Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Prints & Patterns σου δίνουν το style inspo που χρειάζεσαι!

Prints & Patterns σου δίνουν το style inspo που χρειάζεσαι!

Θέλουμε τα outfits μας να είναι στιλάτα και να μας φτιάχνουν τη διάθεση. Αλήθεια, μπορεί ένα ρούχο να το καταφέρει αυτό; Προτού το επιβεβαιώσουν οι επιστήμονες, το είχαμε διαπιστώσει κι εμείς: ένα κόκκινο φόρεμα και μια μπλούζα στο

ροζ της τσιχλόφουσκας είναι μόνο μερικά από τα items που μπορούν να αλλάξουν την ψυχολογία μας. Ο επίσημος όρος είναι Dopamine Dressing! Ναι, η ορμόνη της «ευτυχίας», η ντοπαμίνη μπορεί να αυξηθεί όχι μόνο όταν ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι, αλλά και όταν φοράς ένα ρούχο σε ζωηρό χρώμα ή ένα που σου φέρνει στο νου όμορφες αναμνήσεις. Σου έχει συμβεί;

Εκτός από το energy-boost, τα έντονα χρώματα και τα statement prints βοηθούν να αποφεύγουμε τη μονοτονία. Και στα πιο δημοφιλή μοτίβα συγκαταλέγονται τα animal prints και τα φλοράλ! Zebra, leopard, tiger, snake είναι ορισμένα από τα patterns που λατρεύουν οι trendsetters. Αντίστοιχα, τα floral prints δεν είναι σε καμία περίπτωση μονοδιάστατα - το πιο girly μοτίβο παρουσιάζεται πότε με μεγάλα λουλούδια πότε με micro floral ή αριστουργηματικά liberty prints. Φόρεσε τα φλοράλ φορέματα στο γραφείο και στις εξόδους σου, για να είσαι πάντα in fashion χάρη σε αυτό το διαχρονικό trend.

Μερικά ακόμα μοτίβα που έχουν κερδίσει την καρδιά μας είναι το herringbone και το pied de poule. To herringbone είναι το γνωστό ψαροκόκαλο, ενώ το pied de poule είναι ένα διαφορετικό καρό με εναλλαγή σκούρου και ανοιχτού χρώματος που μοιάζει με τα σημάδια που αφήνει το πόδι της κότας εξού και το όνομά του (poule = κοτόπουλο στα γαλλικά). Αν και τα συναντάμε συνήθως σε neutral αποχρώσεις, ένα co-ord σε vibrant κίτρινο pied de poule ή μια multicolored herringbone παντελόνα θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από το πλήθος.

Στην περίπτωση που δεν έχεις συνηθίσει τα patterns στην καθημερινότητα, μπορείς να ξεκινήσεις προσθέτοντας λίγα στοιχεία, όπως ένα φλοράλ παπούτσι ή μια εμπριμέ εσάρπα την άνοιξη, μια πλεκτή τραγιάσκα pied de poule ή μια minimal πλεκτή ζακέτα με ύφανση ψαροκόκαλο τον χειμώνα. Ναι, τα μοτίβα αγαπούν και τα γυναικεία πλεκτά, όπου μαζί με τα ιδιαίτερα κοψίματα και τις περίτεχνες πλέξεις αποκτούν μοναδικό χαρακτήρα.

Η λίστα με τα μοτίβα είναι ατέλειωτη: abstract σχέδια, camo, ρίγες, γεωμετρικά, ethnic, psychedelic και τόσα άλλα prints είναι εδώ, για να σου θυμίσουν ότι τα ρούχα είναι τέχνη. Βολάν, ασύμμετρα κοψίματα, cut-outs και άλλες τεχνοτροπίες στο design έρχονται να τα προσωποποιήσουν ακόμα περισσότερο, για να επιλέξεις εσύ εκείνα που θα δώσουν ένα dose of happiness στη διάθεσή σου!  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...