Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δώσε μια ζεστή ατμόσφαιρα στην κουζίνα σου!

Δώσε μια ζεστή ατμόσφαιρα στην κουζίνα σου!

Η κουζίνα είναι ο χώρος του σπιτιού που θα περάσουμε αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα για να γευματίσουμε και να παρασκευάσουμε τα φαγητά μας. Ο τρόπος που θα διακοσμήσουμε την κουζίνα, ο φωτισμός που θα επιλέξουμε, ακόμη και ο τρόπος που θα οργανώσουμε τα σκεύη μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Με μικρές πινελιές μπορείς να δημιουργήσεις την cozy κουζίνα που ονειρεύεσαι και θα χαίρεσαι να απολαμβάνεις το ρόφημά σου!

  • Φωτισμός του χώρου

Ο τύπος του φωτιστικού που θα επιλέξεις για την κουζίνα σου θα πρέπει να δίνει αρκετό φως μέσα στο δωμάτιο ώστε να μπορείς να παρασκευάσεις τα φαγητά σου με άνεση. Η κουζίνα είναι συνήθως το πιο φωτεινό δωμάτιο του σπιτιού και μικρές προσθήκες στον χώρο μπορούν να ενισχύσουν την ένταση της φωτεινότητας που θα χρειαστείς για τις δουλειές σου. Ένα καλό tip είναι οι led ταινίες με αυτοκόλλητο ώστε να τις τοποθετήσεις κάτω από τα ντουλάπια σου. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσεις κρυφό φωτισμό χωρίς να χαλάσεις τα έπιπλα σου ενώ θα μπορείς να αλλάζεις το χρώμα της λεντοταινίας και να επιλέγεις όποιο θέλεις. Για ακόμη πιο ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι, μπορείς να τοποθετήσεις στην κουρτίνα ή σε άλλα σημεία του δωματίου κρεμαστά φωτάκια.

  • Ξύλινα διακοσμητικά

Τα διακοσμητικά της κουζίνας εκτός από τον ρόλο της διακόσμησης θα πρέπει να έχουν και χρηστική σημασία. Ο πάγκος της κουζίνας για να φαίνεται καθαρός, εκτός από την συχνή καθαριότητα του χώρου, θα πρέπει να έχει λίγα πράγματα τα οποία θα δείχνουν ένα ωραίο αποτέλεσμα. Απέφυγε να βάλεις inox και μεταλλικά στοιχεία και προσπάθησε να το κάνεις πιο ‘’ζεστό’’ με ξύλινα διακοσμητικά. Για παράδειγμα αντί για λευκές συσκευές όπως η καφετιέρα, η φρυγανιέρα, ο βραστήρας κ.α. μπορείς να επιλέξεις vintage συσκευές με χρώμα που θα ταιριάζει στην κουζίνα. Επέλεξε να αγοράσεις μια ξύλινη βάση για το χαρτί κουζίνας, ξύλινες πιατοθήκες και ψωμιέρες. Πολύ σύντομα με αυτήν την επιλογή θα δημιουργήσεις ένα μοναδικό στιλ στην κουζίνα σου και ένα πρωτότυπο διακοσμητικό αποτέλεσμα.

  • Κουτιά αποθήκευσης

Αν δεν έχεις αρκετό χώρο στα ντουλάπια σου και έχεις συνηθίσει να αποθηκεύεις τα μπαχάρια σου, τα μακαρόνια, το ρύζι και τις φακές σε κουτιά ή ειδικά διαμορφωμένα μπολ απέφυγε τα μεταλλικά κουτιά. Για μια cozy ατμόσφαιρα επέλεξε γυάλινα κουτιά με ξύλινα καπάκια και οργάνωσε τις πρώτες ύλες και τα μπαχαρικά σου. Στα καταστήματα, θα βρεις αρκετές επιλογές με προτάσεις για αποθήκευση στην κουζίνα ώστε να είναι όλα μαζί συγκεντρωμένα, δίπλα σου και να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όποτε τα χρειαστείς.

Φυσικά και τα χρώματα που έχεις επιλέξει να βάψεις το δωμάτιο της κουζίνας, τα έπιπλα και τα υφάσματα που θα βάλεις συμβάλουν στο να δημιουργηθεί ένα ωραίο αποτέλεσμα. Βάλε αρκετό φως στην κουζίνα, επέλεξε πρωτότυπα φωτιστικά οροφής καθώς θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε καταστήματα όπως ο Ledokosmos και απόλαυσε το γεύμα σου σε αυτόν τον περιποιημένο χώρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...