Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φέρτε την άνοιξη στο σπίτι σας

Φέρτε την άνοιξη στο σπίτι σας

Κάθε φορά που αλλάζουμε εποχή υπάρχει έμφυτα και η προδιάθεση να νιώσουμε αυτή την αλλαγή, να γίνουμε μέρος της σε κάθε επίπεδο της ύπαρξής μας. Από απλά λειτουργικά ζητήματα, όπως την επιλογή των

ρούχων μας ή τη διακόσμηση του σπιτιού μας και το στυλ, που υιοθετούμε στους καναπέδες μας, μέχρι απλώς την αίσθηση που οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες μας δημιουργούν, αναπόφευκτα βιώνουμε τις εποχικές εναλλαγές με έναν τρόπο ανεπαίσθητο, απλό, ομαλό.

Μια από τις πιο όμορφες μεταβάσεις είναι αυτή από τον χειμώνα στην άνοιξη. Η μετάβαση αυτή μοιάζει σαν να αποτινάσσουμε κάτι το βαρύ και δύσκολο και να υποδεχόμαστε το ανάλαφρο και ευδιάθετο. Και πράγματι πρόκειται για μια αλλαγή, που πολλές φορές έχει υμνηθεί και σε εικαστικό ακόμη επίπεδο. Οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί γιορτάζουμε με απλές αλλαγές αυτή τη μετάβαση. Βαριά υφάσματα, όπως το αρχοντικό βελούδο και σκούρα χρώματα μπαίνουν στη ντουλάπα και όλα τα αέρινα καλύμματα με τα απαλά χρώματα βρίσκουν τη θέση τους στους χώρους μας. Αν θέλετε κι εσείς να φέρετε την άνοιξη στον χώρο σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και να βρείτε αυτό που σας εμπνέει.

1)Ζεστασιά και χαλάρωση

Και δίκαια θα διερωτηθεί κανείς τι σχέση έχει η ζεστασιά με την άνοιξη. Κι όμως φαίνεται ότι οι cozy πολυθρόνες ήρθαν για να μείνουν σε κάθε εποχή. Παρόλο που η τάση στην εσωτερική διακόσμηση για την άνοιξη απαιτεί φρεσκάδα και χώρους ανοιχτούς, ώστε να ρέει η ενέργεια, η τάση για ζεστασιά, που συνήθως είναι συνυφασμένη με το φθινόπωρο, παραμένει αυτή τη φορά με την έννοια της οικειότητας, που πρέπει να αποπνέει ο ιδιωτικός μας χώρος. Αυτό επιτυγχάνεται με μια ανανέωση στη χρωματική παλέτα του χώρου μας, αλλά και στις γραμμές που επιλέγουμε να έχουμε στη διακόσμησή μας. Η ανάγκη για θαλπωρή μπορεί κάλλιστα να καλυφθεί, αν απομακρύνουμε τις αυστηρές γραμμές και τις δομές με γωνίες υιοθετώντας έπιπλα και διακοσμητικά με καμπυλωτά τελειώματα, στρογγυλεμένες γωνίες, τοξωτά σχέδια. Αυτό το καταφέρνετε εύκολα τοποθετώντας αξεσουάρ όπως καθρέφτες, φωτιστικά και μαξιλάρια στη στρογγυλεμένη εκδοχή τους.

Πριν τη ριζική αλλαγή δοκιμάστε τα στρογγυλά τραπέζια

Η άνοιξη μας προσκαλεί επίσης να κοιτάζουμε πιο συχνά στο παράθυρό μας προσπαθώντας να απολαύσουμε το άπλετο φως του ήλιου, καθώς η μέρα μεγαλώνει και το φυσικό φως δίνει έναν υπέροχο χρωματικό τόνο στο σπίτι μας. Είναι επομένως ευκαιρία να βάλετε κοντά στο παράθυρό σας διακοσμητικά ή να επιλέξετε κουρτίνες με απαλές κυματιστές γραμμές ή κυκλικά μοτίβα. Το ίδιο σημαντικό είναι και το χρώμα της κουρτίνας, γιατί σε συνδυασμό με το φυσικό φως μπορεί να φωτίσει τον χώρο σας ιδανικά. Για παράδειγμα μια κουρτίνα σε χρώμα κίτρινο του ήλιου, κάνει τον χώρο να φαίνεται ηλιόλουστος ακόμη κι όταν δεν έχει ιδιαίτερη ηλιοφάνεια. Πριν λοιπόν σπεύσετε να προχωρήσετε σε ριζικές αλλαγές, όπως το βάψιμο του χώρου σας δοκιμάστε να αλλάξετε τις πολυθρόνες ή τα τραπέζια σαλονιού, όπου στη θέση των αυστηρών τετράγωνων γραμμών μπορούν να έρθουν στρογγυλά ή οβάλ, που αποπνέουν τη ζητούμενη αίσθηση οικειότητας.

2)Η ξεσηκωτική Λεβάντα

Το αντιπροσωπευτικό χρώμα της χρονιάς για την Pantone φέτος ήταν αυτό της Λεβάντας, καθώς περικλείει τη σταθερότητα του μπλε σε συνδυασμό με τους ζωηρούς τόνους του βιολετί και κάποιες υπονότες κόκκινου. Αυτό το χρώμα της λεβάντας είναι άρρηκτα συνδυασμένο με τον ανέμελο Μεσογειακό νότο ή την ανοιξιάτικη, χαρωπή βρετανική εξοχή. Η αλλαγή της χρωματικής παλέτας μας προσφέρει τη δυνατότητα της ανανέωσης στιγμιαία και κυρίως με οικονομικά προσιτούς τρόπους.

Δεδομένου ότι το χρώμα αυτό παρέχει τις αρχές της σταθερότητας και ταυτόχρονα της ενέργειας συστήνεται από τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων ως ιδανικό και για την κουζίνα, αφού αποτελεί την καρδιά του σπιτιού μας. Μωβ ή λιλά αποχρώσεις σε έναν πίνακα ζωγραφικής θα δώσει τόνο στον χώρο μας. Για να παραπέμπει ο χώρος μας ακόμη περισσότερο σε ανοιξιάτικο τοπίο μπορούμε να επιλέξουμε μοτίβα με βοτανικούς κήπους με λιλά και βιολετί πινελιές είτε σε πίνακες ζωγραφικής είτε σε μαξιλάρια και κουρτίνες. Εναλλακτικά οι συγκεκριμένες αποχρώσεις μπορούν να βρουν τη θέση που τους αρμόζει και στο σαλόνι, όπου αν έχετε μονόχρωμες καρέκλες, μπορείτε σε κάποιες από αυτές να τοποθετήσετε καλύμματα στην απόχρωση της λεβάντας ή αν επιθυμείτε μια λίγο πιο μεγάλη αλλαγή, τότε ένας καναπές κρεβάτι σε αυτή την απόχρωση είναι ότι πρέπει.

Όποια κι αν είναι η τελική σας επιλογή, είτε κάνετε μικρές ή μεγάλες αλλαγές, απλώς θυμηθείτε: Η άνοιξη πηγάζει μέσα μας. Επιστρατεύστε λοιπόν τη φαντασία σας, ακούστε την εσωτερική σας φωνή, εξωτερικεύστε την και φέρτε την άνοιξη στο σπίτι σας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...