Menu
RSS
Τετάρτη, 26/06/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Γόντικας: "Ο λαός έχει πείρα από ντιμπέιτ"

Γόντικας: "Ο λαός έχει πείρα από ντιμπέιτ"

Με δήλωσή του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας, αναφέρει:

"Τίποτα καινούργιο δεν ακούσαμε από τον κύριο Τατούλη στην διακαναλική του συνέντευξη. Ίσα – ίσα που επιβεβαιώθηκαν όλα όσα έχουμε επισημάνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στις δημόσιες ανακοινώσεις μας: Ότι, είναι επικεφαλής μιας Περιφερειακής Αρχής που συμφωνεί, εξειδικεύει και υλοποιεί τις αποφάσεις των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Ότι, είναι άλλος ένας Περιφερειάρχης που προωθεί τα σχέδια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οπαδός της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της «γεωπολιτικής αναβάθμισης».

Παρακολουθώντας την συνέντευξη μας γεννήθηκαν κάποια ερωτήματα, μάλλον ρητορικά:

Μόνο για τα μυθικά κέρδη;

  • Στη «Μυθική Πελοπόννησο» που προσπάθησε να «πουλήσει» χθες στο λαό της Πελοποννήσου, υπάρχει κάποιο έργο που να μην αφορά τα «μυθικά» κέρδη των καπιταλιστών; Πέρα από τα έργα που του παράγγειλαν οι μεγαλοξενοδόχοι (δρόμους, αεροδρόμια, μαρίνες κλπ), πέρα από τις επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες των ΑΠΕ, πέρα από τα εκατομμύρια στην ΤΕΡΝΑ με την «πρωτοπόρα» -όπως είπε- σύμβαση για τα σκουπίδια υπάρχει κάποιο έργο που θα ωφελήσει τις τσέπες και τη ζωή του λαού μας; Μας έταξε ότι θα προχωρήσει η ανάπτυξη και κάποια στιγμή θα πάρει και ο λαός της Πελοποννήσου τα ψιχουλάκια του, από τα καρβέλια που θα μασουλάνε οι καπιταλιστές. Αλήθεια, νομίζει ότι μιλάει σε ιθαγενείς που περιμένουν τους επενδυτές να τους μοιράσουν καθρεφτάκια και θα πούμε και ευχαριστώ;

Για τη λαϊκή οικογένεια;

  • Αλήθεια, γιατί δεν «εξαγγέλθηκαν» τα έργα που πρέπει να γίνουν για να προστατευτεί η ζωή και το βιός του κόσμου, τα έργα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης; Φαίνεται ότι αυτά δεν χώρεσαν στο δίωρο διάγγελμα του απερχόμενου Περιφερειάρχη όπως δεν χωράνε και στους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας, της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αυτά είναι έργα «μη επιλέξιμα» γιατί δεν ανταποδίδουν τα κόστη της «επένδυσης».

Για τα λαϊκά προβλήματα;

  • Αλήθεια πως θα λυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη συνεχή και χρόνια υποβάθμιση των δομών Υγείας και Παιδείας; Για τους πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους στις πόλεις και στα χωριά; Κύριε Τατούλη ο λαός θα ήταν πολύ ευχαριστημένος αν μιλούσατε χθες για όλα αυτά τα σοβαρά λαϊκά προβλήματα με τον ίδιο στόμφο που μιλήσατε για την «προσέλκυση επενδυτικών σχημάτων», αν θα παλεύατε γι αυτό με το ίδιο πάθος που απαιτείτε από το Υπουργείο του κ. Δέδε να χρηματοδοτήσει τα μεγάλα έργα καπιταλιστικών υποδομών, δηλαδή το ζεστό χρήμα στους μεγαλοεργολάβους.

Σταθερά με τα μεγάλα συμφέροντα

  • Αλήθεια θα συνεχίσει να το παίζει «διαγραμμένος» και «ανυπότακτος» της ΝΔ και την ίδια ώρα να ζητάει από τους Νεοδημοκράτες να τον στηρίξουν; Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τατούλης, είναι αποφασισμένος να δουλέψει για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, γι αυτό μπορεί τη μία μέρα να χαριεντίζεται με τον Τσίπρα και την άλλη να ζητάει τη στήριξή της ΝΔ. Έτσι κι αλλιώς, τα αστικά κόμματα και τα στελέχη του κράτους, όπως ο κ. Τατούλης, είναι βγαλμένα από την ίδια μήτρα.

Υπάρχει διέξοδος

Με αφορμή και αυτή τη συνέντευξη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό της Πελοποννήσου να βγάλει τα συμπεράσματα του. Στην ηγεσία της Περιφέρειας, είτε με Τατούλη είτε με Νίκα είτε με Δέδε, θα έχουμε μια αντιλαϊκή Αρχή, θα έχουμε «Τατούληδες» που θα τα βρίσκουν μεταξύ τους και θα συνεχίζουν να δουλεύουν για τα συμφέροντα των λίγων. Ο λαός, οι πολλοί, πρέπει να σκεφτούν ποιος θα είναι δίπλα τους την επόμενη μέρα, ποιος θα κάνει πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ποιος θα αποκαλύπτει όσα αποφασίζονται, ποιος θα μπλοκάρει αντιλαϊκές αποφάσεις. Να στηρίξει αποφασιστικά τη Λαϊκή Συσπείρωση στους Δήμους και στην Περιφέρεια, να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού!"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...