Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δ. Παπαδόπουλος: "Η Περιφέρεια πρέπει να έχει ένα στρατηγικό σχεδιασμό και κυρίαρχο ρόλο να έχουν οι υποδομές" (vd)

Δ. Παπαδόπουλος: "Η Περιφέρεια πρέπει να έχει ένα στρατηγικό σχεδιασμό και κυρίαρχο ρόλο να έχουν οι υποδομές" (vd)

Ο Παπαδόπουλος Διονύσης (Δήμαρχος Μεγαλόπολης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» του Γιώργου Δέδε) μίλησε live στον προεκλογικό μαραθώνιο και στην Έλλη Αρτοπούλου.

Γιατί υποψήφιος στην Περιφέρεια: «Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι συγκοινωνούντα δοχεία.»

Για τον Δήμο Μεγαλόπολης: «Είναι ένας Δήμος ενεργειακό κέντρο. Χαρακτηρίζεται από μία μονόπλευρη κατεύθυνση οικονομική και παραγωγική. Είναι συνδεδεμένη η ζωή των κατοίκων με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ. Αυτό έχει πολλά μειονεκτήματα αλλά και πολλά πλεονεκτήματα. Κι αυτά τα μειονεκτήματα φάνηκαν την τελευταία 2ετια, που αντιμετωπίζουμε την απειλή πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. Είναι μια αρνητική εξέλιξη. Είμαστε αισιόδοξοι ως την τελευταία στιγμή το πλήγμα για την περιοχή δεν είναι αυτό που φοβόμαστε.»

Για το πώς μπορεί η Περιφέρεια να συμβάλλει για την ανάπτυξη ης Μεγαλόπολης: «Μπορεί να βοηθήσει με τις υποδομές. Στην Αρκαδία το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη σοβαρών υποδομών. Η στέρηση στις αναγκαίες υποδομές. Η Περιφέρεια πρέπει να έχει ένα στρατηγικό σχεδιασμό στήριξης της παραγωγής και κυρίαρχο ρόλο να έχουν οι υποδομές και κυρίως τους οδικούς άξονες. Η Πελοπόννησος μειονεκτεί στους οδικούς άξονες.»

Για τα σενάρια περί σύνδεσης της λύσης της διαχείρισης απορριμμάτων με την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ: «Κανένα από αυτά τα σενάρια δεν είναι κοντά στην πραγματικότητα. Είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της περιοχές. Είναι μακριά από τη βούληση της τεράστιας πλειονότητας αυτών των κατοίκων. Οι κάτοικοι θέλουν να γίνουν χώροι που θα δώσουν μια άλλη προοπτική στον τομέα της οικονομίας και της οικολογίας».

Για τον Γιώργο Δέδε: «Η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα. Εγώ ως Δήμαρχος κι αυτός Γενικός Γραμματέας Υποδομών. Ο Γιώργος Δέδες και έργο έχει παράξει και έχει βοηθήσει δραστικά για να δοθούν λύσεις σε πολλά προβλήματα δήμων της Πελοποννήσου. Ήταν καθοριστική η συμβολή του για να χρηματοδοτηθούμε μετά τις πλημμύρες του 2016.»

Για το αν είναι πολυσσυλλεκτικός συνδυασμός "Νέοι Δρόμοι": «Έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεκάθαρα κομματικός. Οι Νέοι Δρόμοι είναι ένας πολυσυλλεκτικός συνδυασμός, ανήκουμε στον προοδευτικό χώρο.»

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Διονύσης Παπαδόπουλος είναι Δήμαρχος Δήμου Μεγαλόπολης. Σπούδασε Παιδαγωγικά, με μετεκπαίδευση στις Επιστήμες της Αγωγής και Εξειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες. Έχει υπηρεσία εικοσιπέντε ετών στο δημόσιο σχολείο ως εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπαίδευσης. Έχει εκδώσει βιβλία και έχει δημοσιεύσει μελέτες στους τομείς της Διδακτικής της Λογοτεχνίας, της Ειδικής Αγωγής και της Ιστορίας.  Δίδαξε επί δύο περιόδους, στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (Π.Ε.Κ) και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια. Άρθρα του, κοινωνικού και πολιτικού περιεχόμενου, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε περιοδικά και εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας. Από το 2015 είναι Αντιπρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας.  Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Κατερίνα Μπελόκα και ζει μόνιμα στην Μεγαλόπολη.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 22:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ γιατί ξέρω καλά οτι εισαι από τους ευνοημένους δημάρχους από την Περιφερειακη αρχή; ; ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...