Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου όταν δεν ξέρεις τι στυλ να ακολουθήσεις

Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου όταν δεν ξέρεις τι στυλ να ακολουθήσεις

Συνήθως το να βγεις μια βόλτα στα μαγαζιά ή να περάσεις ώρες μπροστά στον υπολογιστή βλέποντας χιλιάδες έπιπλα και διακοσμητικά είναι το πιο διασκεδαστικό μέρος του να νοικιάζεις ή να αγοράζεις ένα καινούριο σπίτι. 

Πώς θα μπορέσεις όμως να περάσεις όμορφα βγαίνοντας για ψώνια όταν δεν έχεις ιδέα τι είναι αυτό που θέλεις να αγοράσεις; Όταν σου λείπει το όραμα για το πώς θα μοιάζει το τέλειο δωμάτιο, με αποτέλεσμα τίποτα να μην σου «κάνει το κλικ»; Και άντε κάποια μικρά διακοσμητικά μπορείς να τα αγοράσεις και είτε να βρεις αργότερα την ιδανική θέση για αυτά είτε να τα επιστρέψεις — αν φυσικά δεν έχει περάσει η προθεσμία της επιστροφής μέχρι να σου έρθει η έμπνευση. Τι θα κάνεις όμως με τα βαριά και ασήκωτα έπιπλα;

Επειδή δεν γίνεται να ζεις σε ένα άδειο σπίτι μέχρι να ανακαλύψεις την τάση διακόσμησης που σου ταιριάζει, παρακάτω θα βρεις μερικές έξυπνες επιλογές που μπορείς να κάνεις και να κερδίσεις λίγο παραπάνω χρόνο. 

 

  1. Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις

Πριν μπουν εσύ και τα έπιπλα, θα πρέπει πρώτα να έχεις ερευνήσει, επιλέξει και ενεργοποιήσει ένα από τα nrg προγράμματα φυσικού αερίου, νερό και ίντερνετ. Διαθέτοντας αυτές τις βασικές υπηρεσίες, μπορείς να κάτσεις με τις ώρες σε έναν χώρο του σπιτιού με τον υπολογιστή ή το κινητό σου και να μάθεις για τις διάφορες τάσεις διακόσμησης, να δεις εικόνες με παραδείγματα και κοιτώντας τριγύρω να φανταστείς τι θα ταίριαζε στον χώρο καλύτερα. 

 

  1. Οι τοίχοι έχουν την δική τους ιστορία

Για να μην νιώθεις ότι περνάει ο χρόνος χωρίς να κάνεις τίποτα, μπορείς να επικεντρωθείς στους τοίχους. Βάφοντας τους τοίχους με ένα απαλό χρώμα, όπως είναι το λευκό ή το μπεζ, σίγουρα κάνεις μια κλασική επιλογή που μπορεί να συνδυαστεί με πολλές τάσεις. Είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα χρώμα χωρίς εντάσεις, καθώς θα είναι πολύ εύκολο να το καλύψεις με ένα άλλο χρώμα αργότερα. Αντιθέτως, έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο ή το μαύρο, θα θέλουν πολλές στρώσεις μπογιάς για να καλυφθούν και να μην φαίνονται αν το μετανιώσεις. 

 

  1. Απάνω σε χαλιά, σε μαγικά χαλιά

Αφού τελειώσεις με το βάψιμο των τοίχων, μπορείς να αρχίσεις να βάζεις μερικά αντικείμενα. Το να ξεκινήσεις με το στρώσιμο των χαλιών είναι μια έξυπνη επιλογή, καθώς δίνουν μια καλύτερη αίσθηση του χώρου και μπορείς να προσθέσεις ό,τι επίπλα θέλεις από πάνω τους. Ποια χαλιά όμως είναι συνετό να φέρεις; Τα μίνιμαλ μοντέρνα χαλιά Εφραίμογλου θα είναι ό,τι πρέπει, γιατί λόγω της απλότητάς τους θα ταιριάζουν με οποιαδήποτε στυλιστική επιλογή κάνεις αργότερα. Μάλιστα, αν επιλέξεις κάτι πολύ εντυπωσιακό και φανταχτερό, τα χαλιά θα φέρουν μια ισορροπία στον χώρο. 

 

  1. Ζήτα ένα δεύτερο χέρι βοηθείας

Για να μπορέσεις να μπεις μέσα στο σπίτι σου και να πάρεις τον χρόνο σου να σκεφτείς πώς θα διαμορφώσεις τον κάθε χώρο, μπορείς να αγοράσεις κάποια απαραίτητα έπιπλα μεταχειρισμένα. Με αυτό τον τρόπο, και θα μπορείς να μένεις άνετα μέσα στο καινούριο σου σπίτι, και αν αποφασίσεις ότι κάποια από τα έπιπλα που πήρες δεν σου κάνουν, τότε δεν θα λυπηθείς να τα πετάξεις, γιατί δεν θα έχεις ξοδέψει μεγάλα ποσά για αυτά. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...