Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Open Plan και ιδιωτικότητα στην εργασία

Open Plan και ιδιωτικότητα στην εργασία

Η open plan διαρρύθμιση στους χώρους εργασίας συναντάται ολοένα και περισσότερο καθώς πιστεύεται πως ενθαρρύνει την συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων και βελτιώνει το εργασιακό κλίμα. Ωστόσο, αυτή η νέα διάταξη των γραφείων έχει ως

αποτέλεσμα η ανάγκη για ιδιωτικότητα να γίνεται όλο και μεγαλύτερη με στόχο την συγκέντρωση και την μέγιστη αποδοτικότητα. Βρείτε πως μπορείτε να οργανώσετε το γραφείο σας ώστε να εξασφαλίσετε το ιδανικό περιβάλλον για τους εργαζομένους σας και να τους προσφέρετε τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. 

Χρησιμοποιήστε κινητά χωρίσματα

Τα κινητά χωρίσματα μπορούν να τοποθετηθούν μεταξύ των γραφείων που βρίσκονται στο open office διαιρώντας τον ενιαίο χώρο. Είναι μια πολύ εύκολη και πρακτική λύση καθώς εξασφαλίζει μείωση των θορύβων, διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων όταν αυτή είναι απαραίτητη, ενώ παρέχει την απαιτούμενη ιδιωτικότητα για τα business calls αλλά και τα business meetings. Εάν θέλετε να διατηρήσετε την open plan διάταξη του γραφείου σας και δεν επιθυμείτε να τοποθετήσετε τοίχους στον χώρο σας, τότε τα κινητά χωρίσματα είναι η λύση που αναζητάτε.

Τοποθετήστε ηχοαπορροφητικά προϊόντα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα open offices αποτελεί η διάσπαση προσοχής λόγω των θορύβων. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το μειονέκτημα των ανοιχτών γραφείων χρησιμοποιώντας ηχοαπορροφητικά προϊόντα τα οποία βελτιώνουν την ακουστική του χώρου σας και περιορίζουν την αντανάκλαση του ήχου, εξασφαλίζοντας ένα ήρεμο εργασιακό περιβάλλον. Ανακαλύψτε πλήθος ηχοαπορροφητικών προϊόντων κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο π.χ. έπιπλα γραφείου για ηχομόνωση, και βρείτε εκείνα που καλύπτουν τις ανάγκες του χώρου σας.

Βάλτε φίλτρα προστασίας απορρήτου στις οθόνες

Έχει διαπιστωθεί πως η αποτελεσματικότητα της εργασίας στα ανοιχτά γραφεία συχνά παρεμποδίζεται λόγω της παραβίασης της ιδιωτικότητας από τους συναδέλφους μας. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα μπορείτε να τοποθετήσετε φίλτρα προστασίας στις οθόνες όλων των υπολογιστών. Τα φίλτρα προστασίας απορρήτου περιορίζουν τις γωνίες από τις οποίες είναι ορατή μια οθόνη και επιτρέπουν στον κάθε εργαζόμενο να έχει μόνο αυτός ορατότητα στην οθόνη του, ώστε να μπορεί να διατηρεί απόρρητα τα στοιχεία σύνδεσής του, προσωπικές πληροφορίες αλλά και ευαίσθητα δεδομένα της εργασίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...