Menu
RSS
Σάββατο, 19/09/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο - Τα νέα δεδομένα μετά τις συναντήσεις με Γαβρόγλου (vd)

Εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο - Τα νέα δεδομένα μετά τις συναντήσεις με Γαβρόγλου (vd)

* Ρεπορτάζ www.drt915.gr

Με υπερβολικά μέτρα ασφαλείας και με συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων (επτά τον αριθμό) πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Απριλίου, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην Αθήνα, η συνάντηση της επιτροπής- αντιπροσωπείας από την Τρίπολη με τον Υπουργό Κ.Γαβρόγλου για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το κατατεθέν σχέδιο Νόμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι επικεφαλής της μειοψηφίας του ΔΣ Γιάννης Σμυρνιώτης και Κώστας Τζιούμης, ο εκπρόσωπος των φοιτητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Σχολή Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών) και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ Τάκης Θεοδωρόπουλος.

Υπήρξαν και οι αποκλεισθέντες: Δημήτρης Βόσνος που παρέμεινε στον χώρο εντός του Υπουργείου και εκτός Υπουργείου, πίσω από τα κάγκελα παρέμεινε ο Νίκος Τσιαμούλος και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Πανεπιστημίου (Διοικητικό Προσωπικό) καθώς και οι εκπρόσωποι της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνάντηση, κλειστή για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κράτησε περίπου μία ώρα και σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν από τους συμμετέχοντες μετά το πέρας της, δεν δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση στα αιτήματα της επιτροπής.

Ο Υπουργός αρχικά ήταν κάθετος και μάλιστα ρώτησε την επιτροπή γιατί ζήτησε ραντεβού, αφού ο ίδιος μιλά μόνο με την Σύγκλητο και με αυτή θα αποφασίσει, αφού το θέμα είναι ακαδημαϊκό.

Εκτός αυτού είπε στην επιτροπή πως "ή δέχεστε το σχέδιο νόμου ως έχει ή παραμένετε στα ίδια".

Στην πορεία της συζήτησης ο Υπουργός έγινε πιο ελαστικός και τους ανακοίνωσε πως όσον αφορά το Ερευνητικό Κέντρο θεωρεί και ο ίδιος πως πρέπει να έχει έδρα την Τρίπολη, για την Κτηνιατρική Σχολή είπε πως θα οριστεί επιτροπή η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποφανθεί για το πού θα γίνει, αφού την διεκδικούν και άλλες περιοχές, όπως η Θράκη.

Ζήτησε δε να καταθέσει η επιτροπή τη δική της πρόταση για την Κτηνιατρική Σχολή, τους λόγους δηλαδή που την ζητά η Τρίπολη και τι υποδομές υπάρχουν για να λειτουργήσει.

Τα υπόλοιπα θέματα θα συζητηθούν με την Σύγκλητο, ενώ εκείνο που ειπώθηκε ακόμα είναι πως θα εξεταστεί να γίνει η Σχολή Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών πενταετούς φοίτησης σε πρώτη φάση και στην πορεία να μετατραπεί σε Πολυτεχνική Σχολή.

Η επιτροπή, όπως σημείωσε τόσο ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής, όσο και οι άλλοι συμμετέχοντες, μετέφερε τη θέληση της Τοπικής Κοινωνίας και τελεί πλέον εν αναμονή των εξελίξεων. Βέβαια αυτές καθορίζονται από πολλούς παράγοντες αφού υπάρχουν και άλλοι διεκδικητές.

Όσον αφορά το θέμα της Συγκλήτου υπάρχει ομόφωνη απόφαση για την στήριξη του πορίσματος και της πρότασης της Επιτροπής Γαβρόβλου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις δηλώσεις από τους αποκλεισθέντες καθώς και από άτομα από την Τρίπολη, που βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο για να στηρίξουν την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και τις δηλώσεις των συμμετεχόντων στην συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου.

Να σημειώσουμε πως στην Αθήνα μετέβησαν και δύο λεωφορεία από την Τρίπολη με κατοίκους και φοιτητές, ενώ αναμένεται και μία εκ νέου συνάντηση της επιτροπής που έχει συσταθεί με τους αιρετούς και τους εκπροσώπους φορέων με τον Πρύτανη. Η συνάντηση αναμένεται να γίνει στην Τρίπολη.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 09:07 Σύνδεσμος σχολίου

    μπραβο στους Τριπολιτσιωτες που κινηθηκαν και κινουνται γιατι αγαπάνε την πολη τους και στηριζουν την πόλη τους. Εκείνα τα ζωντοβολα οι σπαρτιατες οι πατριωτες μου γιατι κοιμουνται. ξυπνηστε ρε σας παιρνουνε τη πολη ξυπνηστε ζα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...