Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ενός λέβητα αερίου

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ενός λέβητα αερίου

Οι λέβητες https://www.caloria.eu/category/proionta/levites/ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι ή στην επιχείρηση για την παροχή λύσεων θέρμανσης και ζεστού νερού. Είναι ένα μέσο που παρέχει θερμότητα σε

σωλήνες στους τοίχους και ενδοδαπέδια σε ένα οικιστικό ή εμπορικό κτίριο. Όταν ένας ιδιοκτήτης ακινήτου σκοπεύει να αγοράσει έναν λέβητα αερίου, θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς του με βάση το μέγεθος του χώρου που πρόκειται να τον εγκαταστήσει.

Η αγορά ενός μεγάλου λέβητα αερίου για ένα μικρό σπίτι σημαίνει ότι η κατανάλωση ενέργειας θα είναι υψηλή και ο λογαριασμός φυσικού αερίου θα είναι αυξημένος. Η βαθμολογία απόδοσης ενός λέβητα θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αγορά ενός λέβητα, επειδή αυτό θα καθορίσει πόσο θα είναι κατά προσέγγιση  ο λογαριασμός αερίου. Μια υψηλότερη βαθμολογία απόδοσης σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθεί λιγότερο αέριο.

Ο πάροχος υπηρεσιών αερίου μπορεί να αξιολογήσει τον χώρο που απαιτείται για την εγκατάσταση του λέβητα. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ του εξοπλισμού και του τοίχου. Οι επιτοίχιοι λέβητες αερίου https://www.caloria.eu/category/proionta/levites/epitoichoi-levites-sympyknosis-aeriou/ διατίθενται σε διαφορετικούς τύπους, μοντέλα και λειτουργίες και το να αποφασίσετε ποιος είναι ο καταλληλότερος για τον χώρο σας, είναι μια απαιτητική διαδικασία εάν δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις. Φυσικά, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον τεχνίτη που θα αναλάβει να κάνει την εγκατάσταση του λέβητα στον χώρο σας. 

Με την εγκατάσταση ενός  λέβητα αερίου στο σπίτι, οι χρήστες έχουν πιστοποιήσει ότι εξοικονομούν κατά μέσο όρο 250 ευρώ ετησίως σε κόστος θέρμανσης και ζεστού νερού σε σύγκριση με τους λέβητες πετρελαίου. Ορισμένοι λέβητες αερίου χρησιμοποιούν συμπύκνωση για την ανακύκλωση του νερού μέσω της ενέργειας που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού. Οι λέβητες συντήρησης αερίου συμπύκνωσης είναι καλύτεροι από τους παραδοσιακούς γιατί εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.

Οι λέβητες έχουν το πλεονέκτημα ότι θερμαίνουν νερό και παρέχουν θέρμανση κατά τη διάρκεια του χειμώνα χωρίς να χρειάζεται να αποθηκεύουν καύσιμα. Το φυσικό αέριο διοχετεύεται ανάλογα με τις ανάγκες και αυτό μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα. Οι υπηρεσίες πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι οι κύριοι συνεισφέροντες του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα .

Εάν σχεδιάζετε να αντικαταστήσετε τον τρόπο θέρμανσης κάνοντας εγκατάσταση ενός  λέβητα αερίου, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το κόστος του λέβητα. Η τιμή του λέβητα είναι ξεχωριστή από το απαιτούμενο κόστος εγκατάστασης. Η προσθήκη συστημάτων πλήρους θέρμανσης, καλοριφέρ και θερμαντήρες μπορεί να αυξήσει το συνολικό κόστος.

Είναι σημαντικό να γίνει σωστή εγκατάσταση από τον τεχνικό, όπως επίσης συνιστάται να κάνετε συντήρηση του λέβητα αερίου ετησίως για να διατηρείτε τη λειτουργία του λέβητα σας σε ασφαλή και αποδοτικά πρότυπα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...