Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προσοχή | Η απάτη με τις διαδικτυακές εκπτώσεις σε επώνυμες μάρκες ρούχων και υποδημάτων!

Προσοχή | Η απάτη με τις διαδικτυακές εκπτώσεις σε επώνυμες μάρκες ρούχων και υποδημάτων!

Τους τελευταίους μήνες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια καμπάνια σχετικά με εκπτώσεις σε μεγάλες μάρκες ρούχων και υποδημάτων. Ανυποψίαστοι χρήστες του Facebook παροτρύνονται να μοιράσουν μια φωτογραφία που υπόσχεται μέχρι και 90% έκπτωση, σε κορυφαίες μάρκες όπως Adidas, ray ban,  Ralph Lauren, The North Face. Η συγκεκριμένη καμπάνια όμως είναι απάτη.

Η προαναφερθείσα εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η παρακάτω:

Απάτες όπως η συγκεκριμένη προωθούν συνδέσμους με σκοπό είτε την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού, ή την ανακατεύθυνση του εκάστοτε χρήστη σε ψεύτικες σελίδες οι οποίες έχουν ως στόχο να αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από το θύμα. Αυτές οι σελίδες μάλιστα στήνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν σχεδόν πανομοιότυπες με τις πραγματικές, όπως για παράδειγμα η επίσημη σελίδα μιας εταιρίας παπουτσιών, με τις διαφορές να βρίσκονται σε πολύ ανεπαίσθητες λεπτομέρειες όπως η λάθος ονομασία στο σύνδεσμο της σελίδας.

Λόγω αυτής της αιτίας οι χρήστες διαμοιράζουν τη συγκεκριμένη εικόνα πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν και φυσικά παρά τη θέλησή τους, κυρίως στο Facebook αλλά και στο Messenger.

Τη περίοδο του Ιουνίου όπου παρατηρήθηκε έντονη διάδοση της εικόνας εμφανίστηκαν καταγγελίες χρηστών για ακούσια κοινοποίηση συνδέσμων της συγκεκριμένης καμπάνιας, γεγονός το οποίο είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε κακόβουλο λογισμικό.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προστατευτείτε από απάτες όπως η συγκεκριμένη με βασικό τρόπο πρόληψης την εγκατάσταση και συνεχή ενημέρωση ενός καλού προγράμματος αντιμετώπισης ιών.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον κάποιος χρήστης του Facebook έρθει σε επαφή με τη συγκεκριμένη εικόνα, μπορεί πατώντας τις 3 τελείες στην πάνω δεξιά γωνία της εν λόγω δημοσίευσης, να υποβάλει μια αναφορά ώστε να ενημερώσει τη σελίδα:



 

Περισσότερα, δείτε στην πηγή της είδησης: https://www.ellinikahoaxes.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...