Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φρίκη | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς να πυροβολούν Ρώσους αιχμαλώτους (vd)

Φρίκη |  Βίντεο δείχνει Ουκρανούς να πυροβολούν Ρώσους αιχμαλώτους (vd)

Αποτροπιασμό και αντιδράσεις σε Μόσχα και Κίεβο έχει προκαλέσει βίντεο το οποίο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να εμφανίζει στρατιώτες με διακριτικά της Ουκρανίας, να πυροβολούν Ρώσους αιχμάλωτους.

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στο χωριό Olkhovka, στα ανατολικά προάστια του Χάρκοβο την Παρασκευή. Όπως φαίνεται στο βίντεο, τουλάχιστον τρεις Ρώσοι στρατιώτες δέχονται σφαίρες στα πόδια μετά τη σύλληψή τους. Οι Ουκρανοί φαίνεται να “ανακρίνουν” τους άνδρες προκειμένου να ταυτοποιήσουν Ρώσους αξιωματικούς, ενώ ακούγεται κάποιος να λέει “ήρθατε για βόλτα στο Χάρκοβο;

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε το βίντεο ως απόδειξη βασανιστηρίων και “τερατώδεις εικόνες”. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι Ρώσοι ερευνητές θα εξετάσουν το βίντεο. Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι το βίντεο περιέχει “τερατώδεις εικόνες”, πρέπει να αξιολογηθεί νομικά και να θεωρηθούν υπεύθυνοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό που περιέγραψε ως βασανιστήριο.

«Άμεση έρευνα» διέταξε ο Ζελένσκι

Ουκρανός αξιωματούχος υποσχέθηκε “άμεση έρευνα” την Κυριακή, αφούτο βίντεο έκανε τον γύρο των social media το Σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση το λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη και θα υπάρξει άμεση έρευνα“, δήλωσε ο ανώτερος προεδρικός σύμβουλος του Ζελένσκι, Oleksiy Arestovich, σε συνέντευξή του την Κυριακή. “Είμαστε ένας ευρωπαϊκός στρατός και δεν κοροϊδεύουμε τους αιχμαλώτους μας. Εάν αυτό αποδειχθεί αληθινό, αυτή είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά“.

“Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλες τις στρατιωτικές, πολιτικές και αμυντικές δυνάμεις μας για άλλη μια φορά ότι η κακοποίηση αιχμαλώτων είναι έγκλημα πολέμου και δεν υπάρχει αμνηστία βάσει του στρατιωτικού νόμου, όπως και παραγραφή”, είπε ο Arestovich σε ξεχωριστή δήλωση μέσω βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή.

https://www.theopinion.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...