Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χάος στις ΗΠΑ | Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο - Μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη

Χάος στις ΗΠΑ | Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο - Μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη
Πρωτοφανή επεισόδια βίας εκτυλίχθηκαν στο Καπιτώλιο. Όπως έγινε γνωστό από το CNN, έπεσαν και πυροβολισμοί εν μέσω βίαιων επεισοδίων και μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο και την αίθουσα της Γερουσίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, μια γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από πυρά που δέχθηκε μέσα στο Καπιτώλιο.



Μεταφέρθηκε, μέσα στο αίμα, ύστερα από τον πυροβολισμό στο στήθος, στο νοσοκομείο. Ο σοβαρός τραυματισμός προκλήθηκε μέσα στις συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών.

Πληροφορίες μιλούν και για τραυματίες αστυνομικούς.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μέσα στο Καπιτώλιο αποτελούν ευθεία προσβολή της Δημοκρατίας: έπεσαν δακτυγόνα, τράβηξαν όπλα, έσπασαν τζάμια.



Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε εκτάκτως τη συνεδρίαση που είχε σκοπό να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές μετά την εισβολή διαδηλωτών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Μέσα ενημέρωσης από όλον τον κόσμο μεταδίδουν εικόνες χάους από το Καπιτώλιο καθώς οι υποστηρικτές του Τραμπ που πραγματοποίησαν πορεία προς το Κογκρέσο, παραβίασαν οδοφράγματα, συγκρούστηκαν με την Αστυνομία και μπήκαν στο κτίριο.

w-1



Φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μεταδόσεις τηλεοπτικών δικτύων έδειχναν νωρίτερα άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας να προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο των διαδηλωτών κρατώντας στα χέρια τα περιστροφά τους.

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από το κάλεσμα Τραμπ προς τους υποστηρικτές για πορεία κατά του εκλογικού αποτελέσματος. Ο Ρεπουμπλικανός ζήτησε από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να ακυρώσει το αποτέλεσμα της κάλπης και ο τελευταίος το αρνήθηκε επικαλούμενους το Σύνταγμα.

Στη συνέχεια διαδηλωτές εισέβαλαν σε Καπιτώλιο και αίθουσα Γερουσίας, με τις σοκαριστικές εικόνες να οδηγούν τον Τραμπ να καλεί σε ειρήνη και τον Λευκό Οίκο να αποφασίζει επιστράτευση της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ.

Κορυφαία στελέχη Ρεπουμπλικανών, όπως ο Μιτ Ρόμνεϊ, επέκριναν τη στάση του Τραμπ.

https://www.protothema.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...