Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

O Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd λέει ότι η Ουκρανία «διοικείται από ναζί»

O Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd λέει ότι η Ουκρανία «διοικείται από ναζί»

Τις αντιδράσεις του Κιέβου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ρότζερ Γουότερς στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς ο ένας εκ των ιδρυτών των Pink Floyd υποστήριξε ότι η Ουκρανία «διοικείται από ναζί» και «δεν είναι πραγματικά χώρα». Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ, το άλλο μέλος του συγκροτήματος αποκάλεσε τον Γουότερς «αντισημίτη».

Ο Γουότερς, συνιδρυτής των Pink Floyd, έχει προκαλέσει οργή επειδή εξέφρασε τη γνώμη του για την εισβολή του της Ρωσίας και καταγγέλθηκε χθες από την Ουκρανία, αφού δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι η επίθεση της Ρωσίας δεν ήταν «απρόκλητη».

Ο 79χρονος προσκλήθηκε από τη Μόσχα να μιλήσει στο 15μελές συμβούλιο και εμφανίστηκε χθες.

«Η εισβολή ήταν παράνομη. Την καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο», δήλωσε μέσω βίντεο και πρόσθεσε: «Επίσης, η εισβολή δεν ήταν απρόκλητη. Καταδικάζω επίσης τους προβοκάτορες με τον πιο έντονο τρόπ»'.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στον ΟΗΕ, Sergiy Kyslytsya, απάντησε με μια αναφορά σε ένα τραγούδι των Pink Floyd: «Πόσο λυπηρό είναι για τους πρώην οπαδούς του να τον βλέπουν να αποδέχεται τον ρόλο ενός απλού τούβλου στον τοίχο, έναν τοίχο της ρωσικής παραπληροφόρησης και προπαγάνδας».

Σχολιάζοντας τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Γουότερς δήλωσε στην Telegraph ότι κατά την άποψή του η ιδέα ότι η εισβολή της Ρωσίας ήταν απρόκλητη είναι «γ@@@@@@@ παράλογη», πριν ισχυριστεί ότι «ναζί ελέγχουν» την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Αναφερόμενος σε παλαιότερο άρθρο που είχε γράψει για το θέμα, ο Waters είπε ότι κατά την άποψή του κάποιες επικρίσεις για τον Πούτιν ήταν άδικες: «Έγραψα πριν από περίπου τρεις μήνες ότι αποκάλεσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν γκάνγκστερ... Αυτό μπορεί να ήταν άδικο. Μπορεί να είναι ότι ηγείται της χώρας του προς όφελος όλου του λαού της Ρωσίας».

Χαρακτήρισε επίσης την Ουκρανία ως μια «βαθιά διχασμένη» χώρα που «δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου χώρα» αλλά περισσότερο ένα «ασαφές ασαφές πείραμα».

https://www.ethnos.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...