Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Fake news» ότι έδεσαν καρέτα-καρέτα στο Καστελόριζο, για να την δει ο Μητσοτάκης (vd)

«Fake news» ότι έδεσαν καρέτα-καρέτα στο Καστελόριζο, για να την δει ο Μητσοτάκης (vd)
«Viral» στο Διαδίκτυο έγινε σήμερα ο ισχυρισμός ότι μία χελώνα καρέτα-καρέτα δέθηκε από το πτερύγιο, για να την δει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Καστελόριζο.

Η είδηση, σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr,  αναπαράχθηκε από διάφορες ιστοσελίδες, όπως οι tribune.gr, altsantiri.gr, voicenews.gr, zoosos.gr (αρχική πηγή του ισχυρισμού, που τον ανασκεύασε). Πράγματι, τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν από ανάρτηση, σήμερα το πρωί, στη φιλοζωική ιστοσελίδα zoosos.gr.
Το ellinikahoaxes αναφέρει: «Επικοινωνήσαμε με τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης-Καστελόριζου και μιλήσαμε με τον ανθυποπλοίαρχο Σάλλα, ο οποίος μας δήλωσε: "Δεν υπάρχει δεμένη χελώνα. Η συγκεκριμένη πάει συχνά εκεί, γιατί βρίσκει τροφή. Η παρουσία της είναι μόνιμη, μαζί με μερικές ακόμη. Το σχοινί που φαίνεται στο βίντεο είναι σχοινί, με το οποίο δένονται οι βάρκες στο σημείο"».

Επιπλέον, κατόπιν προσεκτικότερης εξέτασης του αρχικού βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Star, είναι εμφανές πως η χελώνα δεν είναι δεμένη με σχοινί, αλλά «μπλέχτηκε» για μικρό χρονικό διάστημα σε σχοινί βάρκας. Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως «μια χελώνα καρέτα-καρέτα δέθηκε από το πτερύγιο για να την δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο», καταρρίπτεται.

 



Ακολουθεί το βίντεο που «έπαιξε» στο Star:

Την «είδηση» ωστόσο έσπευσαν να «αναπαράγουν» και να σχολιάσουν πολλά «τρολ» του Διαδικτύου, «φιλικά» προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας φυσικά ψευδείς εντυπώσεις.

Δείτε εδώ και την ανάρτηση του zoosos, που ανασκευάζει την αρχική είδηση, αλλά και το βίντεο, στο οποίο φαίνεται η χελώνα να απελευθερώνεται από το δίχτυ, στο οποίο έμπλεξε μόνη της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...