Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα καλύτερα μέρη για πεζοπορία στην Ελλάδα

Τα καλύτερα μέρη για πεζοπορία στην Ελλάδα

Ο καιρός δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανοιξιάτικος και για τους λάτρεις της πεζοπορίας είναι ιδανικός για διάσχιση διάφορων μονοπατιών αλλά και ορειβατικών διαδρομών. Αν ωστόσο δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την

πεζοπορία σαν χόμπι στον ελεύθερο σου χρόνο, τότε ήρθε η ώρα.

Οργάνωσε την παρέα, βάλτε άνετα παπούτσια και επιλέξτε τον ιδανικό προορισμό για εσάς. Η επιλογή του προορισμού είναι καθαρά δική σας υπόθεση αλλά καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας και το βαθμό δυσκολίας της διαδρομής. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιοχές στην Ελλάδα, στις οποίες συναντά κανείς τόσο εύκολες διαδρομές όσο και πιο δύσκολα μονοπάτια.

Φαράγγι της Σαμαριάς

Πρόκειται για μοναδική εμπειρία που ο καθένας από εμάς μπορεί να ζήσει αφού η διαδρομή είναι αρκετά εύκολη, ακομά και αν είσαι αρχάριος, αφού πρόκεται για κατάβαση του Ομαλού στην Αγία Ρούμελη. Φυσικά για να περπατήσετε το φαράγγι της Σαμαριάς, χρειάζεται αρκετή οργάνωση πόσο μάλλον αν μένετε εκτός Κρήτης. Μπορεί όμως η πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς να συνδυαστεί με διακοπές στα Χανιά και μία ολόκληρη μέρα να την αφιερώσετε με την παρέα σου στην πεζοπορία αντικρίζοντας μαγικά τοπία.

Ανάβαση του Ολύμπου

Φυσικά για να ανέβεις τον Όλυμπο χρειάζεται να μην είσαι αρχάριος αφού απαιτεί αντοχή. Σίγουρα θα χρειαστείτε και διανυκτέρευση αφού η διαδρομή είναι αρκετά μεγάλη. Για την ανάβαση του Ολύμπου προτείνουμε να μην το επιχειρήσετε μόνοι σας αλλά θα ήταν καλύτερα να εσύ και η παρέα σου να ανέβετε οργανωμένα με κάποιον σύλλογο. Η κορυφή του Ολυμπού θα σας μαγέψει και όντως οι τόσες ώρες περπάτημα θα διαπιστώσετε πως άξιζαν!

Φαράγγι του Βουραϊκου – Λίμνη Τσιβλού

Πρόκειται για ένα Σαββατοκύριακο της άνοιξης που σίγουρα θα ευχαριστηθείς. Aν έρχεσαι από την Αθήνα, τότε το γραφικό χωριό της Ζαχλωρούς είναι το ειδυλλιακό μέρος για να μείνεις. Μπορείς να ξεκινήσεις την πεζοπορία σου από τη λίμνη Τσιβλού μέχρι και τη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Ωστόσο μπορείς να διασχίσεις το φαράγγι του Βουραϊκού με τον οδοντωτό. Αν όμως έρχεσαι από τη βόρεια Ελλάδα και είναι η πρώτη σου φορά στη δυτική Ελλάδα τότε σίγουρα χρειάζεσαι παραπάνω από ένα Σαββατοκύριακο. Προτείνουμε να ενοικιάσεις ένα ξενοδοχείο στην Πάτρα https://theboldtypehotel.com/ προκειμένου να γνωρίσεις και τις ομορφιές της Πάτρας αλλά και των γύρω περιοχών.

Φαράγγι του Βίκου

Οι πολλές ώρες πεζοπορίας πιθανόν να κουράσουν εσένα και την παρέα, πόσο μάλλον αν δεν έχετε προπονηθεί. Αυτό που πρέπει να προσέξετε όμως είναι η εποχή που θα επιλέξτε να πάτε για να έχει νερό το πόταμι. Αν η ιδέα  του Βίκου σας αρέσει αλλά δεν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων θα βρείτε κι άλλα μονοπάτια όπως αυτό από τη γέφυρα στο Πάπιγκο μέχρι τη γέφυρα της Κλειδωνιάς που δεν είναι τόσο δύσκολο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...