν καλύτερα και θα τα καταφέρουμε. Η πολιτική είναι έργα και όχι λόγια."

6 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 02:23 Σύνδεσμος σχολίου

  Εχει καταλαβει οτι χανει και με διαφορα μεγαλη. Ο Κωστας Βλασης το βραδυ των εκλογων πρεπει να απολογηθει για την επιλογη Νικα στην οποια εσυρε το κομμα.Δεν θα ξανα ειναι Βουλευτης.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 22:01 Σύνδεσμος σχολίου

  Όσοι ψηφίζουν ΑΚΌΜΑ τον Τατ οι βολεμένοι είναι η ΒΛΑΜΕΝΟΙ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 20:18 Σύνδεσμος σχολίου

  σιγά τον πολυέλαιο τατουλόπαπο που θα κατακρίνεις εσύ τον Νίκα. Αντε από δω κολαουζοι του καστριτη

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 19:32 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ..... ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΤΟΥΛΗ . ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 16:39 Σύνδεσμος σχολίου

  ΝΙΚΑΣ είναι καθαρός Ο καστριτης είναι;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 15:57 Σύνδεσμος σχολίου

  ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΧΕΙΣ κ. ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ..........ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΤΙΜΑ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...