Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

9 Νοεμβρίου 2013: 18 Χρόνια δράσης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

9 Νοεμβρίου 2013: 18 Χρόνια δράσης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε από ένα δεκάχρονο αγόρι, τον Ανδρέα Γιαννόπουλο. Ο Ανδρέας υπήρξε ένα παιδί ευτυχισμένο, ένα παιδί χαμογελαστό. Με λόγια ώριμα  και ουσιαστικά στις 9 Νοεμβρίου 1995 έγραψε το ημερολόγιο του, λίγες ημέρες πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, ξαφνιάζοντας και ταρακουνώντας την ελληνική κοινωνία, ζητώντας την ίδρυση ενός Συλλόγου για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και φύλου. Και αυτή την επιθυμία, στα δέκα του χρόνια, τη μοιράστηκε με όλους εμάς και έγινε σκοπός και πράξη για πάρα πολλούς  συνανθρώπους μας. 

18 χρόνια μετά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει το έργο του έχοντας στηρίξει εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειες τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πάντα με συνέπεια στην επιθυμία και το όραμα του Ανδρέα.

Δείτε στα παρακάτω links 2 video για τον μικρό μας ιδρυτή Ανδρέα Γιαννόπουλο και τη δημιουργία του Οργανισμού μας: 

Ανδρέας Γιαννόπουλος (δείτε εδώ)

Νοέμβριος 1995- Η δημιουργία του Χαμόγελου (δείτε εδώ)

Σημαντικά στοιχεία:

● Η Εθνική Γραμμή για Παιδιά SOS 1056 δέχτηκε 2.330.724 κλήσεις εκ των οποίων χιλιάδες αφορούσαν σε σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση, παραμέληση παιδιών, επιτόπιες παρεμβάσεις, στήριξη παιδιών που επαιτούν, παράνομη διακίνηση παιδιών.

● Οι άνθρωποι του οργανισμού χειρίστηκαν 743 περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών ενεργοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις το Amber Alert Hellas.

● 8.322 διακομιδές παιδιών με τις κινητές ιατρικές μονάδες του οργανισμού πανελλαδικά

● Πραγματοποιήθηκαν 31.047  προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά με τις 3 κινητές μονάδες του οργανισμού

● Στα 13 σπίτια μας σήμερα μεγαλώνουν 309 παιδιά διαφόρων ηλικιών, ενώ συνολικά αυτά τα 18 χρόνια έχουν βρει μία ζεστή αγκαλιά 627 παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη συμμετοχή των 6.500 εθελοντών καθώς και τη συγκλονιστική στήριξη του κόσμου που εμπιστεύεται τον Οργανισμό και τον κατατάσσει για 8 συναπτά έτη πρώτο σε αξιοπιστία, δημοτικότητα και κοινωνική επιρροή (ASBI 2013).  

 

Παράλληλα, στο πλαίσιο του  31ου Κλασικού Μαραθωνίου, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, 130 παιδιά, που αποτελούν την ομάδα του Χαμόγελου, θα τρέξουν στον παιδικό Μαραθώνιο για τα 18 χρόνια του Οργανισμού, μεταφέροντας το μήνυμα του Ανδρέα, «…αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε». Ο αγώνας θα διεξαχθεί μπροστά από το Καλλιμάρμαρο στάδιο με τη συμμετοχή συνολικά περισσότερων των 800 παιδιών, εμπνέοντας τα αθλητικά ιδεώδη σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες.

 

Επιπλέον, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα) οι γνωστοί SUONO Brass Quintet διοργανώνουν μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Οργανισμό και στον εορτασμό των 18 χρόνων από την ίδρυση του. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η στήριξη του έργου του Οργανισμού που απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...