Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανανεώνοντας το σαλόνι σας

Ανανεώνοντας το σαλόνι σας

Το σαλόνι είναι η καρδιά του σπιτιού. Είναι ο χώρος όπου συγκεντρώνονται οι φίλοι και η οικογένεια για ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και ζωντανή συζήτηση.

Το σαλόνι είναι το μέρος όπου χαλαρώνετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή στο σχολείο. Με τόσες πολλές ευθύνες, είναι σημαντικό να κάνετε αυτόν τον χώρο να αντανακλά την

προσωπικότητά σας.

Ακόμα και αν έχετε ήδη τα βασικά - όπως το πού θα τοποθετηθούν τα έπιπλα και ποια χρώματα ταιριάζουν καλύτερα στο χώρο σας - υπάρχουν ακόμα πολλές αποφάσεις που πρέπει να πάρετε όταν διακοσμείτε το σαλόνι, την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιό σας. Τι είδους τέχνη πρέπει να μπει στους τοίχους; Πώς θα τοποθετήσω τα έπιπλά μου; Πρέπει να κρεμάσω κουρτίνες ή να χρησιμοποιήσω περσίδες; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις πριν αρχίσετε να αγοράζετε πράγματα για το σπίτι σας.

Πριν αρχίσετε να ψωνίζετε νέα έπιπλα και αξεσουάρ, σημειώστε τι έχετε ήδη στο σπίτι σας. Δεν θέλετε να αγοράσετε αντικείμενα που δεν ταιριάζουν ή δεν ταιριάζουν με αυτά που ήδη έχετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο, καθώς και να δημιουργήσετε μια συνεκτική εμφάνιση σε όλο το χώρο σας.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας:

Επιλέξτε το χρώμα έμφασης

 Ο καλύτερος τρόπος για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας είναι να επιλέξετε ένα χρώμα που θα επαναλαμβάνεται σε όλο το χώρο. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας ενιαίας εμφάνισης που δένει τα πάντα μαζί.

Επιλέξτε αξεσουάρ

 Για να βεβαιωθείτε ότι όλα ταιριάζουν, επιλέξτε αξεσουάρ όπως μαξιλάρια, κουρτίνες και χαλιά που ταιριάζουν με το χρώμα έμφασης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε διακοσμητικά αντικείμενα όπως έργα τέχνης ή βάζα που έχουν επίσης πινελιές χρώματος σε όλο τους το μήκος.

Τα υφάσματα όπως το βελούδο και το μετάξι είναι δημοφιλείς επιλογές επειδή προσθέτουν κομψότητα και στυλ σε κάθε έπιπλο. Παρέχουν επίσης άνεση όταν κάθεστε σε αυτά, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που περνούν πολύ χρόνο στο σαλόνι τους.

Τέλος, αποφασίστε πρώτα ποια έπιπλα θέλετε στο σαλόνι σας πριν αποφασίσετε για άλλα στοιχεία διακόσμησης, όπως έργα τέχνης ή φωτιστικά εσωτερικού χώρου https://desikos.gr/el/fotistika-toixou/eswterikou-xwrou ή ακόμα και φωτιστικά Led https://desikos.gr/el/fotistika-toixou/fotistika-led . Για παράδειγμα, αν δεν έχετε ήδη air condition μπορείτε αποκτήσετε ανεμιστήρες δαπέδου γλιτώνοντάς χρόνο και χρήμα. Επίσης αν έχετε ένα μεγάλο γωνιακό καναπέ στο σαλόνι σας, τότε μπορεί να μην χρειάζεστε άλλο ένα έπιπλο όπως πχ πολυθρόνα στην ίδια περιοχή, επειδή θα φαινόταν πολύ απασχολημένο και γεμάτο χωρίς ανοιχτές περιοχές για διακοσμητικούς σκοπούς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...