Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σύγχρονο Διοικητήριο ζητά η Πελοποννησιακή Συμμαχία

Σύγχρονο Διοικητήριο ζητά η Πελοποννησιακή Συμμαχία

18 Ιουλίου 2011, Συνεδρίαση ΠΕΣΥ- δηλώσεις Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα στο επόμενο τετράμηνο θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση με σαφή σχεδιασμό για τη στέγαση των Κεντρικών Υπηρεσιών» «είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός να μην υπάρχει διοικητήριο για την κεντρική υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σύγχρονες υποδομές και επαρκή στελέχωση για την εξυπηρέτηση των πολιτών».
 Πέρασαν 8 χρόνια και η Πελοπόννησος εξακολουθεί να χρειάζεται ένα σύγχρονο διοικητήριο και έναν γενναίο εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της όχι με ανέξοδα λόγια, ούτε με δηλώσεις πυροτεχνήματα.

Την Παρασκευή 12/04/2019 μέλη της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» με επικεφαλή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Μπουντρούκα επισκέφτηκαν ορισμένες από τις Διευθύνσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που βρίσκονται "διάσπαρτες" σε όλη την Τρίπολη.

Συγκεκριμένα επισκεφτήκαμε:
τη Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ στην οδό  ΜΑΙΝΑΛΟΥ

τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & τη Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ στην 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

και τη Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ στο 2ο ΧΛΜ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ


Διαπιστώσαμε από κοντά τα μεγάλα προβλήματα της υπό-στελέχωσης και της έλλειψης σύγχρονων υποδομών,  αλλά και την συγκινητική διάθεση των εργαζομένων να προσφέρουν.

Τα νευραλγικά σημεία για τη διοίκηση της Περιφέρειας στεγάζονται σε 11 διαφορετικά κτίρια, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον συντονισμό μεταξύ των δομών και αυξάνει το λειτουργικό κόστος.
Η Πελοπόννησος χρειάζεται ένα σύγχρονο διοικητήριο και έναν γενναίο εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της όχι με ανέξοδα λόγια, ούτε με δηλώσεις πυροτεχνήματα.



Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» υιοθετεί και ενσωματώνει μεταρρυθμίσεις ουσιώδεις για τον τόπο και τον άνθρωπο. Σε αυτό το πλαίσιο θα επιδιώξει να δώσει τέλος στην τουλάχιστον κτιριακά κατακερματισμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Δεσμευόμαστε για τη δημιουργία ενός σύγχρονου διοικητηρίου της Πελοποννήσου, προσβάσιμο και φιλικό στον πολίτη και στο περιβάλλον. Κτίρια υπάρχουν στην περιοχή της Τρίπολης, τόσα χρόνια όμως δεν υπάρχει γενναία βούληση και αποτελεσματικότητα. Το στρατόπεδο της Τρίπολης, αποτελεί ένα άρτιο κτίριο για τη φιλοξενία των δημόσιων υπηρεσιών και διευθύνσεων της περιφέρειας.

Όμως δεν είναι ανάγκη μόνο η κτιριακή ανασυγκρότηση, απαραίτητη είναι και η ψηφιακή.. Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» δεσμεύεται για τη δημιουργία της «e-περιφέρειας», μέσω της δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας εξυπηρέτησης πολιτών. Μέσω της e-πελοποννήσου μπορεί άκοπα ο πολίτης:
-να βλέπει τις τελευταίες προκηρύξεις (έργων- προμηθειών),
-να βρίσκει τα έγγραφα που χρειάζεται για τις ανάγκες του,
-να γνωρίζει ωράριο και τρόπο λειτουργίας της εκάστοτε διεύθυνσης,
-να εξυπηρετείται εξ αποστάσεως (ψηφιακή υπογραφή),
-να αναφέρει τα προβλήματα-ζητήματα στις αρμόδιες διευθύνσεις.

Δε μένουμε όμως μόνο εδώ, παραπέρα προτείνουμε τη «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ». Μέσω πλατφόρμας μπορεί ο πολίτης να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του προϋπολογισμού. Μπορεί να επιλέγει ο ίδιος τις χρηματοδοτούμενες δράσεις, μέσα από τους θεματικούς άξονες και ύστερα από πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Άξονες όπως:
-πολιτισμός (ανάπλαση θεάτρων, μουσείων κα),
-υγεία (δομές υγείας, στόλος ΕΚΑΒ, φροντίδα ευαίσθητων ομάδων όπως εγκύες, θηλάζουσες κα),
-τοπική οικονομία (συμμετοχή σε εκθέσεις, καλάθι αγροτικών προϊόντων, ενίσχυση αγροδιατροφικού τομέα, διαγωνισμός καινοτομίες- Hackathlon κα),
-εκπαίδευση (έρευνες για καινοτόμα τοπικά προϊόντα, σίτιση μαθητών, παροχή υλικού σε σχολεία κα).

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» αποτελεί και συμβολίζει τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ανθρώπων, ιδεών, δυνάμεων, με πολύχρωμες προτάσεις και απόψεις και αυτό θα συνεχίσει να κάνει τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές.

Φωτογραφίες από την Επίσκεψη στις Διευθύνσεις.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...