Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το πρώτο μπανάκι του μωρού στη θάλασσα

Το πρώτο μπανάκι του μωρού στη θάλασσα

Ετοιμάζεστε για το πρώτο μπανάκι του μωρού σας στη θάλασσα και νιώθετε πελαγωμένη; Δε χρειάζεται! Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και το μωρό σας θα απολαύσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία καθώς και όλες τις μελλοντικές ημέρες στην παραλία.

Η Ελλάδα είναι η χώρα του ήλιου και της θάλασσας. Όλοι μας έχουμε αναμνήσεις από καλοκαίρια στην

παραλία, μακροβούτια και παιχνίδια στη θάλασσα. Πώς όμως μπορούμε να κάνουμε το πρώτο μπανάκι στη θάλασσα με το μωρό μας. Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για κολύμπι ακόμα από τη βρεφική ηλικία (zurich kinder). Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε και μόνοι μας απλά πηγαίνοντας στην παραλία.

kids3

Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ;

  • Πετσέτες:Πάρτε τουλάχιστον 2 με 3 μαζί σας αφού μουσκεύουν και γεμίζουν άμμο πολύ εύκολα.
  • Τσάντα Αλλαξιέρα: Εξοπλίστε την τσάντα του μωρού σας με όσα παίρνετε σε κάθε έξοδο (πάνες, κρέμα πάνας, μωρομάντηλα, 2 φορμάκια βαμβακερά). Προσθέστε ένα μπουκάλι χλιαρό νερό βρύσης για να ξεπλύνετε πρόχειρα και να αλλάξετε το μωρό σας μόλις βγει από τη θάλασσα.
  • UV σκηνή ή ομπρέλα. Σε περίπτωση που πηγαίνετε σε μια ελεύθερη παραλία θα χρειαστείτε καλή σκιά από τον ήλιο.
  • Ψάθα: Η ψάθα εκτός του ότι χρησιμεύει για να καθίσετε, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία των μωρών και των μικρών παιδιών από την άμμο. Σε πολλά μωρά δεν αρέσει η άμμος ενώ άλλα προσπαθούν να τη βάλουν στο στόμα τους. Εάν δείτε ότι δεν απολαμβάνετε το μπάνιο σας σε μια παραλία εξαιτίας της άμμους επιλέξτε μια παραλία με βότσαλα για τα πρώτα σας μπάνια.
  • Τσάντα- ψυγειάκι με νερό και φαγητό: Τα μωρά και τα μικρά παιδιά πεινούν πολύ μετά το παιχνίδι και το μπάνιο. Προετοιμάστε πολλά σνακ, και άφθονο δροσερό νερό ώστε να μην πεινάνε ή να αφυδατώνονται.
  • Αντηλιακό
  • Κουτί πρώτων βοηθειών.
  • Σαμπρέλα, μπρατσάκια, φουσκωτά και παιχνίδια θαλάσσης: Το πρώτο μπάνιο του μωρού σας θα διαρκέσει πολύ λίγο. Θα το βάλετε στο νερό αγκαλιά σας προκειμένου να νιώθει ασφαλές και θα μείνετε μέσα το πολύ 10 λεπτά. Από τις επόμενες φορές θα αρχίσετε να μένετε περισσότερο και να απολαμβάνετε τα παιχνίδια στο νερό. Σε αυτό θα βοηθήσουν σαμπρέλες και παιχνίδια θαλάσσης που θα το κάνουν να διασκεδάσει και να νιώθει πιο άνετα.
  • Κάμερα: Φυσικά, πάρτε μια κάμερα για να τραβήξετε το ταξίδι του μωρού σας στην παραλία και τις πρώτες του βουτιές! Μια αδιάβροχη κάμερα μιας χρήσης είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση αφού το κινητό σας ίσως βραχεί αν επιχειρήσετε να βγάλετε φωτογραφίες με αυτό.

kids1

Τι προστασία από τον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Οι παιδίατροι συνιστούν να μην βγάζουμε τα μωρά μας στον καυτό μεσημεριανό ήλιο δηλαδή μεταξύ 11 π.μ. και 5 μ.μ. Ακόμα όμως και τις υπόλοιπες ώρες, το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας χρειάζεται αντηλιακή προστασία. Όταν το μωρό σας είναι στον ήλιο, ντύστε το με δροσερά βαμβακερά ρούχα που καλύπτουν τα πόδια και τα χέρια του. Ειδικά βρεφικά γυαλιά ηλίου είναι επίσης μια καλή λύση αφού θα προστατεύσουν τα μάτια του τόσο από τον ήλιο όσο και από την άμμο. Ζητήστε από το φαρμακοποιό σας ένα αντηλιακό με φυσικούς δείκτες προστασίας UV για μωρά, εφαρμόστε το πριν φύγετε από το σπίτι και ανανεώστε το ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον κάθε μια ώρα και αφού βραχεί). Χρησιμοποιήστε καπέλο με φαρδύ γείσο που να καλύπτει το πρόσωπο και το λαιμό του.

Πώς θα διασφαλίσω την ασφάλεια του μωρού μου;

Επιλέξτε μια παραλία καθαρή που να έχει Γαλάζια Σημαία. Αν δεν επισκεφτείτε μια οργανωμένη παραλία θα πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα πράγματα για να διασφαλίσετε ότι εσείς και το μωρό σας θα διασκεδάσετε και θα χαλαρώσετε στην παραλία. Όταν φτάσετε, επιλέξτε ένα καθαρό σημείο που δεν είναι πολύ κοντά ή πολύ μακριά από τη θάλασσα κατά προτίμηση με φυσικό ίσκιο. Απλώστε την ψάθα σας και από πάνω μια πετσέτα και ακουμπήστε το μωρό σας με τα παιχνίδια του προκειμένου να παίξει για λίγο και να εξοικειωθεί στο νέο περιβάλλον. Στη συνέχεια πάρτε το αγκαλίτσα και κατευθυνθείτε προς τη θάλασσα. Μη βιαστείτε να βουτήξετε. Αφήστε το να την παρατηρήσει. Παίξτε μαζί του με το νερό και σιγά σιγά μπείτε μέσα παρέα κρατώντας το πάντα στην αγκαλιά σας.

Χαλαρώστε! Ό,τι και να γίνει θυμηθείτε πως ο στόχος είναι να απολαύσετε μαζί με το μωρό σας αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία. Καλό σας μπανάκι λοιπόν!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...