Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η εκπαιδεύτρια κατοικίδιων θετικής προσέγγισης Πηνελόπη Συρίου καλεσμένη στο "Podcast Talk" με την Έλλη!

Η εκπαιδεύτρια κατοικίδιων θετικής προσέγγισης Πηνελόπη Συρίου καλεσμένη στο "Podcast Talk" με την Έλλη!
Νέο Podcast με την Έλλη Αρτοπούλου και την Πηνελόπη Συρίου εκπαδεύτρια κατοικιδίων θετικής προσέγγισης. Ένα podacst αφιερωμένο σε όλους τους "κηδεμόνες" κατοικιδίων που θέλουν να εξελίξουν τις σχέσεις τους με τα ζωάκια τους.

 

Η Πηνελόπη Συρίου μας συστήνει τον κόσμο της εκπαίδευσης κατοικίδιων θετικής προσέγγισης ή θετική εκπαίδευση όπως συνήθως λέγεται. Της εκπαίδευσης που στηρίζεται σε επιστημονικά και μόνο δεδομένα, την αγάπη, τον αμοιβαίο σεβασμό και τη συνεργασία κηδεμόνα κατοικίδιου. Στόχος της θετικής εκπαίδευσης είναι η ανάπτυξη ισχυρών δεσμών αγάπης κι εμπιστοσύνης, ώστε ο μεν κηδεμόνας να μάθει να αναγνωρίζει τη συμπεριφορά του ζώου, το δε ζώο να μάθει να συνεργάζεται με τον κηδεμόνα πάντα μέσα από παιχνίδι, χωρίς χρήση βίας ή εξαναγκασμού.
 
 
Η εκπαίδευση θετικής προσέγγισης μας βοηθά να συμβιώνουμε αρμονικά με το κατοικίδιο μας είτε αυτό είναι νεαρό είτε ηλικιωμένο. Μας βοηθά να εντάξουμε στη ζωή μας ένα αδέσποτο ζώο ή πρώην κακοποιημένο. Μας βοηθά να απολαμβάνουμε την καθημερινότητα μαζί με το κατοικίδιο μας και να συμμετέχουμε μαζί του σε πλήθος δραστηριοτήτων. Και φυσικά, δεν εκπαιδεύονται μόνο σκυλάκια, αλλά και γάτες!
 
 
Οι υπηρεσίες που παρέχει η Πηνελόπη Συρίου ως εκπαιδεύτρια κατοικιδίων θετικής προσέγγισης είναι η ενημέρωση του μελλοντικού κηδεμόνα για την καθημερινότητα, όταν ζούμε με ένα ζώο και καθοδήγηση για την υιοθεσία του ζώου που μπορεί να ενταχθεί στις συνθήκες της ζωής του, βασική εκπαίδευση κατοικίδιου, όπως λέμε "καλούς τρόπους"! Επίσης, αξιολόγηση της συμπεριφοράς του ζώου που προβληματίζει τον κηδεμόνα κι εξομάλυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

 

"Αυτό το podcast ήταν διαφορετικό. Μαζί με την Πηνελόπη, στην παρέα μας ήταν και ο πανέμορφος Ιβάν. Χάρηκα τόσο πολύ, γιατί η γνώση για την θετικότητα αρχίζει και αναπτύσσεται μέσα από την εκπαίδευση. Η θετικότητα, δηλαδή η καλή πρόθεση επικοινωνίας, που περπατά χέρι χέρι με την αλήθεια και την καλή πρόθεση για εξέλιξη. Όσο και εάν όλα γύρω μας, δίνουν το σήμα της ατομικότητας, της χειραγώγησης, της ποινής και της ενοχής, προσωπικά μέσα από την δική μου "πένα" πάντα θα καταγράφεται και η επιλογή της "άλλης" οπτικής. Ευχαριστώ θερμά την Πηνελόπη για την όμορφη και ουσιαστική κουβέντα που είχαμε!"

 

Με εκτίμηση,

Έλλη Αρτοπούλου

 

Δείτε το podcast παρακάτω:

 
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...