Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μήπως κοιμάσαι λάθος;

Μήπως κοιμάσαι λάθος;

Ο ύπνος είναι το καλύτερο γιατρικό για την ψυχική και σωματική σου υγεία. Βέβαια, αν κοιμάσαι και το σώμα έχει λάθος στάση, μπορεί να σε περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις το πρωί που θα

ξυπνήσεις. Προβλήματα στην πλάτη και στον αυχένα είναι αρκετά συχνά και συνδέονται άμεσα με την κακή στάση ύπνου, όπως θα σε διαβεβαιώσει ο ορθοπαιδικός σου. Δώσε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που κοιμάσαι. Υιοθέτησε καινούριες συνήθειες και απόλαυσε έναν ξεκούραστο ύπνο, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

  1. Χρησιμοποίησε ανατομικό μαξιλάρι

Ένα ανατομικό μαξιλάρι μπορεί να αποδειχθεί λυτρωτικό για τον αυχένα σου. Ο πόνος στην περιοχή αυτή είναι από τους πιο εκνευριστικούς και συχνά σε εμποδίζει από το να απολαμβάνεις τον ύπνο σου. Το ανατομικό μαξιλάρι θα βοηθήσει τον αυχένα να διατηρήσει την λόρδωσή του χωρίς να του ασκείται πίεση. Αν κιόλας έχεις την συνήθεια να στριφογυρίζεις στον ύπνο σου, είναι μια αγορά που αξίζει να κάνεις.

  1. Απέφυγε να κοιμάσαι μπρούμυτα

Πραγματικά, δεν μπορείς να κάνεις μεγαλύτερο λάθος από το να κοιμάσαι μπρούμυτα. Δεν ασκείς έτσι πίεση μόνο στον αυχένα, αλλά και στην κοιλιά σου. Είναι μια στάση που δεν προσφέρει ούτε άνεση, ούτε υγεία. Πιο πολύ θα σε δυσκολέψει στην καθημερινή σου ζωή, παρά θα σε ανακουφίσει.

  1. Το σωστό στρώμα

Όλοι έχουν τις προτιμήσεις τους σε στρώματα. Άλλοι προτιμούν τα πιο μαλακά και άλλοι τα σκληρότερα. Αν είσαι στη δεύτερη κατηγορία, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Παρόλο που ένα μαλακό στρώμα παρέχει μια ωραία αίσθηση χαλάρωσης, ένα σκληρό παρέχει καλύτερη στήριξη προς την σπονδυλική σου στήλη. Προς διευκρίνηση, δεν χρειάζεται να αγοράσεις καμιά… πέτρα για να κοιμηθείς. Απλά απόφυγε το να βουλιάζεις στο στρώμα και φρόντισε να έχεις μια καλή αντίσταση στην πλάτη σου.

  1. Οι καλύτερες στάσεις

Οι καλύτερες και πιο δημοφιλείς στάσεις ύπνου είναι είτε στο πλάι είτε ανάσκελα. Αμφότερες στάσεις έχουν σημαντικά προτερήματα: Για παράδειγμα, όταν κοιμάσαι στο πλάι, και χρησιμοποιώντας μαξιλάρια στα πόδια, παρέχεις στην σπονδυλική σου στήλη καλή ευθυγράμμιση. Αυτό θα σε κάνει να αποφύγεις τον πόνο στην πλάτη. Από την άλλη, όταν κοιμάσαι ανάσκελα, παρέχεις αρκετά καλή τοποθέτηση στην πλάτη σου, το βάρος μοιράζεται ισάξια σε όλο το σώμα και ο αυχένας απολαμβάνει την μέγιστη δυνατή ανάπαυση σε σχέση με τις άλλες στάσεις ύπνου.

Μία σωστή στάση του σώματος κατά τον ύπνο μπορεί να αλλάξει ριζικά την ζωή σου. Δεν έχεις κάποιο λόγο να μην ξυπνάς χαρούμενος και χωρίς πόνο, οπότε φρόντισε τον εαυτό σου όσο είναι ακόμα νωρίς. Για να βρεις ποια είναι η κατάλληλη στάση ύπνου για σένα, ανάλογα με τα θέματα που αντιμετωπίζεις, ο ορθοπαιδικός σου είναι ο καλύτερος σύμβουλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...