Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μερομήνια 2019 | Ο χειμώνας θα έρθει από τον Νοέμβρη - με πολλά χιόνια!

Μερομήνια 2019 | Ο χειμώνας θα έρθει από τον Νοέμβρη - με πολλά χιόνια!

Μπορεί η Μετεωρολογία να αποτελεί μια σπουδαία επιστήμη, αλλά ο καιρός μπορεί να προβλεφθεί και με έναν πρακτικό τρόπο: μέσω της παρατήρησης των πρώτων ημερών του Αυγούστου, με τα μερομήνια. Σύμφωνα με αυτή την πρακτική, ο όγδοος μήνας του χρόνου, θεωρείται η αρχή του χειμώνα.

Δείτε, λοιπόν, αναλυτικά, τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τους επόμενους μήνες.

Τι καιρό θα κάνει τον Σεπτέμβριο

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου θα φέρει υποφερτή ζέστη κατά τη διάρκεια της ημέρας και δροσερά βράδια. Το σκηνικό αυτό φαίνεται πως θα κρατήσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά θα έρθουν λίγες ψιχάλες.

Τι καιρό θα κάνει τον Οκτώβριο

Ήπιος και δροσερός θα έρθει ο Οκτώβρης, χωρίς πολλές βροχές. Η εικόνα αυτή , με μικρές αυξομειώσεις, συνεχίζεται μέχρι και τη συμπλήρωση της τρίτης εβδομάδας του. Στο χρονικό αυτό σημείο ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο φθινοπωρινός και όλα δείχνουν, πως οι πρώτες ουσιαστικές βροχούλες θα πλαισιώσουν τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου. Η έξοδος του μήνα πάντως γίνεται πιο χαλαρή, πιο ήπια και πιο ευχάριστη.

Τι καιρό θα κάνει τον Νοέμβριο

Οι βροχές θα συνεχιστούν και τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι πιο χειμωνιάτικα. Κοντά στη συμπλήρωση του εικοσαήμερου θα επικρατεί βοριαδάκι, συνοδευόμενο πιθανώς από χιονόνερο, αλλά και πολλά χιόνια στα ορεινά. Η σκυτάλη στον Δεκέμβρη παραδίδεται μέσα σε πολύ καλές συνθήκες.

Τι καιρό θα κάνει τον Δεκέμβριο

Στον χριστουγεννιάτικο μήνα θα ενσκήψει ψυχρός βοριάς και θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία - από τα μισά του μήνα και λίγο μετά. Κάπου εκεί, θα έρθουν κι άλλα χιόνια. Στη συνέχεια, με σταδιακή καιρική μεταβολή, μας αποχαιρετούν ο μήνας και το έτος.

Σύμφωνα με τα μερομήνια, μέσα σε σχετικά υποφερτές συνθήκες θα καλωσορίσουμε το νέο έτος. Θα υπάρξουν βροχές και κρύο, αλλά θα ακολουθήσουν οι πολυπόθητες αλκυονίδες και θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

ethnos.gr

1 σχόλιο

  • βασιλης
    βασιλης Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 16:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Ναι βεβαια. Αμα δεν βρεξει και δεν χιονισει το χειμωνα θα εχωμε καλο καιρο. Αμα χιονισει θα κανει κρυο. Εκει γυρω στα Χριστουγεννα ειναι πιθανο να χιονισει. Αν δεν χιονισει αποκλειεται να χιονισει τον Ιουλιο του 20. Και βροχες θα ριξει. Και ηλιο καπου καπου θα εχωμε. Ειμαι σιγουρος οτι εχω πεσει "μεσα" στις προβλεψεις. Για τα συγχαρητηρια που θα εισπραξω μελλοντικα για τις προβλεψεις μου σας ευχαριστω απο τωρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...